Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Školáci z Dlouhé se na Svinci učí lyžovat

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Ideálního počasí pro zimní sporty si užívají žáci 2. a 3. tříd ze základní školy Jubilejní, pracoviště na Dlouhé v Novém Jičíně. Na místní sjezdovce Svinec je učitelé seznamují se základy lyžování. Kurz nazvaný "Lyžáček" probíhá celý tento týden.

Nový Jičín je historickým městem kraje

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Město Nový Jičín zvítězilo v krajském kole prestižní soutěže o titul nejkrásnějšího historického sídla. Podle vedení radnice je to nejen kvůli rekonstrukci náměstí, ale i dalších prostranství v centru. Město postoupilo do celostátního kola, kde chce obhájit vítězství z roku 2001.

Aktuálně z Nového Jičína 3. 3. 2010

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

1. Téměř polovina řidičů parkuje bez platné karty
2. Tání sněhu zvýšilo hladinu řek na Novojičínsku
3. Závěr zimní sezóny zpestří maškarní na lyžích

V Žerotínském zámku se mluvilo o armádě doby napoleónské

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Zájemci o vojenskou historii se sešli ve čtvrtek odpoledne v Žerotínském zámku v Novém jičíně. Historik Karel Sáček tam v podrobné přednášce seznámil diváky s dvě stě let vzdálenou dobou napoleónských válek. Jeho výklad se zaměřil na běžný život vojáka rakouské armády.

Na městském plese ocenili sportovce Nového Jičína za rok 2009

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Jednou z největších kulturních událostí počátku roku v Novém Jičíně je už tradičně městský ples. Ten letošní se konal v pátek a byli při něm jako vždy vyhlášeni nejlepší sportovci, trenéři a kolektivy za uplynulý rok. Nejvyšší titul "rytíř sportu" připadl letos hned dvěma dlouholetým trenérům.

Ve středisku Europe Direct jsou k vidění Beskydské střípky

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Profesionální snímky beskydské přírody vystavuje v chodbě mezi informačním centrem a střediskem Europe Direct v Novém Jičíně fotograf Petr Šigut. Záběry vznikly během posledních několika let. Pro pořízení některých z nich musel autor v přírodě dokonce nocovat.

Letošní Jičínfest nabídne spoustu změn a novinek

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Ve zcela novém kabátě se letos představí festival Jičínfest. Přehlídka začínajících kapel rozšíří svou působnost na celé Novojičínsko a nově se bude hrát na dvou pódiích. Kapely se mohou přihlašovat už od tohoto týdne.

Novojičínský nadšenec si skládá téměř celý automobil

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Velký sen motoristického fanouška si v současné době plní František Matyáš z Nového Jičína. Od podzimu skládá ve své garáži sportovní vozidlo zvané roadster. Většinu komponent si přitom musí vyrobit sám. Na silnice by chtěl vyjet už v průběhu jara.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více