Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Aktuálně z Nového Jičína 9. 7. 2010

9. července 2010 13:58 | Nový Jičín | Michal Polášek

1. Zastupitelé se mimořádně sejdou v úterý
2. Při technopárty padly pokuty i obvinění z trestných činů
3. Pražský raper Xindl X přilákal stovky diváků

Volejbalistky z novojičínského gymnázia reprezentovaly v Číně

9. července 2010 12:09 | Nový Jičín | Michal Polášek

Až z dalekého čínského města Baotou se v úterý vrátily mladé volejbalistky z novojičínského gymnázia. Jako vítězky národní soutěže středních škol se zúčastnily celosvětového klání. V tvrdé konkurenci téměř profesionálních týmů obsadily solidní 15. místo.

Volejbalistky z novojičínského gymnázia reprezentovaly v Číně

9. července 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Až z dalekého čínského města Baotou se v úterý vrátily mladé volejbalistky z novojičínského gymnázia. Jako vítězky národní soutěže středních škol se zúčastnily celosvětového klání. V tvrdé konkurenci téměř profesionálních týmů obsadily solidní 15. místo.

Basketbalisté do ligy nastoupí, chtějí ale 4 miliony po radnici

8. července 2010 7:31 | Nový Jičín | Michal Polášek

Otazník nad účastí basketbalistů Nového Jičína v první lize je zdá se vyřešen. Klub získal několik sponzorů, kteří uhradí velkou část rozpočtu pro další sezónu. Ta se ale zřejmě neobejde bez příspěvku radnice ve výši zhruba 4 milióny korun. O něm budou rozhodovat zastupitelé v září, měsíc před komunálními volbami.

Pohřešovaného seniora našli uzamčeného ve vinotéce

8. července 2010 7:28 | Nový Jičín | Michal Polášek

Kuriozní případ řešili během prodlouženého víkendu novojičínští policisté. 75letý muž se v neděli v poledne nevrátil ze mše v kostele Nanebevzetí panny Marie. Manželka proto nechala vyhlásit pátrání. Senior se našel až po dvou dnech uzamčený ve vinotéce na ulici Kostelní.

Pohřešovaného seniora našli uzamčeného ve vinotéce

8. července 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Kuriozní případ řešili během prodlouženého víkendu novojičínští policisté. 75letý muž se v neděli v poledne nevrátil ze mše v kostele Nanebevzetí panny Marie, manželka proto nechala vyhlásit pátrání. Senior se našel až po dvou dnech uzamčený ve vinotéce na ulici Kostelní.

Basketbalisté do ligy nastoupí, chtějí ale 4 miliony po radnici

8. července 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Otazník nad účastí basketbalistů Nového Jičína v první lize je, zdá se, vyřešen. Klub získal několik sponzorů, kteří uhradí velkou část rozpočtu pro další sezónu. Ta se ale zřejmě neobejde bez příspěvku radnice, o kterém budou rozhodovat zastupitelé v září, měsíc před komunálními volbami.

Sportovní magazín - červenec a srpen 2010

7. července 2010 10:39 | Nový Jičín | Michal Polášek

1. Mezinárodní pohár starosty
2. Kopaná
3. Funtime
4. Beachhandball

Přestavba bývalých školních zahrad zasáhla i ulici Palackého

3. července 2010 13:06 | Nový Jičín | Michal Polášek

Na vytížené ulici Palackého probíhají nedaleko od sebe hned dvě důležité stavby, které komplikují jízdu řidičům. K výstavbě kruhové křižovatky přibyla nedávno oprava povrchu vozovky a stavba přechodu pro chodce nad bývalými školními pozemky. Práce souvisejí s rekonstrukcí zahrad na oddechový areál.

Obrazy Jaroslava Němce budou na Staré poště až do srpna

3. července 2010 13:05 | Nový Jičín | Michal Polášek

V prostorách galerie na Staré poště se v pátek večer otevřela výstava obrazů mladého ostravského umělce Jaroslava Němce. Ten přivezl do Nového Jičína především portréty, lidé ale ve výstavní síni najdou i malby s lehce erotickou tématikou. Výstava potrvá až do druhé poloviny srpna.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více