Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

V Karviné již platí rok protihluková vyhláška

10. května 2010 15:41 | Karviná | Lucie Poláková

S příchodem jara začínají i první zahradnické práce. Lidé se opět pomalu věnují svým zahradám, sekají trávu a upravují rostoucí dřeviny. V některých městech ale platí protihluková vyhláška a lidé si musí dávat pozor na to, kdy sekačky a zahradní traktůrky mohou použít.

Po raz trzeci - Letos potřetí

10. května 2010 15:25 | Stonava | Lucie Poláková

Rozpoczęły się działania trzeciego międzynarodowego projektu SP im. Adama Mickiewicza w Marklowicach oraz PSP i przedszkola w Stonawie. Proběhly první akce v rámci mezinárodního projektu žáků základní školy v polských Marklowicích a polské školy a mateřinky ve Stonavě.

Lázeňská sezóna je připravena na startu

10. května 2010 14:40 | Karviná | Lucie Poláková

Již tuto sobotu 15. května otevřou zástupci města a lázní Darkov léčebné prameny. Jako první se letos otevře ve 14 hodin pramen na Masarykově náměstí, o hodinu později pak u Rehabilitačního sanatoria.

Stonava podpořila hudební festival Konfrontace

10. května 2010 14:26 | Stonava | Lucie Poláková

Celorepublikový hudební festival žáků základních uměleckých škol Konfrontace, který už po šesté pořádá Základní umělecká škola Bedřicha Smetany v Karviné, sponzorsky podpořila kromě mateřského města také Stonava.

Stonavský místostarosta oficiálně přivítal nové občánky

10. května 2010 12:30 | Stonava | Lucie Poláková

Pět miminek - tři holčičky a dva kluci - jsou novými občánky Stonavy. Oficiálně je přijal místostarosta obce a všichni byli slavnostně zapsáni do pamětní knihy.  

Farma Stonava rekonstruuje žírné stáje pro chov prasat

10. května 2010 12:01 | Stonava | Lucie Poláková

Farma Stonava rekonstruuje žírné stáje pro chov prasat. Zvířata tam mají komfort, odpovídající veškerým evropským normám, a jejich stáje se už skoro začínají podobat obytným domkům.

Pletené deky pro malomocné putují ze Stonavy za svými majiteli

10. května 2010 11:17 | Stonava | Lucie Poláková

Pletené deky pro malomocné, které celou zimu pletly ženy z Domu s pečovatelskou službou, už jsou na cestě za svými uživateli. Speciální přikrývky jsou určeny leprózním pacientům především v jižním Rusku.

Motorkářům v Orlové požehnal v katolickém kostele místní farář

4. května 2010 21:00 | Orlová | Lucie Poláková

Mše svatá v orlovském katolickém kostele měla v neděli netradiční účastníky. Několik lavic obsadila i skupinka mužů a žen, většinou v černém koženém oděvu, kteří si přišli pro požehnání za bezpečnou jízdu. Šlo o motorkáře.

V Orlové se konal již 24. ročník závodu v ženské cyklistice Gracia

4. května 2010 19:05 | Orlová | Lucie Poláková

Do Orlové opět zamířila světová špička ženské cyklistiky. Orlovští pořadatelé mají za sebou již 24. ročník závodů Gracia Orlová, který je součástí Světového poháru v cyklistice žen. Závody se během čtyř dní jely také v dalších částech severní Moravy i na území Polska. Vše končila nedělní orlovská etapa.

Na Festivalu národnostních kultur v Orlové vystoupí i Ewa Farna

4. května 2010 17:30 | Orlová | Lucie Poláková

Mezi nové orlovské tradice již zcela právem patří Festival národnostních kultur. Ten si své místo vydobyl nejen vždy zajímavým a kvalitním programem. Již čtvrtý ročník festivalu se koná již za několik dní a jeho hlavní hvězdou bude letos populární zpěvačka Ewa Farna.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více