Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Jízdné v hotovosti v MHD zdražilo

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

S novým rokem vstoupil v Novém Jičíně v platnost nový ceník v městské hromadné dopravě. Jízdné placené v hotovosti podražilo na dvanáct korun, při platbě z elektronické peněženky ale lidé zaplatí polovinu. Radnice tak chce motivovat pravidelné cestující k pořízení čipové karty. Změny se týkají také přestupnosti jízdenek.

Ohňostroj na náměstí přilákal tisíce lidí

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Rekordní počet diváků se přišlo na Nový rok podívat do centra města na novoroční ohňostroj. Ten se v podvečerním čase prvního dne v roce konal už potřetí. Podle radnice se termín osvědčil, na náměstí se tísnilo zhruba pět tisíc lidí.

Rozpočet města bude nižší než vloni

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Novojičínská radnice má v letošním roce nižší rozpočet než vloni. Příčinou poklesu je ekonomická krize, která ukrojila z daňových příjmů téměř 40 milionů. Přesto je suma plánovaných investic v tomto roce nejvyšší a činí 160 milionů. Radnice chce postavit například kruhový objezd či zahájit regeneraci sídliště kolem ulice Dlouhá.

Basketbalista požádal po zápase svou přítelkyni o ruku

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Zajímavý zážitek si z posledního loňského utkání na domácí palubovce odnesli fandové novojičínského basketbalu. Těsně po skončení zápasu s USK Praha veřejně požádal o ruku svou přítelkyni novojičínský basketbalista Kenneth Walker. Překvapená žena prsten přijala.

Rok 2009 je pro hasiče Rokem bleskové povodně

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Zatímco rok 2008 spojují novojičínští hasiči s vlakovým neštěstím ve Studénce, letopočet 2009 bude zřejmě navždy spojen s výrazem blesková povodeň. Na programu ale byly i příjemnější oslavy 40 let profesionální jednotky ve městě.

Auta omezují úklid sněhu, chodce ohrožují rampouchy

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Velká sněhová nadílka z uplynulého víkendu zkomplikovala úklid ulic v Novém jičíně. Přenosné dopravní značky, které omezují stání aut ve vybraných hodinách kvůli odstranění sněhu, část řidičů nerespektuje. Chodci by si zase měli dát pozor na rampouchy a sněhové převisy. Jejich odstranění musí zajistit majitelé domů.

Nový rok zahájil tradiční koncert Ondrášku

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Poprvé v letošním roce ožilo novojičínské Beskydské divadlo velkým představením. Na divadelních prknech se v pátek a poté i v sobotu představila všechna oddělení Dětského pěveckého sboru Ondrášek. Každoroční novoroční koncert tentokrát pořadatelé ozvláštnili společným vystoupením s komorním orchestrem.

Škola na Dlouhé nabízí prvňáčkům moderní učebny

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Zbrusu nové multimediální učebny představila při dni otevřených dveří Základní škola Jubilejní, pracoviště Dlouhá 56. Interaktivní tabule a nové počítače jsou doslova nabité elektronickými učebnicemi a interaktivními programy jak pro nejmenší, tak i pro starší žáky.

Galerka přivítá známé i místní hudební skupiny

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Legenda českého undergroundu na výročním turné či československý jazz v moderním podání patří ve stručnosti do nabídky novojičínského Klubu Galerka na zbytek ledna. Lidé si ale mohou vybrat i z místní provenience. V únoru se na domovských prknech znovu představí jedna místní instrumentální kapela.

Fotbalisté začali jarní přípravu na umělé trávě

1. ledna 2008 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Novojičínští fotbalisté mají i přes mrazivé počasí za sebou první dva přípravné zápasy na umělé trávě. V sobotu, 16. ledna, hostili slovenský tým FK Tuchyňa, během uplynulého víkendu pak zahájili tradiční zimní turnaj zápasem s Velkými Karlovicemi. Tým se musí obejít bez tří hráčů podzimní sestavy.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více