Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Hulva

Průzkum ukázal, na čem nejvíce záleží obyvatelům MS kraje

25. listopadu 2011 0:00 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Množství pracovních příležitostí a kriminalita. Tyto dva problémy vnímají Ostravané jako nejpalčivější. Dokonce je umístili nad kvalitu životního prostředí. Vyplynulo to alespoň z posledního sociologického průzkumu, prezentovaného na konferenci Pálí vás životní prostředí.

Vánoční výzdoba ostravské radnice se brzy rozsvítí

21. listopadu 2011 7:06 | Ostrava-město | Michal Hulva

Z radnice města Ostravy a z jejího okolí bude už brzy sálat vánoční atmosféra. Ve čtvrtek 24. listopadu se veškerá výzdoba rozsvítí a zůstane tak až do šestého ledna.

Lidé ze stonavské DPS nahlédli do Kanady

21. listopadu 2011 0:00 | Stonava | Michal Hulva

V Domě s pečovatelskou službou ve Stonavě proběhla další zajímavá beseda. Jmenovala se Kanada mýma očima.

Novela zákona o zrušení Fondu národního majetku může zabrzdit vývoj regionu

18. listopadu 2011 0:00 | Ostrava-město | Michal Hulva

Za velmi špatný krok označil primátor města Ostravy nedávný návrh novely zákona o zrušení Fondu národního majetku. Následkem by prý moh být velmi negativní dopad na zaměstnanost, vývoj Moravskoslezského kraje, ale i na životní prostředí.

Festival slezsko-těšínské kultury v Marklowicích byl plný humoru

16. listopadu 2011 0:00 | Stonava | Michal Hulva

Českopolská spolupráce základních škol má za sebou další krásnou společnou akci. Festival Slezskotěšínské kultury, který proběhl v Marklowicích.

V pamětní kronice Stonavy je zapsáno dalších pět občánků

16. listopadu 2011 0:00 | Stonava | Michal Hulva

Obrovská a velmi příjemná tradice. Tak lze přiblížit vítání občánků, které bývá několikrát ročně podle počtu dětí. V obřadní síni stonavské radnice vždy zpříjemní tento významný okamžik pro rodiče a jejich ratolesti nějaké kulturní vystoupení.

Vysokoškolský festival Na cestě dává praxi opavským studentům a zážitky divákům

15. listopadu 2011 0:21 | Celý MS kraj | Michal Hulva

Jediný vysokoškolský festival na Severní Moravě, festival Na cestě, má už za sebou pátý výstup. Čtyřdenní přehlídka souborů probíhala tradičně v Loutkovém divadle v Opavě. Organizaci mají každoročně na svých bedrech studenti Slezské univerzity.

Z Ostravy do Karviné konečně bez objížděk! Most je otevřen

8. listopadu 2011 0:00 | Stonava | Michal Hulva

Stonavským řidičům a samozřejmě nejen jim se konečně ulevilo. Most přes řeku Olši je otevřen. Ten původní narušila povodeň. Proto nechalo ŘSD vybudovat nový. Do jeho otevření vedla jedna z objízdných tras, spojujících Karvinou s Českým Těšínem, Havířovem a Ostravou i přes katastr Stonavy.

Výlov stonavského rybníku byl možná posledním

7. listopadu 2011 0:00 | Stonava | Michal Hulva

Pohled na mrskajícího se kapra je v uplynulých týdnech něčím zcela běžným, minimálně na Karvinsku, kde probíhají výlovy. Úplně první přišel na řadu Kateřininský ve Stonavě. V síti skončili kapři, štiky a vůbec poprvé i tolstolobici.

Recept na krásné a dlouhodobé manželství mají v Chlebovicích

5. listopadu 2011 0:00 | Frýdek-Místek | Michal Hulva

Dlouhotrvající manželství je v dnešní době něčím, co lze nazvat skoro i raritou. Manželé Halešovi z Chlebovic unikátní manželství rozhodně mají. Jsou spolu již 65 let. Železnou svatbu oslavili na chlebovickém fojtství.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více