Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Na novojičínské ulici Slovanská vzniklo chráněné bydlení

26. října 2010 8:29 | Nový Jičín | Michal Polášek

Prvních devět klientek z Ústavu sociální péče v Nové Horce u Studénky se dočkalo důstojného bydlení. V souladu s moderními trendy se přestěhovaly z uzavřeného prostředí zámku do moderně vybavené vily na ulici Slovanská v Novém Jičíně. Podobná změna čeká na další mentálně postižené klienty ústavních zařízení v celém kraji.

Studenti si vyzkoušeli rozhodování v Evropské unii

25. října 2010 15:39 | Nový Jičín | Michal Polášek

Pracovníci vzdělávacího projektu Rozhoduj o Evropě ve spolupráci se střediskem Europe Direct připravili dva semináře zaměřené na představení Evropské unie a systému jejího rozhodování. Zúčastnilo se jich několik desítek mladých lidí. Středoškoláci mají možnost se přihlásit do závěrečného setkání, které bude věrně simulovat instituce Unie.

Na novojičínské ulici Slovanská vzniklo chráněné bydlení

25. října 2010 15:35 | Nový Jičín | Michal Polášek

Prvních devět klientek z Ústavu sociální péče v Nové Horce u Studénky se dočkalo důstojného bydlení. V souladu s moderními trendy se přestěhovaly z uzavřeného prostředí zámku do moderně vybavené vily na ulici Slovanská. Podobná změna čeká na další mentálně postižené klienty ústavních zařízení v celém kraji.

Nehodám na mostě zabrání tlumiče nárazu, navrhují policisté

25. října 2010 5:31 | Nový Jičín | Michal Polášek

Hned dvě naprosto stejné nehody v rozmezí dvou týdnů na estakádě silnice číslo 48 donutily novojičínské dopravní policisty k návrhu stavebních úprav vozovky. Řidiči při nehodách najeli na první sešikmený díl středových betonových bloků a svá auta několikrát převrátili. Policisté požadují montáž speciálního tlumiče nárazu.

Beskydské divadlo slavilo kulatiny hudebníka Václava Ptáčka

25. října 2010 0:08 | Nový Jičín | Michal Polášek

Ve velkém stylu oslavil kulaté životní jubileum novojičínský skladatel, hudebník a dlouholetý sbormistr Ondrášku Václav Ptáček. Jeho přátelé mu připravili ve středu večer hudební pořad v divadle, ve kterém vystoupily snad všechny sbory, kde působil nebo pro které složil písně. Všechny překvapil ale také samotný jubilant.

Beskydské divadlo slavilo kulatiny hudebníka Václava Ptáčka

22. října 2010 18:15 | Nový Jičín | Michal Polášek

Ve velkém stylu oslavil kuleté životní jubileum novojičínský skladatel, hudebník a dlouholetý sbormistr Ondrášku Václav Ptáček. Jeho přátelé mu připravili ve středu večer hudební pořad v divadle, ve kterém vystoupily snad všechny sbory, kde působil nebo pro které složil písně. Všechny překvapil ale také samotný jubilant.

Nehodám na mostě zabrání tlumiče nárazu, navrhují policisté

22. října 2010 18:08 | Nový Jičín | Michal Polášek

Hned dvě naprosto stejné nehody v rozmezí dvou týdnů na estakádě silnice číslo 48 donutily novojičínské dopravní policisty k návrhu stavebních úprav vozovky. Řidiči při nehodách najeli na první sešikmený díl středových betonových bloků a svá auta několikrát převrátili. Policisté požadují montáž speciálního tlumiče nárazu.

Novojičínské Smetanovy sady prošly částečnou obnovou

22. října 2010 3:28 | Nový Jičín | Michal Polášek

První etapu rekonstrukce má za sebou největší park v Novém Jičíně. Smetanovy sady jsou bohatší o zbrusu nový odpočinkový areál za Španělskou kaplí, schodiště u vstupu od města či o nové přístroje v meteorologickém sloupku. Celá obnova by měla skončit v příštím roce.

Metalový festival Hrom a peklo rozproudil krev věrných fandů

22. října 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Milovníci tvrdé muziky zažili v sobotu pravý svátek. V restauraci v novojičínské části Žilina pro ně připravili místní hudebníci už třetí ročník metalového festivalu Hrom a peklo. Přijelo na něj devět více či méně známých kapel z regionu a také zvláštní hosté. Bouřlivá muzika bavila návštěvníky až do půlnoci.

Novojičínské Smetanovy sady prošly částečnou obnovou

21. října 2010 16:58 | Nový Jičín | Michal Polášek

První etapu rekonstrukce má za sebou největší park ve městě. Smetanovy sady jsou bohatší o zbrusu nový odpočinkový areál za Španělskou kaplí, schodiště u vstupu od města či nové přístroje v meteorologickém sloupku. Celá obnova by měla skončit v příštím roce.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více