Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Radnice bude vyplácet příspěvky na opravu zatopených domů

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Speciální povodňový fond zřídila novojičínská radnice. Peníze jsou určeny majitelům bytových či rodinných domů, které poničila červnová povodeň. Lidé mohou získat až 70 procent prostředků na opravy a rekonstrukce. O příspěvek je nutné požádat do pondělí 7. prosince.

Životice 5 měsíců poté: opravy a nové domky

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Ve třech obcích postižených červnovými záplavami rostou povodňové domky. Nejsložitější podmínky mají stavbaři v Životicích u Nového Jičína. Areál tam totiž roste na kopci. Přesto i tam budou lidé do Vánoc bydlet.

Divadlo Sklep přivezlo Besídku

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Novojičínské Beskydské divadlo se opět po roce dočkalo tradiční Besídky. Pro známé pražské Divadlo Sklep je ale Nový Jičín něco víc než jen obvyklou štací na turné. Divadelníci zde pravidelně tráví několik dní, při kterých tvoří nové skeče a scénky.

Starý výměník se proměnil ve sportoviště

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Příklad současného využití staré nepotřebné stavby nabízí ulice Budovatelů v Novém Jičíně. Tamní výměník se po změně technologie vytápění rázem ocitl na seznamu nevyužívaných staveb. Soukromá společnost jej ale přebudovala na sportoviště. Podobným způsobem už funguje bývalý výměník v Loučce.

Do muzea se vrátil unikátní parní stroj

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Prostory připravované v druhé části expozice o historii Nového Jičína doplnil unikátní nález z podzimu minulého roku. Parní stroj z první poloviny 19. století, zřejmě nejstarší v zemi, se po několika měsících restaurování vrátil zpět do novojičínského muzea. Odborníci jej uvedli prakticky do provozuschopného stavu.

Hasiči i přes silný vítr cvičili na sídlišti

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Požár elektroinstalace v panelovém domě na sídlišti v Loučce zaměstnal v pondělí v podvečer hasiče. Naštěstí šlo ale jen o plánované cvičení složek Integrovaného záchranného systému Moravskoslezského kraje. Akci ale značně komplikovalo větrné počasí.

Studenti soutěžili v ovládání kancelářského balíku

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Pobočka Mendelovy střední školy v Šenově se v úterý dopoledne stala po roce opět centrem pro všechny studenty z Moravskoslezského kraje, kteří zvládají kancelářské počítačové programy. Na regionální soutěž se přihlásilo rekordních 18 škol.

Do programu pod stromem přibude divadlo

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Program kulturních akcí pod vánočním stromem na náměstív Novém Jičíně bude příští týden bohatější o netradiční vystoupení. V sobotu 19. prosince o půl jedenácté dopoledne vystoupí na pódiu amatérský soubor s neobvyklým názvem "Donebevolající". Diváci uslyší například koledy v netradičním podání.

Provizorní úsek dálnice vyvolává diskuse

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Už dva týdny mohou řidiči využívat novou dálnici z Hranic až do Ostravy. Jenže část úseku na Novojičínsku je vedena pouze po jedné polovině. Mnozí řidiči si stěžují, že jízda v úzkých jízdních pruzích bez středových svodidel je i přes sníženou rychlost nebezpečná. Zprovoznění druhé části se přitom plánuje až na srpen příštího roku.

Klienti Školy života besedovali se spisovatelem

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

O tom, jak se píše knížka říkanek pro děti, se mluvilo ve středu dopoledne ve Škole života na Beskydské ulici v Novém Jičíně. S klienty zařízení pro mentálně postižené diskutoval Miloslav Vrána, muž, který si sám vydal vlastní texty. Akce má podle pracovníků Školy života napomoci k rozvoji osobních cílů klientů.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více