Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

"Všechny mám rád, ale není jiné řešení." Policie pátrá po muži, který s těmito slovy odešel z domova

3. prosince 2020 9:49 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Desítky policistů pátraly po Martinu Vlkovi z Nového Jičína. Muž odešel 30. listopadu odpoledne ze svého domova. Řekl, že má všechny rád, ale není jiné řešení.

DOPRAVNÍ REVUE: Správa silnic MSK pokračuje s montáží reflexních pásek

1. října 2020 17:01 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Správa silnic Moravskoslezského kraje pokračuje s montáží reflexních pásek na svodidla, stromy a na další pevné překážky na cestách v našem regionu. Na silnicích dokážou zachránit život.

DOPRAVNÍ REVUE: Projekt Jedu s dobrou piluje řidičské dovednosti seniorů

1. října 2020 8:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V ostravském centru Libros opět proběhl unikátní projekt Jedu s dobou, který se zaměřuje na řidiče starší pětašedesáti let. V tamním areálu se mohli pod dohledem odborníků zdokonalit v jízdě nebo otestovat své limity.

DOPRAVNÍ REVUE: Začala stavba západní části severního obchvatu Opavy

1. října 2020 8:53 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

V Opavě začala stavba západní, tedy druhé části severního obchvatu města. Nový pětikilometrový úsek bude pro stavaře mnohem náročnější než předchozí.

LÉTA BĚŽÍ: Senior expres Poruba rozšiřuje své služby a láme rekordy

29. září 2020 16:22 | Ostrava-Poruba | Lukáš Zavadil

Do Martinova, Třebovic, Plesné nebo do Pustkovce nově zajíždí porubský Senior expres. Tamní senioři s ním mohou vyjet po celé Ostravě. Průkazku pro tuto službu si vyřídilo asi 100 obyvatel těchto obvodů ve věku 74 let a více. Kromě toho také padl další rekord.

LÉTA BĚŽÍ: Děti z mateřinek v MSK vytvořily přání seniorům

22. září 2020 15:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Děti malují seniorům k svátku - tak se jmenuje projekt, který pod hlavičkou ministerstva práce a sociálních věcí dorazil i do Moravskoslezského kraje. Senioři dostanou přání 1. října, na svůj mezinárodní den.

DOPRAVNÍ REVUE: Na letiště v Mošnově lítá nová cargolinka, náš region spojí s Německem

16. září 2020 16:16 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Ostravské letiště získalo nové pravidelné nákladní letecké spojení s Německem. Vzniklo díky smlouvě se společností UPS, ta je jednou z největších logistických společností na světě. Linka bude od 14. září létat pětkrát týdně, od pondělí do pátku. Zajišťovat ji bude letoun ATR 42.

DOPRAVNÍ REVUE: Besip a policisté vyrazili ke školám v MS kraji

9. září 2020 9:52 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Zebra se za tebe nerozhlédne - policisté a BESIP společně vyrazili do ulic s další preventivní akcí. Školákům i jejich rodičům připomněli zásady bezpečného pohybu v dopravě.

DOPRAVNÍ REVUE: Změny v hromadné dopravě v MSK po prázdninách

7. září 2020 9:46 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Veřejná doprava v Moravskoslezském kraji má od 30. srpna řadu změn. Kromě navrácení běžného provozu po prázdninách bylo také kvůli koronavirovým ztrátám zajistit úsporu. Část spojů kvůli tomu musela být zrušena, cestující by to ale neměli výrazně pocítit.

DOPRAVNÍ REVUE: Nové tlumiče nárazu na dálniční okružní křižovatce v Ostravě

3. září 2020 17:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nové tlumiče nárazu na okružních křižovatkách v Ostravě. Ředitelství silnic a dálnic je nechalo nainstalovat na křížení silnic D1 - I/11 a D1 a I/56, tedy na velkém kruhovém objezdu mezi Porubou a Shopping parkem.

Komerční sdělení více

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.


Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.

NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

Více