Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lucie Poláková

V Karviné už přijímá evakuované ZŠ Prameny

17. května 2010 13:38 | Karviná | Lucie Poláková

Hrozí zatopení dalších částí Karviné Fryštátu - část Bělidla, Starého Města, dalších částí Darkova, zóny Nové Pole. Radnice žádá občany o porozumění v případě evakuace a respektování pokynů zasahujících policistů a hasičů.

Voda z Olše zaplavila okrajové části Karviné, kde byla nutná evakuace obyvatel

17. května 2010 11:42 | Karviná | Lucie Poláková

Voda z Olše začala škodit přibližně v pondělí o půl druhé ráno, kdy zaplavila okrajové části města-Darkov, Sovinec, Lipiny a Doly. Rodiny žíjící v těchto lokalitách musely být evakuovány. My jsme situaci monitorovali.

Povodně v Havířově páchají velké škody

17. května 2010 11:07 | Havířov | Lucie Poláková

Od neděle je na řece Lučině vyhlášen třetí povodňový stupeň. Z jedné strany sice rozbouřenou řeku zastavila rozestavěná hráz, na druhé se však vylila. Muselo dojít k evakuaci psů z místního kynologického svazu. K evakuacím obyvatel zatím nemuselo dojít, nicméně neprůjezdných je hned několik cest a situace se nadále zhoršuje.

Letošní majáles v Orlové byl plný recese a zábavy

11. května 2010 21:09 | Orlová | Lucie Poláková

Centrum města Orlová a jeho okolí v pátek 7. května doslova ožilo nebývalým ruchem, veselím, průvodem veselých masek a zábavným programem. Gymnázium a střední odborná škola Orlová pořádala toho dne již svůj 20. novodobý Majáles a škola opět ukázala, že pro studentskou recesi a zábavu má neuvěřitelně silný smysl a talent.

Orlovská radnice vydala Katalog rozvojových ploch pro podnikatele

11. května 2010 20:06 | Orlová | Lucie Poláková

Další kroky pro zlepšení rozvoje města a zdejšího podnikání činí orlovská radnice. Ta vydala Katalog rozvojových ploch určených pro nejrůznější druhy podnikání. Město tak chce usnadnit přístup k informacím všem, kteří chtějí v Orlové začít s podnikatelskými aktivitami.

Festival národnostních kultur v Orlové slavil úspěchy

11. května 2010 19:30 | Orlová | Lucie Poláková

Orlová zažila v neděli 9. května svůj zatím nejúspěšnější ročník Festivalu národnostních kultur. Již čtvrtý ročník akce navštívil dosud největší počet diváků. Ti se těšili nejen na hvězdičku naší pop-music Ewu Farnou, ale spokojenost vládla také s dalším programem i celkovou atmosférou.

Dar pro zdravotně postižené členy ostravského Čtyřlístku

11. května 2010 16:16 | Ostrava-město | Lucie Poláková

Ostravské centrum pro zdravotně postižené Čtyřlístek je známé výbornými výsledky ve sportu. Někteří jeho uživatelé dokonce bojovali o medaile na olympiádě v Pekingu. Další zlepšování jistě podpoří i nový stůl na stolní tenis, který získal stacionář v Třebovicích.

Vendula Auš Svobodová rozdala karvinským hokejistkám bronzové medaile

11. května 2010 7:10 | Karviná | Lucie Poláková

Hokejová sezóna byla v Karviné letos velmi úspěšná, a to pro tým karvinských hokejistek, které skončily v nejvyšší soutěži třetí. Vedení karvinského hokeje společně s radnicí připravilo pro děvčata slavnostní zakončení sezóny. Hostem byla i známá česká osobnost Vendula Auš Svobodová.

O kurz sebeobrany mají v Karviné ženy zájem

10. května 2010 19:30 | Karviná | Lucie Poláková

V této době probíhá v Karviné kurz sebeobrany žen. I letos ho pořádá městská policie. Strážníci v něm vysvětlují ženám, jak se co nejefektivněji ubránit napadení.

Baloniki i poduszki - Balónky a polštářky

10. května 2010 16:18 | Stonava | Lucie Poláková

Na majowym święcie uczniów szkół średnich Czeskiego Cieszyna polscy gimnazjaliści zaprezentowali swoje kolejne trzy projekty. Na českotěšínském majálesu studenti polského gymnázia prezentovali tři své projekty v rámci Malých grantů firmy T-Mobile.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více