Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Jazz Open Ostrava má za sebou úspěšný 11. ročník

13. června 2016 20:43 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Slezskoostravský hrad a hudební klub Pjetka - místa, kde v Ostravě o víkendu zněl jazz v mnoha podobách, a to díky festivalu Jazz Open Ostrava. Už tradiční událost pro milovníky hudebních lahůdek má letoškem za sebou jedenáct úspěšných ročníků.

Ostrava sloučí dvě městské IT firmy do jedné

9. června 2016 15:20 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostravští radní schválili fúzi dvou městských společností. Do jedné společné se sloučí IT firmy Ova.Cloud a Ova.net. Mezi hlavními důvody je úspora peněz a zjednodušení struktury společností ovládaných městem.

V ostravském obvodu Jih vznikají nová parkovací místa

9. června 2016 11:02 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

I když je parkovacích míst v obvodu Ostrava-Jih stále málo, aktuální plán investic na rok 2016 je ale docela optimistický. Dostavba nových stání pro auta začala například v Hrabůvce, a to na několika místech.

Ostrava vybere nového dodavatele sdružených nákupů

8. června 2016 15:19 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostrava připravuje změnu v oblasti sdružených nákupů. Z výběrového řízení by měl vzejít nový dodavatel systému. Komise zasedne v pondělí 13. června.

Druhá seč trávy na Jihu už bude končit

8. června 2016 9:17 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Jedním z mnohokrát diskutovaných témat na Jihu je seč trávy. Firmy, které ji mají na starost, hlásí postupné dokončování druhé seče travnatých ploch. Zjišťovali jsme pro vás více informací.

V ostravském obvodu Jih hromadně očkují proti vzteklině

7. června 2016 14:34 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Také na Jihu probíhají v těchto dnech hromadná očkování psů proti vzteklině. Úřad tak chce zamezit šíření nebezpečné nákazy, a to i přesto, že mezi domácími zvířaty je prakticky vyloučena. Očkování je částečně dotováno městem.

Ostravský babybox v MNO se dočkal výměny

2. června 2016 15:48 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Babybox v ostravské městské nemocnici, se dočkal výměny. Schránka je stále součástí dětského oddělení, ale nová má - narozdíl od původní - klimatizaci, elektronické otevírání i spoustu dalších technických novinek.

V Ostravě-Jih vznikl nový areál pro workout a pumptrack

2. června 2016 12:00 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Ostrava - Jih má největší pumptrackovou dráhu v České republice a k tomu i nové workoutové hřiště. Slavnostní otevření už tato lokalita má za sebou, proběhlo v sobotu 28. května. Všichni, kdo se přišli podívat, mohli vidět i ukázky obou aktivit.

Vedení Ostravy chce zvýšit bezpečnost a čistotu v MHD

2. června 2016 10:36 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Co nejvíce lidí v městské hromadné dopravě - chtějí Ostravští radní a chystají řadu změn. Týkat se budou hlavně zvýšení bezpečnosti i čistoty.

Na radnici proběhla projekce historických snímků

1. června 2016 21:51 | Ostrava-Jih | Lukáš Zavadil

Za historií se mohli vypravit všichni zájemci, kteří dorazili na úřad 25. května. V zasedacím sálu totiž proběhlo promítání historických snímků a filmů ze staré Hrabůvky. Všechny milovníky starých časů provedl tématem Petr Přendík.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více