Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Kraj podpořil stavbu povodňových domků

1. ledna 2008 0:00 | Celý MS kraj | Michal Polášek

Lidé, kteří přišli v obcích zasažených červnovou povodní o střechu nad hlavou, se do konce roku dočkají nového bydlení. V Kuníně začala výstavba prvních povodňových domků. Celkem jich v Kuníně, Životicích u Nového Jičína a Jeseníku nad Odrou vyroste 32. Stavbu jejich základů zaplatil Moravskoslezský kraj.

Policisté hledají svědky nehody

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Tři měsíce po srážce cyklisty a chodce u vlakového nádraží v Novém Jičíně hledají policisté další svědky nehody. Oba aktéři se sice rozešli s tím, že se jim nic nestalo, chodec ale následně zjistil, že utrpěl lehké zranění. Policisté k uzavření případu potřebují další informace od svědků nebo samotného cyklisty.

Tržnice slouží trhovcům i občanům

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Rekonstruovaná novojičínská tržnice slouží od úterka veřejnosti. Její zásadní přestavba, při které zmizela nejen původní střecha, ale i stará dlažba, trvala více než čtvrt roku. Nová podoba nabízí futuristické tvary plátěné střechy či zbrusu nové prodejní stánky.

Horolezci montují zádržné sítě na bazén

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Narušená střecha novojičínského bazénu by už neměla ohrožovat návštěvníky nenadálým pádem kousků betonu. Novojičínští sportovní horolezci instalují v těchto dnech v prostoru mezi stropem a střechou speciální sítě, které by měly případné úlomky zadržet.

Halu radnice zdobí výstava kreseb stromů

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Vstupní hala novojičínské radnice na Masarykově náměstí slouží jako výstavní galerie pro výtvarné práce dětí z 11 školek a škol ve městě. Ty měly za úkol nakreslit strom v jakékoliv podobě. Odbor životního prostředí totiž pořádal připomínku Dne stromů, který připadá na 20. říjen.

Den pracovních příležitostí nabídl rady a návody

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Jak získat práci v zemích Evropské unie, jak se správně připravit na pracovní pohovor nebo o jaké profese je v poslední době největší zájem. Na tyto a další otázky dostali ve čtvrtek odpověď lidé, kteří zavítali na Den pracovních příležitostí. V aule radnice jej pořádalo středisko Europe Direct.

Vyšetřování nehody vlaku potrvá měsíce

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Objasnění okolností, které vedly k tragické nehodě vlaku Eurocity Comenius ve Studénce, potrvá ještě měsíce. Policisté obvinili dalších 8 lidí ze zanedbání svých povinností. Vinu za pád opravovaného mostu do kolejiště bude nakonec posuzovat novojičínský soud.

Před 100 lety vznikla tiskárna Kryl & Scotti

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Rovné století uběhlo od jedné z historických událostí Nového jičína. V roce 1909 vznikla ve městě první ryze česká tiskárna. Založili ji tehdy Karel Kryl a Ferdinand Scotti. Firma zde fungovala téměř třicet let. Během té doby vydala velké množství především bibliofilských tisků.

Mladí zastupitelé nabírají nové členy

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Zastupitelstvo dětí a mládeže, které funguje při novojičínském Středisku volného času Fokus, rozjíždí další ročník své činnosti a také hledá nové členy. Patnáctka mladých lidí ze všech základních škol především organizuje akce pro mladé.

Studentům přednášeli političtí vězni

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Novojičínské gymnázium se zapojilo do projektu organizace Člověk v tísni pod názvem Příběhy bezpráví. Ten si klade za cíl seznámit mladou generaci s osudy lidí, kteří měli odvahu během komunistické totality vyjádřit svůj nesouhlas s režimem.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více