Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

Povodňové sesuvy půdy se nevyhnuly ani Stonavě

24. května 2010 16:04 | Stonava | Lucie Poláková

Povodňové sesuvy půdy se nevyhnuly ani Stonavě. K újmám na životech ani na majetku přitom naštěstí nedošlo.

Beseda 24. 5. 2010 - Ondřej Feber

24. května 2010 14:30 | Stonava | Lucie Poláková

V dnešní besedě vysvětluje starosta Stonavy Ondřej Feber (nes.) důvod razantního nárůstu zvýšení daně z nemovitosti.

Na motorce do Beskyd - první výstřel

19. května 2010 7:27 | Frýdek-Místek | Lucie Poláková

Víte jak na Frýdecko-Místecku motorkáři zahajují a ukončují sezónu? Prvním a posledním výstřelem. Jak taková akce vypadá a v čem tkví kouzlo projížďky Beskyd na motorce uvidíte za okamžik.

S velkou vodou se potýká i Stonava, záchranáři jsou v pohotovosti

18. května 2010 15:19 | Stonava | Lucie Poláková

Velká voda odřízla od světa také Stonavu. V pohotovosti jsou všichni záchranáři i úředníci.

V Karviné již sváží bioodpad

18. května 2010 12:07 | Karviná | Lucie Poláková

Již čtyři roky zajišťuje karvinský magistrát svoz bioodpadu ze zahrádek a oblastí rodinné zástavby. Zájem o svoz je obrovský, lidé si jej zvykli separovat a připravují je včas před své domy.

V Karviné se koná výstava umělců se stejným jménem-Stanislav

18. května 2010 11:33 | Karviná | Lucie Poláková

Teď vás pozveme na velmi neobvyklou výstavu. Uspořádal ji známý karvinský výtvarník Stanislav Zorman, a to přímo ve své galerii a venku na zahradě mezi kvetoucími stromy. Výstava je ojedinělá i tím, že si autor přizval i další umělce. Všichni mají jedno společné, a to křestní jméno Stanislav.

Hosté Lázní Darkov museli být na noc evakuováni

18. května 2010 10:26 | Karviná | Lucie Poláková

Tomáš Hanzel (ČSSD), primátor Karviné: "Rozhodli jsme o evakuaci ne proto, že by lázně přímo ohrožovala velká voda. Voda ale zaplavila sklepy a kotelnu, která nefunguje a tím pádem nemohou lázně vytápět, je to zdravotnické zařízení s jiným režimem a pacienti budou mít teplo a komfort jinde. Je to tedy spíše prevence. Evakuovali jsem většinou do prostor ZŠ Borovského, připravujeme další základní školu. Celkem jsme už do bezpečí převezli více než 60 lidí, 35 jich máme v ZŠ Prameny."

Ministr vnitra a hejtman MS kraje zjišťovali situaci na Karvinsku

17. května 2010 18:32 | Karviná | Lucie Poláková

Ministr vnitra Martin Pecina a hejtman MS kraje Jaroslav Palas zjišťovali, jaký je povodňový stav v nejpostiženější oblasti, v Karviné. Společně s primátorem Karviné Tomášem Hanzelem uvažují o vyhlášení stavu nebezpečí.

Karviná je odříznutá

17. května 2010 17:10 | Karviná | Lucie Poláková

Cesta z Karviné do Ostravy  je těsně před Karvinou uzavřená. Most při výjezdu z města je sice průjezdný, ale kousek dál od Karviné (cca 500m) zaplavila voda cestu přímo. Hlavní výjezdy z města na Bohumín (Dětmarovice) a Těšín jsou rovněž neprůjezdné.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více