Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Lukáš Zavadil

Mladá zlodějka terorizovala Karvinou, kradla v bytech i na zahradách

14. června 2021 9:47 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Nenasytnou 21letou zlodějku usvědčili a obvinili policisté na Karvinsku. Žena má na kontě neuvěřitelný výčet krádeží za bezmála 122 tisíc korun. Komisař navrhl vzetí do vazby, kterému soud vyhověl.

Zběsilá honička na Frýdecko-Místecku, zfetovaný řidič bez řidičáku jel až 200 km/h, skončil ve sloupu veřejného osvětlení

14. června 2021 9:11 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté zveřejnili další případ, kdy řidič nereagoval na zákonné výzvy k zastavení vozidla a ujížděl přes několik obcí. Hazardní jízda řidiče začala krátce po půlnoci na pondělí 14. června v obci Hodoňovice. Policisté se tam rozhodli auto zkontrolovat, ale muž nezastavil a naopak zvýšil rychlost.

Nehoda dvou aut ve Štramberku, hasiči museli vyprostit zaklíněného člověka

5. června 2021 16:29 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

U dopravní nehody dvou osobních aut zasahovaly v sobotu odpoledne tři jednotky hasičů. Kolize se stala v ulici Kozina ve Štramberku. O zásahu informoval mluvčí HZS MSK Jakub Kozák.

Policie našla pohřešovanou patnáctiletou dívku z Ostravy, od 23. května o sobě nikomu nepodala zprávu

5. června 2021 15:51 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Policisté od 23. května pátrali po patnáctileté dívce z Ostravy. Odešla z domu a dva týdny o sobě nedala vědět. 7. června policie oznámila, že dívka se ve zdraví našla.

DOPRAVNÍ REVUE: Na Praděd jezdí speciální autobusy pro seniory a ZTP

5. června 2021 12:00 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Od středy 2. června začala jezdit speciální autobusová linka, která vyveze seniory a osoby se sníženou mobilitou až k vysílači na Pradědu. Letos pojede celkem třináctkrát, každou středu až do 25. srpna.

Požár kanceláří a kuchyně v Ostravě-Vítkovicích, z budovy se evakuovalo 15 lidí, škoda za 800 tisíc korun

4. června 2021 20:46 | Ostrava-město | Lukáš Zavadil

Požár několika kanceláří a kuchyně s nástenným serverem v Ostravě-Vítkovicích v pátek odpoledne zaměstnal dvě jednotky profesionálních hasičů. Hořet začalo ve druhém nadzemním podlaží v objektu s cukrářskou výrobnou v přízemí.

Čtrnáctiletá dívka vešla zpoza autobusu rovnou pod auto, řidič nestačil zareagovat, pro vážně zraněnou musel vrtulník

4. června 2021 12:21 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Dopravní policisté a záchranáři ve čtvrtek 3. června zasahovali u vážné dopravní nehody. V Petrovicích u Karviné osobní auto srazilo čtrnáctiletou dívku, která chtěla přejít cestu za autobusem. Na místo přiletěl i vrtulník záchranářů, protože dívka utrpěla vážná zranění.

Řidič kamionu přehlédl osobní auto, vážná hromadná nehoda zablokovala D48, na místo musel vyrazit i vrtulník

4. června 2021 10:41 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Vážná dopravní nehoda ve čtvrtek 3. června před 14. hodinou zcela zastavila dopravu na D48 v Českém Těšína. Podle policie ji s největší pravděpodobností zavinil řidič nákladního auta s návěsem, který jel ve směru z Ostravy na Třinec.

V Bohumíně nainstalovali pamětní desku obětem loňského tragického požáru

4. června 2021 10:23 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Mezi stromy nedaleko panelového domu v Nerudově ulici v Bohumíně dnes dalo město instalovat žulovou pamětní desku. Připomíná tragédii z 8. srpna loňského roku, kdy po žhářském útoku zemřelo jedenáct lidí. Pietní místo mohou lidé využít k pokládání svíček.

Muž na koloběžce srazil ženu a zranil ji, pátrají po něm policisté, hledají i svědky

4. června 2021 8:48 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

AKTUALIZACE: Policejní mluvčí René Černohorský v pátek večer informoval, že policie již zná totožnost muže na koloběžce.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více