Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Jan Bill vystavuje obrazy ze zákoutí Nového Jičína

3. listopadu 2010 18:28 | Nový Jičín | Michal Polášek

Ve výstavní síni galerie na Staré poště si až do konce listopadu přijdou na své hlavně lokální patrioti. Místní malíř Jan Bill opět po třech letech představuje své olejomalby zobrazující nejrůznější zákoutí Novojičínska nebo samotného města.

Novojičínští policisté a odborníci kontrolovali pneumatiky

3. listopadu 2010 16:42 | Nový Jičín | Michal Polášek

Dopravní policisté a odborníci si ve středu dopoledne na pomezí Novojičínska a Vsetínska posvítili na to, jak jsou řidiči připraveni na zimu. A mohli být spokojeni, podstatná většina z nich už přezula na zimní pneumatiky. Jejich použití je od počátku listopadu povinné na několika silnicích v kraji.

Ukradená fena je zpět, pachatelem je zřejmě známý chovatelky

3. listopadu 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Příběh se šťastným koncem se odehrál v místní části Žilina v Novém Jičíně. Před necelými dvěma týdny odcizil tehdy neznámý pachatel ze zahrady rodinného domu vzácnou fenu rasy Americká Akita. Po výzvě v médiích ale vyšlo najevo, že zvíře odvezl známý chovatelky. Fenka je už zpět v jejích rukou.

Ukradená fena je zpět, pachatelem je zřejmě známý chovatelky

2. listopadu 2010 17:32 | Nový Jičín | Michal Polášek

Příběh se šťastným koncem se odehrál v místní části Žilina. Před necelými dvěma týdny odcizil tehdy neznámý pachatel ze zahrady rodinného domu vzácnou fenu rasy Americká Akita. Po výzvě v médiích ale vyšlo najevo, že zvíře odvezl známý chovatelky. Fenka je už zpět v jejích rukou.

Aktuálně z Nového Jičína 2. 11. 2010

2. listopadu 2010 17:24 | Nový Jičín | Michal Polášek

1. Ani další série jednání nevedla ke koalici
2. Radní, vojáci a odbojáři připomněli 28. říjen
3. Střední škola Educa slavila 20 let existence

Bludovice mají od povodní nový kříž, je celý ze dřeva

1. listopadu 2010 21:14 | Nový Jičín | Michal Polášek

Výjimečnou dominantu má od konce minulého týdne novojičínská místní část Bludovice. U tamní kaple svatého Michala byl vztyčen velký dřevěný kříž. Vznikl jako náhrada původního kamenného kříže, který poškodila loňská povodeň. Na kříž přispěli jak individuální dárci, tak i úřady.

O převodu pozemků pod tratí z Hostašovic rozhodnou ministerstva

1. listopadu 2010 17:22 | Nový Jičín | Michal Polášek

Obce okolo povodní zničené trati z Hostašovic do Nového Jičína se dohodly na společném postupu. Místo trati by tak měla vyrůst cyklostezka. Majitel pozemků, Správa železniční dopravní cesty, ale bezúplatný převod pozemků na obce neplánuje. Rozhodnou proto zřejmě ministerstva dopravy a financí.

Mendelova střední modernizovala vybavení z evropské dotace

29. října 2010 7:22 | Nový Jičín | Michal Polášek

Počítače, interaktivní tabule, ale především nové speciální pomůcky a přístroje pro výuku odborných předmětů přibyly ve zdravotnické části Mendelovy střední školy. Ta je pořídila z evropských fondů. Úpravy vnitřních prostor a pořízení moderního vybavení vyšlo na necelých 5 milionů korun.

První novojičínský farmářský trh nabídl produkty malých výrobců

29. října 2010 7:15 | Nový Jičín | Michal Polášek

Představit výrobky drobných zemědělců či výrobců potravinářských produktů z regionu si klade za cíl trend poslední doby, takzvané farmářské trhy. V Novém Jičíně se konaly o víkendu vůbec poprvé. Do prostor Zemědělského družstva v Loučce přijelo přes 30 prodejců. Zájem návštěvníků organizátory překvapil.

Ženy z Nového Jičína se učí sebeobraně, zájem o kurz je vysoký

29. října 2010 6:06 | Nový Jičín | Michal Polášek

Novojičínská městská policie spustila bezplatný kurz sebeobrany pro ženy. V pěti lekcích po osmi hodinách se účastnice naučí základy toho, jak se ubránit nečekanému útoku. Zájem o kurz byl vysoký, organizátoři museli přihlášené ženy rozdělit do dvou skupin.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více