Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Na Skalkách proběhl první ročník festivalu Skalky fest

27. září 2010 20:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Pokus o založení další hudební tradice ve městě, to byl v sobotu festival Skalky fest konající se ve stejnojmenném areálu nad městem. Na pódiu se vystřídalo celkem devět kapel. Festival ovšem poznamenala menší účast diváků, než v jakou doufal hlavní organizátor Robin Suchánek.

Audit v novojičínské nemocnici našel miliónové chyby v účetnictví

27. září 2010 18:16 | Nový Jičín | Michal Polášek

Novojičínská nemocnice má ještě větší dluhy, než avizovalo její nové vedení na začátku roku. Hloubkový audit totiž našel množství faktur od dodavatelů s posunutým datem splatnosti a také faktury za výkony nemocnice, které pojišťovny odmítly proplatit. Věc bude šetřit policie.

Chráněné bydlení v Žilině je dokončené, přivítá 15 klientů

27. září 2010 2:07 | Nový Jičín | Michal Polášek

Další středisko pro péči o postižené občany v Novém Jičíně zahájí svůj provoz. Nedávno se v jedné ze dvou budov bývalé základní školy v místní části Žilina otevřel denní stacionář, teď dělníci dokončili rekonstrukci budovy druhé. V ní vzniklo 5 upravených bytů, které od počátku roku přivítají 15 klientů.

Basketbalisté vstupují do Mattoni NBL s novým názvem

25. září 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Dosáhnout na semifinále a uspět v českém poháru a středoevropské lize. Takové jsou ambice novojičínských basketbalistů dva týdny před začátkem letošního ročníku Mattoni NBL. Hlavní novinkou je ale nový název klubu: podle hlavního sponzora budou basketbalisté nyní vystupovat jak Unibon Nový Jičín.

Chráněné bydlení v Žilině je dokončené, přivítá 15 klientů

24. září 2010 16:55 | Nový Jičín | Michal Polášek

Další středisko pro péči o postižené občany zahájí svůj provoz. Nedávno se v jedné ze dvou budov bývalé základní školy v místní části Žilina otevřel denní stacionář, teď dělníci dokončili rekonstrukci budovy druhé. V ní vzniklo 5 upravených bytů, které od počátku roku přivítají 15 klientů.

Aktuálně z Nového Jičína 24. 9. 2010

24. září 2010 16:53 | Nový Jičín | Michal Polášek

1. Bourající řidiči nedali přednost, řidička převrátila kabriolet
2. Policie pátrá po Petru Mertovi
3. Skalky přivítají nový hudební festival

Basketbalisté vstupují do Mattoni NBL s novým názvem

23. září 2010 10:07 | Nový Jičín | Michal Polášek

Dosáhnout na semifinále a uspět v českém poháru a středoevropské lize. Takové jsou ambice novojičínských basketbalistů dva týdny před začátkem letošního ročníku Mattoni NBL. Hlavní novinkou je ale nový název klubu: podle hlavního sponzora budou basketbalisté nyní vystupovat jak Unibon Nový Jičín.

V zámku představují vídeňskou architekturu a její vliv na Nový Jičín

23. září 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

V Muzeu Novojičínska se mohou lidé pokochat výstavou představující tehdy převratnou vídeňskou architekturu z doby kolem roku 1900. Styl tohoto období se přitom objevil i v Novém Jičíně. Budova, která jako by z oka vypadla tehdejším typickým stavbám rakousko-uherské metropole, stojí jen kousek od zámku.

Sezóna ve Starém Jičíně nekončí, bude jarmark i burčák

22. září 2010 15:58 | Nový Jičín | Michal Polášek

V neděli, 26. září bude ožije hrad Starý Jičín tradičním svatováclavským hodovým jarmarkem. A první říjnový víkend se bude na hradě koštovat pravý moravský burčák.

V zámku představují vídeňskou architekturu a její vliv na Nový Jičín

22. září 2010 12:35 | Nový Jičín | Michal Polášek

V Muzeu Novojičísna se mohou lidé pokochat výstavou představující tehdy převratnou vídeňskou architekturu z doby kolem roku 1900. Styl tohoto období se přitom objevil i v Novém Jičíně. Budova, která jako by z oka vypadla tehdejším typickým stavbám rakousko-uherské metropole, stojí jen kousek od zámku.

Komerční sdělení více


Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Hlavní hvězdou letošního hradního hodokvasu je Michal Horák s kapelou

V sobotu 5. října se v 9.30 otevřou hradní brány pro všechny milovníky jídla, pití a dobré zábavy. Uskuteční se další ročník tradičního Hodokvasu. Připravený je bohatý kulturní i doprovodný program v podobě koncertů, divadelního představení nebo tvůrčích dílniček a herních zón, který potěší děti i dospělé.

Skříně s posuvnými nebo otočnými dveřmi? Srovnání řešení

Prostorná a robustní šatní skříň je nepostradatelnou součástí vybavení každého domu a bytu. V návrhu interiéru se bez ohledu na jeho rozměry vyplatí najít místo pro praktickou šatní skříň, která pojme oblečení, doplňky, obuv, drobné vybavení a další předměty, které se nevejdou do komod a prádelníků.

Polkatime na Hudebních výletech, znějící zámky i muzeum Tatrovek

Koncertní řadou Hudební výlety rozeznívá Svatováclavský hudební festival akusticky a architektonicky nejzajímavější kulturní i technické památky regionu. Již po finále velkého festivalu nabízí dalších 17 koncertů! Znít bude polka, klezmer, ale i stará hudba. Více přiblíží Eva Františáková, manažerka festivalu.

Více