Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Karvinští senioři si užili halloweenskou zábavu, atmosféru umocnila strašidelná výzdoba

31. října 2023 18:20 | Karviná | Monika Danková

Senioři z karvinských městských klubů seniorů oslavili tradiční svátek halloweenu. Společné setkání plné strašidelných dekorací bylo připraveno v jednom z klubů v Karviné-Hranicích, kam se všichni se světýlky vydali pěšky ze Spolkového domu.

Děti se bavily s klaunem Hopsalínem v halloweenském duchu

31. října 2023 13:43 | Karviná | Monika Danková

Strašidelná zábava čekala i na nejmenší děti v Obecním domě Družba. O zábavu se postaral klaun Hopsalín, známá ikona dětského světa, která děti baví už více jak třicet let.

V Karviné začali likvidovat jmelí. Se škůdcem budou arboristé bojovat do jara

31. října 2023 13:28 | Karviná | Monika Danková

V Karviné začala likvidace jmelí na stromech. Tento parazit napadá dřeviny po celém městě, nejvíce je rozšířen v parku Boženy Němcové, kde také první práce začaly.

V Karviné se pustili do boje se jmelím na stromech. Likvidovat ho budou do jara

30. října 2023 15:50 | Celý MS kraj | Monika Danková

V Karviné se pustili do boje se jmelím na stromech. Tento parazit napadá dřeviny po celém městě, nejvíce je rozšířen v parku Boženy Němcové, kde také první práce začaly.

Žáci karvinských základních škol navštívili Bránu řemesel SŠTaS Karviná

28. října 2023 15:13 | Karviná | Monika Danková

Střední školy techniky a služeb Karviná si pro žáky devátých ročníků připravila každoroční akci nazvanou Brána řemesel. Letos i se zajímavou novinkou.

Projektový den k 28.říjnu na ZŠ Prameny. Pekla se i oblíbená bábovka prezidenta Masaryka

28. října 2023 12:29 | Karviná | Monika Danková

Základní a Mateřská škola Prameny připravila před podzimními prázdninami pro děti velký projektový den týkající se 105. výročí vzniku Československa. Každá třída pojala 28. říjen trochu jinak, starší žáci třeba pekli cukroví a bábovky podle receptů prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka.

V Karviné si děti připomněly 28.říjen, pekly i oblíbenou bábovku prezidenta Masaryka

27. října 2023 16:29 | Celý MS kraj | Monika Danková

Karvinská Základní škola Prameny si připravila před podzimními prázdninami pro děti velký projektový den týkající se 105. výročí vzniku Československa. Každá třída pojala 28. říjen trochu jinak, starší žáci třeba pekli cukroví a bábovky podle receptů prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka.

Žáci základních škol navštívili Bránu řemesel SŠTaS Karviná, čekaly na ně novinky

26. října 2023 16:13 | Celý MS kraj | Monika Danková

Karvinská Střední školy techniky a služeb si pro žáky základních škol připravila každoroční akci nazvanou Brána řemesel. Letos i se zajímavou novinkou, v kinosále školy na návštěvníky čekal model železnice.

Na obchvatu Karviné je uzavřen odstavný pruh v délce 220 metrů

25. října 2023 16:03 | Karviná | Monika Danková

V úseku obchvatu Karviné, který byl letos v létě otevřen pro řidiče, teď pracovníci společnosti Skanska provádějí dokončovací práce, konkrétně terénní a vegetační úpravy.

Vítězky ankety Moravskoslezská SESTRA 2023 jsou známy, jedna je z Nemocnice Karviná-Ráj

24. října 2023 17:39 | Karviná | Monika Danková

Osmý ročník ankety Moravskoslezská SESTRA 2023 má své vítězky. Oceňovalo se na slavnostním galavečeru v aule Vysoké školy báňské – Technické univerzity celkem v šesti kategoriích a jedna z cen putovala i do karvinské rájecké nemocnice.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více