Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Polášek

Obyvatelé místní části Libhošť si v referendu zvolili samostatnost

14. dubna 2010 0:00 | Nový Jičín | Michal Polášek

Nový Jičín bude zřejmě už od prvního ledna příštího roku chudší o jednu z místních částí. Obyvatelé Libhoště v nedělním referendu rozhodli, že se chtějí po 35 letech osamostatnit. K hlasování přišlo téměř 70 % voličů, drtivá většina z nich zaškrtla možnost ano.

Obyvatelé místní části Libhošť si v referendu zvolili samostatnost

13. dubna 2010 20:29 | Nový Jičín | Michal Polášek

Nový Jičín bude zřejmě už od prvního ledna příštího roku chudší o jednu z místních částí. Obyvatelé Libhoště v nedělním referendu rozhodli, že se chtějí po 35 letech osamostatnit. K hlasování přišlo téměř 70 % voličů, drtivá většina z nich zaškrtla možnost ano.

Gymnaziální sbor Puellae et Pueri oslavil pět let od svého vzniku

13. dubna 2010 17:48 | Nový Jičín | Michal Polášek

Smíšený pěvecký sbor na novojičínském gymnázium Puellae et Pueri slaví půlkulatiny. Těleso, které už získalo množství ocenění na soutěžích u nás i v zahraničí, si v sobotu připomnělo pět let od založení velkým koncertem v Beskydském divadle.

Aktuálně z Nového Jičína 13. 4. 2010

13. dubna 2010 17:45 | Nový Jičín | Michal Polášek

1. Radnice poslala kondolenci do Sweitochlowic
2. V sobotu bude likvidace autovraků zdarma
3. Studenti vybírali na projekt Šance

Objížďka uzavřeného úseku silnice I/48 u Příboru skončí ve středu

13. dubna 2010 17:44 | Nový Jičín | Michal Polášek

Dopravní komplikace na silnici číslo 48 skončí už ve středu ráno. Kvůli stavebním pracem na obchvatu Příbora byl tato důležitá silnice uzavřena. Na objízdných trasách se stalo několik nehod. V sobotu přímo na staveništi havaroval řidič, který ignoroval dopravní značení a skončil ve výkopu přes silnici.

Nový Jičín se pokusí o rekord ve sběru vybitých baterií

11. dubna 2010 9:14 | Nový Jičín | Michal Polášek

Pokus o zlomení dalšího českého rekordu chystá novojičínská Radnice. Na Den Země ve čtvrtek 22. dubna připravuje sbírku co největšího počtu vybitých baterií či monočlánků. Lidé je mohou přinášet na Masarykovo náměstí mezi 9 a 14 hodinou.

Myslivci se v Žerotínském zámku chlubí loňskými úlovky

10. dubna 2010 10:09 | Nový Jičín | Michal Polášek

Spokojeni s loňskou sezónou jsou myslivci z Novojičínska. Své nejlepší úlovky vystavují v Nové galerii Žerotínského zámku. Tradiční přehlídku loveckých trofejí, jejíž tradice se v Novém Jičíně udržela jako jedna z nejdelších v zemi, doplňuje výstava dětských prací na téma zvířata lesů a strání.

Nový Jičín se pokusí o rekord ve sběru vybitých baterií

9. dubna 2010 15:19 | Nový Jičín | Michal Polášek

Pokus o zlomení dalšího českého rekordu chystá novojičínská radnice. Na Den Země ve čtvrtek 22. dubna připravuje sbírku co největšího počtu vybitých baterií či monočlánků. Lidé je mohou přinášet na Masarykovo náměstí mezi 9 a 14 hodinou.

Na novojičínském bazéně měřili síly ve futsalu policisté a hasiči

9. dubna 2010 10:42 | Nový Jičín | Michal Polášek

Basketbalová hala v komplexu bazénu hostila minulý pátek dopoledne tradiční futsalový turnaj policistů a hasičů pod názvem "O pohár starosty města." Do klání nastoupilo pět týmů z Moravskoslezského i Olomouckého kraje. Pořadatelem turnaje byli novojičínští strážníci.

Na novojičínském bazéně měřili síly ve futsalu policisté a hasiči

8. dubna 2010 14:47 | Nový Jičín | Michal Polášek

Basketbalová hala v komplexu bazénu hostila minulý pátek dopoledne tradiční futsalový turnaj policistů a hasičů pod názvem "O pohár starosty města". Do klání nastoupilo pět týmů z Moravskoslezského i Olomouckého kraje. Pořadatelem turnaje byli novojičínští strážníci.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více