Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Slonina

Nová výstava na Slezskoostravském hradě ukazuje loutky z depozitáře ostravského divadla

Maňásky, manekýny, javajky, marionety a spoustu dalších loutek z depozitáře ostravského loutkového divadla mohou návštěvníci nově obdivovat na Slezskoostravském hradě. V plánu jsou ale i lektorské programy a dílničky, věnující se třeba jejich výrobě.

Projekt Corrency znovu přispívá dětem ze Slezské Ostravy nejen na kroužky

Městský obvod letos opět podpoří místní spolky a volnočasové aktivity dětí. V rámci projektu Corrency mohou rodiče ušetřit při placení za kroužky nebo dětské tábory až polovinu. Stačí se jen zaregistrovat.

Festival Slezská lilie zval do Moravské i Slezské Ostravy, vystoupila i zpěvačka Anna K

Poselstvím o víře, lásce a naději propojil festival Slezská lilie Slezskou i Moravskou Ostravu. Jeho návštěvníci si mohli ve třech dnech užít zajímavé přednášky, představení a hned několik hudebních vystoupení.

Cirkusový festival Cirkulum byl letos plný novinek, nabídl nová šapitó a exkluzivní program

Ostrava letos opět přivítala cirkusová uskupení a pouliční divadla z celého světa. Mezinárodní festival Cirkulum nabídl pět dní plných akrobacie, divadla a hudby. Letos navíc návštěvníky čekalo hned několik premiér.

Cirkusový festival Cirkulum byl letos plný novinek, nabídl větší areál i bohatší program

Ostrava letos opět přivítala cirkusová uskupení a pouliční divadla z celého světa. Mezinárodní festival Cirkulum nabídl pět dní plných akrobacie, divadla a hudby. Letos navíc návštěvníky čekalo hned několik premiér.

Program dnů dětí ve Slezské Ostravě nelákal jen děti, ale i dospělé

Na prvního června připadá každým rokem Mezinárodní den dětí. Ve Slezské Ostravě se tento svátek letos slavil hned na několika místech a byl spojen se zábavnými aktivitami a zážitky pro malé i velké.

Druhé slezskoostravské Sousedské trhy byly ještě větší, obohatili je i pouliční umělci

Po velkém úspěchu první akce se na Hladnově opakovaly slezskoostravské Sousedské trhy. Účast na nich byla opět vysoká. Tentokrát byly navíc ještě větší a svými vystoupeními je obohatili i pouliční umělci.

Žáci základních škol se utkali o pohár radnice Slezské Ostravy

Všechny čtyři slezskoostravské základní školy se v minulém týdnu opět utkaly v turnaji O pohár radnice Slezské Ostravy. Ten tentokrát uspořádala základní škola Chrustova a zaměřený byl hlavně na atletiku.

Šestý ročník Oceláckého triatlonu přilákal zkušené závodníky i úplné nováčky

5. června 2024 21:00 | Ostrava-Jih | Michal Slonina | Expres Ostrava-Jih

Vrbické jezero a jeho okolí ovládli v sobotu triatlonisté všeho věku. Sportovní klub z Ostravy-Jihu tady už po šesté uspořádal svůj Ocelácký triatlon. Letos se ho účastnilo dvě stě závodníků a pro více než 40 z nich to byla první zkušenost.

Patnáctiletá jachtařka ze Slezské Ostravy vede Evropský pohár, čeká ji i mistrovství světa

Patnáctiletá jachtařka ze Slezské Ostravy je nejen členkou českého reprezentačního týmu, momentálně je také v čele tabulky Evropského poháru. Jachtingu se věnuje už devět let a úspěchy nesbírá jen v rámci Evropy. V červnu ji čeká dokonce mistrovství světa.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více