Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Jiří Cileček

Imobilní muž zemřel po požáru rodinného domu na Opavsku

Včera 11:48 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Všechny záchranné složky zasahovaly v pondělí večer u požáru rodinného domu v Pusté Polomi na Opavsku. Dům opustilo pět lidí, uvnitř ale zůstal imobilní muž. Toho vynesli až hasiči a museli ho oživovat. Záchranáři ho v kritickém stavu přepravili do nemocnice, kde bohužel zemřel. Zraněna byla i mladá žena. Oheň způsobil škodu 1,5 milionu korun. Příčina požáru je v šetření.

Další policejní kontroly: 7 řidičů pod vlivem a 181 překročení rychlosti

21. října 2024 22:00 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Dopravní policisté mají za sebou další víkendové kontroly na cestách v Moravskoslezském kraji. Během nich odhalili 7 řidičů pod vlivem alkoholu, ale také další desítky vážných přestupků. 181 řidičů dostalo pokutu za rychlou jízdu.

Vyřazené parkovací automaty poslouží ve Frýdku-Místku jako knihobudky

Technické služby Frýdek-Místek přišly s ekologickým nápadem. Vyřazený parkovací automat neskončil ve starém železe, ale stala se z něj knihobudka. První kus prototypu už slouží pacientům i návštěvníkům v areálu nemocnice. Navíc v prostorách terapeutické zahrádky.

Trh vzdělávání a uplatnění pomáhal žákům ve Frýdku-Místku s výběrem dalšího studia

Frýdek-Místek ve spolupráci s Úřadem práce uspořádal další ročník tradičního Trhu vzdělávání a uplatnění. Ten pomáhá především žákům základních škol s výběrem dalšího studia. Prezentaci zde mělo i několik zaměstnavatelů a nechyběla ani nabídka vzdělávání pro dospělé.

Lidé postižení povodní ve Frýdku-Místku mohou žádat město o finanční pomoc od státu

Lidé ve Frýdku-Místku, kterým poškodila voda v průběhu záplav majetek, budou moci získat peníze také od státu. Požádat o pomoc musí magistrát, který následně podle šetření rozhodne o vyplacení částky. Maximální výše dotace je 40 tisíc korun a peníze budou z balíku Ministerstva životního prostředí.

V Ostravě se poprvé poběží světový závod Emil Zátopek Golden City Marathon

V Ostravě bude zbrusu nový maraton. Půjde o mezinárodní akci světového formátu s velkými hvězdami maratonské světové scény. Emil Zátopek Ostrava Golden City Marathon se má stát novou podzimní tradicí.

Nemocnice ve Frýdku-Místku zvětšuje Centrální urgentní příjem

Nemocnice ve Frýdku-Místku buduje přístavbu Centrálního urgentního příjmu. Prostory se zvětší a umožní propojení více odborných zdravotnických týmů. Budova navíc dostane nové CT zařízení. Celkově investice vyjde i s vybavením vyjde na zhruba 73 milionů korun a hotovo bude příští rok na jaře.

Dům s byty pro seniory v Těšínské ulici ve Frýdku-Místku prošel opravou

Historická budova v Těšínské ulici ve Frýdku-Místku prošla opravou. Jde o dům s byty pro seniory, který získal novou fasádu, část oken se renovovala a další vyměnila. Do budoucna se chystají i další úpravy zahrady i opěrné zdi za budovou. Aktuální práce vyšly na zhruba 7 milionů korun.

Zaměstnanci magistrátu ve Frýdku-Místku pořádali sbírku potravin pro ženy s dětmi

Zaměstnanci magistrátu ve Frýdku-Místku mezi sebou uspořádali celodenní sbírku potravin. Výtěžek pak putoval do Azylového domu pro matky s dětmi Sára. Tam si přáli především suroviny na přípravu vánočního cukroví, ale ve sbírce bylo i spousty jiných potřebných potravin.

Lumpíkov ve Frýdku-Místku pomáhá ženám po dlouhé mateřské s návratem do práce

Rodinné centrum Lumpíkov Frýdek-Místek pomáhá maminkám bez práce na dlouhodobé mateřské dovolené s návratem do zaměstnání. Aktuálně běží další kurz, který ženám pomůže zvýšit znalosti a dovednosti z oblasti obchodu, IT i anglického jazyka.

Komerční sdělení více

ČPZP: Střevní záněty postihují čím dál více lidí

Crohnova choroba a ulcerózní kolitida jsou nespecifické střevní záněty, které postihují převážně mladé lidi ve věku od 20 do 35 let. V poslední době se tato autoimunitní celoživotní onemocnění objevují i u dětí a starších lidí. Výskyt je na vzestupu, což potvrzují i data zdravotních pojišťoven. Například Česká průmyslová zdravotní pojišťovna eviduje od roku 2019 více než desetiprocentní nárůst pojištěnců s těmito diagnózami.

Magnesium bisglycinát - “superhrdina” pro ženy v perimenopauze a menopauze

První příznaky perimenopauzy mohou přicházet už brzy po čtyřicítce. Menopauza je poměrně náročnou transformační fází v životě každé ženy. Organismus se musí totiž doslova rekalibrovat a přenastavit na významné výkyvy hormonů a na následně na jejich nízké hladiny. Nemusí to být boj! Užívání magnesia, konkrétně magnesia bisglycinát, by mělo být rozhodně intervencí, kterou vyzkoušíte jako první.


Běhej Valachy vyhrál Filip Cienciala, celý seriál ovládli Petr Šťastný a Monika Kučerová

Téměř čtyři stovky sportovců si nenechaly ujít závěrečnou akci sportovního seriálu DATART Valachy tour v sobotu 19. října ve Velkých Karlovicích. Běžecký závod Běhej Valachy vyhrál Filip Cienciala těsně před Petrem Šťastným, který si díky druhému místu pojistil bodový zisk pro obhajobu celkového vítězství v seriálu a vyhrál ho již posedmé. Mezi ženami se absolutní vítězkou DATART Valachy tour stala Monika Kučerová.

Podcast FNO: Mladí lékaři se onkologie obávat nemusí

Přednosta Kliniky onkologické doc. MUDr. Ing. Jakub Cvek, Ph.D., MBA se léčbě nádorových onemocnění věnuje 20 let. Za tu dobu se podle něj obor obrovsky posunul. V podcastu přibližuje nejen nové formy a způsoby léčby, ale i možnosti, které na klinice mají mladí lékaři, kteří se rozhodnou stejně jako kdysi on.

Na Slezskoostravském hradě nezahálí ani na podzim

Letní sezóna sice skončila, ale na Slezskoostravském hradě se stále něco děje. V září byly otevřeny dvě výstavy. Ve sklepení je to výstava přibližující život Johanna Nepomuka hraběte Wilczka, která rovněž připomíná jeho financování první rakousko-uherské polární expedice. Ve věži se návštěvníci seznámí se středověkým stolováním a kuchyní díky výstavě S knížaty u stolu. Chystají se však i různé akce.

Jubileum Útěku v řetězech bylo třaskavé!

Patnácté narozeniny oslavila v sobotu netradiční akce Útěk v řetězech, a jak zněl její podtitul, byla to oslava třaskavá od začátku do konce! Potvrdit by to mohli jak sami „uprchlíci“ absolvující adrenalinový vězeňský desetiboj, tak návštěvníci doprovodného programu na náměstí Republiky v Havířově.

Více