Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Michal Slonina

Program dnů dětí ve Slezské Ostravě nelákal jen děti, ale i dospělé

Na prvního června připadá každým rokem Mezinárodní den dětí. Ve Slezské Ostravě se tento svátek letos slavil hned na několika místech a byl spojen se zábavnými aktivitami a zážitky pro malé i velké.

Druhé slezskoostravské Sousedské trhy byly ještě větší, obohatili je i pouliční umělci

Po velkém úspěchu první akce se na Hladnově opakovaly slezskoostravské Sousedské trhy. Účast na nich byla opět vysoká. Tentokrát byly navíc ještě větší a svými vystoupeními je obohatili i pouliční umělci.

Žáci základních škol se utkali o pohár radnice Slezské Ostravy

Všechny čtyři slezskoostravské základní školy se v minulém týdnu opět utkaly v turnaji O pohár radnice Slezské Ostravy. Ten tentokrát uspořádala základní škola Chrustova a zaměřený byl hlavně na atletiku.

Šestý ročník Oceláckého triatlonu přilákal zkušené závodníky i úplné nováčky

5. června 2024 21:00 | Ostrava-Jih | Michal Slonina | Expres Ostrava-Jih

Vrbické jezero a jeho okolí ovládli v sobotu triatlonisté všeho věku. Sportovní klub z Ostravy-Jihu tady už po šesté uspořádal svůj Ocelácký triatlon. Letos se ho účastnilo dvě stě závodníků a pro více než 40 z nich to byla první zkušenost.

Patnáctiletá jachtařka ze Slezské Ostravy vede Evropský pohár, čeká ji i mistrovství světa

Patnáctiletá jachtařka ze Slezské Ostravy je nejen členkou českého reprezentačního týmu, momentálně je také v čele tabulky Evropského poháru. Jachtingu se věnuje už devět let a úspěchy nesbírá jen v rámci Evropy. V červnu ji čeká dokonce mistrovství světa.

První zvířecí krematorium v kraji otevřeli ve Slezské Ostravě, zájem rychle roste

Ve Slezské Ostravě bylo slavnostně otevřeno první zvířecí krematorium v Moravskoslezském kraji. Zařízení nabízí důstojné rozloučení s téměř jakýmkoliv domácím mazlíčkem, a to až do 130 kilogramů. Samozřejmostí je individuální kremace i malá smuteční síň.

Ostravskou knihovnu čeká rekonstrukce a modernizace, čtenáři nepřijdou o knihy ani během prací

30. května 2024 11:45 | Ostrava-město | Michal Slonina | Kulturní okénko

Ostravská ústřední knihovna se v letošním roce dočká rozsáhlé rekonstrukce a modernizace. Díky novým technologiím a vybavení se z ní má stát jedna z nejmodernějších knihoven v republice. Práce si vyžádají 36 milionů korun.

Na Kamenci roste nové dětské hřiště, na výsledné podobě se podílela místní komunita

Na sídlišti Kamenec ve Slezské Ostravě vznikne nové dětské hřiště. Bude speciálně upravené pro různé typy her a na jeho výsledné podobě se podílela i místní komunita. Od místních taky vzešel samotný nápad na jeho výstavbu.

Slezskoostravská ZŠ uspořádala Den otevřených dveří s roboty, návštěvníci si vyzkoušeli i virtuální realitu

Základní škola Bohumínská uspořádala pro veřejnost Den otevřených dveří s roboty. Žáci představili návštěvníkům své vlastní robotické výtvory a lektoři klubů Robotiky předvedli, jakým způsobem škola využívá moderní technologie.

Studenti uspořádali na hradě další Majáles, změna počasí návštěvníky neodradila

Na Slezskoostravském hradě uspořádali studenti obou ostravských univerzit společně další ročník Majálesu. I přes nepřízeň počasí se na něm sešly tisíce návštěvníku a vystoupily na něm hvězdy české, ale i zahraniční hudební scény.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více