Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Karviná ocenila nejlepší sportovce. Nově zařadila do vyhlašování dvě kategorie

Karviná |  | Karvinský expres

V sále městského domu kultury se uskutečnilo vyhlašování a oceňování nejlepších sportovců Karviné.

 Ocenění byli jednotlivci, týmy, kluby, trenéři, a nově byly přidány i nové kategorie.

Andrzej Bizoń (nestr. za SOCDEM), náměstek primátora Karviné: "Snažili jsme se napříč kategoriemi rozšířit to o školní mládež a to se nám hodně vyplatilo a jsem za to rád, protože od útlého věku děti sportují jak ve školách tak v oddílech a myslím, že bychom na ně neměli zapomínat a druhá to jsou akce roku, protože v Karviné se toho děje hodně a mezi jinými i sport a jsem rád, že jsme mohli ocenit i ty, kteří jsou aktivní na sportovním poli."

Vyhodnoceny tak byly akce POHO50, Běhy pro zdraví a také velká akce NHL.

Martin Kytka, oceněný spoluorganizátor NHL, předseda HK Karviná: "My jsme byli potěšeni, že jsme byli oceněni městem, že se nám podařilo uspořádat první den hokeje v Evropě a jsme rádi, že to bylo v Karviné. Určitě s Adamem Šafferem, který byl za spoluorganizátora Perinvest řešíme další projekt, to se nechte překvapit."

Oceněni byli jednotlivci v individuálních sportech jako je plavání, sportovní lezení, box, karate, lukostřelba, judo, kulturistika ale i jednotlivci v kolektivních sportech jako je házená,basketbal,házená fotbal a další. Dvakrát si pro ocenění přišla například Natálie Pfeiferová za hokej a hokejbal..

Patricie Škorpíková, oceněná sportovkyně: “V loňském roce jsem byla na Mistrovství světa juniorek do 21 let, tam jsme získaly třetí místo a dále jsem byla oceněna se svým týmem hokejovým, kde jsme se umístily na druhém místě v extralize žen v ledním hokeji. Lední hokej dělám od malička, je to pro mě přednější sport, když se mi kříží zápasy, jdu raději na hokej. Náročnost se říct nedá, na hokejbale se běhá, na ledě se bruslí, já nejsem zrovna běhavý hráč, ale je to hrozně podobné, by se dalo říct."

Pro ocenění si přišli zástupci nejlepších kolektivů, ocenění byli házenkáři, hráčky ženského hokeje a úspěšní sportovci TJ střední školy techniky a služeb za úspěchy v silovém čtyřboji. Oceněni byli i trenéři karate, fotbalu a hokejbalu. Osobností sportu byl vyhlášen Roman Nevrla, trenér, který 40 let svého života zasvětil boxu, vychoval 101 mistrů a vicemistrů ČR.

Roman Nevrla, oceněný trenér boxu: "Vážím si toho, je to takové celoživotní ocenění práce, že jsem byl od rodiny, že jsem se jim nevěnoval nebo i sobě, věnoval jsme to dětem. Děti jsou budoucnost národa, já to dělám rád, beru to s pokorou a myšlenkou, že z těch dětí něco bude, budou se probíjet životem snáze než ostatní."

Do síně slávy nově patří házenkář Tomáš Heinz, který se mezi legendy českého sportu zařadil jako osminásobný mistr České republiky.

Všechny sportovní oddíly město podporuje nemalou finanční částkou, kterou týmy využívají na vylepšování svého zázemí, cestovní náklady spojené s reprezentací a soutěžemi nebo pořádání závodů.

Andrzej Bizoń, náměstek primátora Karviné: "já bych si přál do budoucna, abychom si všichni navzájem fandili, podporovali a byli rádi, že někdo dosáhl úspěchu, dneska nám to předvedli, všechny úspěchy byly kvitovány velkým potleskem a ovacemi a jsem za to velmi rád.”

Všem oceněným gratulujeme.

Nahlásit chybu


K tématu

V rámci vyhlašování nejlepších sportovců ocenila Karviná navíc dvě kategorie

13. března 2024 15:56 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

V Karviné byly letos na slavnostním galavečeru Sportovec roku vyhlášeny dvě nové kategorie. Vedení města se rozhodlo ocenit i týmy školní mládeže a také organizátory velkých sportovních akcí, které výrazným způsobem obohatily obyvatele města.

Podzim bude v Karviné plný kulturních zážitků, připravena je série představení i přednášek

7. října 2023 16:39 | Karviná | Monika Danková

Městský dům kultury si pro obyvatele města připravil pa podzimní část roku spoustu zajímavých kulturních akcí, počínaje přednáškami přes taneční zábavy až po divadelní představení. Více už prozradí naše další reportáž.

Přijďte si užít adventní svátky na náměstí, do kina i MěDK Karviná

25. listopadu 2023 17:50 | Karviná | Monika Danková

Doba adventu se blíží a Karviná je na ně připravena se vším všudy. Obyvatelé města se mohou těšit na vánoční jarmark, sváteční programy v kině i divadle a také na Cestu k vánoční harmonii.


Hnutí ANO bude v Moravskoslezském kraji vládnout s koalicí SPD, Trikolory a strany PRO

Dlouho očekávaný povolební okamžik je tady. Kdo bude vládnout MS regionu oznámilo vítězné ANO v pátek odpoledne.

Ostravský magistrát je opět nejpřívětivější v MS kraji. V anketě zvítězil už pošesté

Ostravský magistrát se stal opět vítězem ankety o nejpřívětivější úřad v Moravskoslezském kraji. Soutěž každoročně vyhlašuje Ministerstvo vnitra České republiky. Podle primátora města Jana Dohnala mají na ocenění velkou zásluhu zaměstnanci, kteří svou práci odvádějí nadstandardně.

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji jde do opozice, s vítězným hnutím ANO se neshodla

Včera 14:57 | Celý MS kraj | Lukáš Zavadil

Koalice SPOLU v Moravskoslezském kraji po jednáních s hnutím ANO míří do opozice. Podle lídra Radka Kani jsou podmínky, které si ANO stanovilo, v rozporu s hodnotami a programem koalice. SPOLU se stane kritickou, ale konstruktivní opozicí nové krajské vlády.

Do Opavy po povodních stále nejezdí vlaky. Trať z Ostravy do Opavy by měla být obnovena v půlce října

Do Opavy stále nejezdí vlaky. Povodeň poničila železniční trať z Opavy ve směru na Ostravu i na Krnov a také z Opavy do Malých Hoštic a dále do Kravař. Místo vlaků tak cestující přepravují autobusy.

Škody na majetku Ostravy-Přívozu za 130 milionů. Jedna škola je stále bez tepla

Nefunkční topení na základní škole i omezení v domě s pečovatelskou službou. Centrální ostravský obvod řeší postupně škody, které napáchala povodeň v části Přívoz. Bojuje se hlavně s časem, aby bylo všechno uklizeno, vysušeno a opraveno, než začne zima.

Slezská bude mít velkokapacitní kulturní dům, stavět by se mohlo začít na jaře

Slezská Ostrava bude mít vlastní velkokapacitní kulturní dům a ani větší akce už se tak nebudou muset konat mimo obvod. Stavba Multifunkčního domu v Muglinově sice momentálně stojí kvůli neshodám se zhotovitelem, už na jaře by se ale mělo znovu pokračovat v práci.

Mladíci v Havířově spáchali dvě loupeže, jeden byl obviněn, druhý není trestně odpovědný

Včera 10:42 | Havířov | Lukáš Zavadil

Kriminalisté v Havířově během pátečního odpoledne 27. září rychle dopadli dva mladíky, kteří měli na svědomí loupežné přepadení seniorky. K přepadení došlo ve chvíli, kdy žena vyrazila na nákup. Během pátrání ale muži zákona objasnili i další loupež, ke které došlo o dva dny dříve.

Studénka pokračuje v opravách starého zámku, střechu znovu pokrývá břidlice

Starý zámek ve Studénce město obnovuje postupnými kroky už několik let. Prioritou je oprava střechy. Na rekonstrukci památkově chráněného objektu se daří získávat dotace z Ministerstva kultury.

Svatováclavská jízda zastavila také u zámku ve Studénce

Historické automobily a motocykly projely v den státního svátku Novojičínskem. Tradiční Svatováclavská jízda veteránů zastavila také u zámku ve Studénce.

V Opavě pokračují s odklízením následků povodně, těžká technika brzy zamíří i do zahrádkářských osad

3. října 2024 17:59 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Práce na odklízení následků ničivé povodně stále nekončí. Lidé stále uklízí své domovy, veškeré zničené věci mohou nechávat před domy. Hromady poté odváží těžká technika.


Herci svým scénickým čtením knížek motivují karvinské děti ke čtení

V rámci místního akčního plánu rozvoje vzdělávání připravila karvinská regionální knihovna pro děti základních škol LiStOVáNí. Jde o scénické čtení, které má děti motivovat ke čtení knížek.

Déšť nepřekazil program zahradní slavnosti karvinského stacionáře

Karvinský denní stacionář Galaxie centrum pomoci pro své klienty i veřejnost připravil tradiční zahradní slavnost. I když akci nepřálo počasí, dobrá nálada návštěvníkům zůstala.

Hendikepovaní sportovci se utkali ve stolním tenise

Mladí lidé s hendikepem se setkali v Havířově na turnaji ve stolním tenise. Jednalo se už o desátý ročník, do kterého se letos poprvé zapojili i sportovci ze Slovenska.

Radnice bude muset znovu investovat do cyklostezky u Lučiny, povodně na ní napáchaly škody

Povodně zcela zničily v Havířově cyklostezku u řeky Lučiny. Magistrát musí nyní najít řešení, jaký zvolit povrch při následné rekonstrukci. Opravy začnou zřejmě až v příštím roce.

Je to tu! Síť stezek pro bikery v karvinském Černém lese je konečně legální

3. října 2024 16:39 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Datum 28. září se zapíše do historie oddílu karvinských bikerů jako jeden z nejvýznamnějších dnů. Oficiálně se jim podařilo zprovoznit síť stezek plnou trailů , kterou právě v tento den slavnostně otevřeli.

SVČ Juventus Karviná oslavilo jubileum, pro karvinské děti a mládež funguje už 50 let

3. října 2024 16:04 | Karviná | Monika Danková | Regionální zprávy POLAR

Karvinské středisko volného času Juventus nepřetržitě funguje pro děti a mládež už 50 let. V prostorách střediska se proto sešli současní í bývalí zaměstnanci, aby společně zavzpomínali na prožitou dobu.

Karviná ocenila nejlepší sportovce. Nově zařadila do vyhlašování dvě kategorie
Vydáno 16. března 2024 11:56, Karviná, Monika Danková
V sále městského domu kultury se uskutečnilo vyhlašování a oceňování nejlepších sportovců Karviné.

 Ocenění byli jednotlivci, týmy, kluby, trenéři, a nově byly přidány i nové kategorie.

Andrzej Bizoń (nestr. za SOCDEM), náměstek primátora Karviné: "Snažili jsme se napříč kategoriemi rozšířit to o školní mládež a to se nám hodně vyplatilo a jsem za to rád, protože od útlého věku děti sportují jak ve školách tak v oddílech a myslím, že bychom na ně neměli zapomínat a druhá to jsou akce roku, protože v Karviné se toho děje hodně a mezi jinými i sport a jsem rád, že jsme mohli ocenit i ty, kteří jsou aktivní na sportovním poli."

Vyhodnoceny tak byly akce POHO50, Běhy pro zdraví a také velká akce NHL.

Martin Kytka, oceněný spoluorganizátor NHL, předseda HK Karviná: "My jsme byli potěšeni, že jsme byli oceněni městem, že se nám podařilo uspořádat první den hokeje v Evropě a jsme rádi, že to bylo v Karviné. Určitě s Adamem Šafferem, který byl za spoluorganizátora Perinvest řešíme další projekt, to se nechte překvapit."

Oceněni byli jednotlivci v individuálních sportech jako je plavání, sportovní lezení, box, karate, lukostřelba, judo, kulturistika ale i jednotlivci v kolektivních sportech jako je házená,basketbal,házená fotbal a další. Dvakrát si pro ocenění přišla například Natálie Pfeiferová za hokej a hokejbal..

Patricie Škorpíková, oceněná sportovkyně: “V loňském roce jsem byla na Mistrovství světa juniorek do 21 let, tam jsme získaly třetí místo a dále jsem byla oceněna se svým týmem hokejovým, kde jsme se umístily na druhém místě v extralize žen v ledním hokeji. Lední hokej dělám od malička, je to pro mě přednější sport, když se mi kříží zápasy, jdu raději na hokej. Náročnost se říct nedá, na hokejbale se běhá, na ledě se bruslí, já nejsem zrovna běhavý hráč, ale je to hrozně podobné, by se dalo říct."

Pro ocenění si přišli zástupci nejlepších kolektivů, ocenění byli házenkáři, hráčky ženského hokeje a úspěšní sportovci TJ střední školy techniky a služeb za úspěchy v silovém čtyřboji. Oceněni byli i trenéři karate, fotbalu a hokejbalu. Osobností sportu byl vyhlášen Roman Nevrla, trenér, který 40 let svého života zasvětil boxu, vychoval 101 mistrů a vicemistrů ČR.

Roman Nevrla, oceněný trenér boxu: "Vážím si toho, je to takové celoživotní ocenění práce, že jsem byl od rodiny, že jsem se jim nevěnoval nebo i sobě, věnoval jsme to dětem. Děti jsou budoucnost národa, já to dělám rád, beru to s pokorou a myšlenkou, že z těch dětí něco bude, budou se probíjet životem snáze než ostatní."

Do síně slávy nově patří házenkář Tomáš Heinz, který se mezi legendy českého sportu zařadil jako osminásobný mistr České republiky.

Všechny sportovní oddíly město podporuje nemalou finanční částkou, kterou týmy využívají na vylepšování svého zázemí, cestovní náklady spojené s reprezentací a soutěžemi nebo pořádání závodů.

Andrzej Bizoń, náměstek primátora Karviné: "já bych si přál do budoucna, abychom si všichni navzájem fandili, podporovali a byli rádi, že někdo dosáhl úspěchu, dneska nám to předvedli, všechny úspěchy byly kvitovány velkým potleskem a ovacemi a jsem za to velmi rád.”

Všem oceněným gratulujeme.

Zdroj: https://polar.cz/index.php/zpravy/karvinsko/karvina/11000042006/karvina-ocenila-nejlepsi-sportovce-nove-zaradila-do-vyhlasovani-dve-kategorie