Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Yvona Fajtová

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupili žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

Vedení porubské radnice už po 20. ocenilo výjimečné pedagogy mateřských a základních škol

V Porubě si váží práci učitelů a každý rok oceňují ty nejlepší. A to zejména za jejich kreativitu, tvůrčí a inovativní přístup a další mimořádné aktivity.

Bývalý OD Breda ukrýval tajemství. 100 let staré historické schodiště

Bývalý obchodní dům Breda ukrýval historické schodiště. Objeveno byla náhodně při jeho kompletní rekonstrukci, která právě probíhá. Jeho stáří se odhaduje na zhruba 100 let.

Kvalitnější přípravu na mistrovská utkání zajišťují fotbalovému klubu 1. FC Poruba nová trávníková hřiště

25. dubna 2024 22:52 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

1. FC Poruba má kvalitnější zázemí. Ve Sportovním areálu Poruba klubu zprovoznil další dvě trávníková hřiště, která jsou ideální pro starší kategorie. Dosud tady měli jen hřiště s umělou trávou.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

Dražba dresů opavských basketbalistů pro mobilní hospic Pokojný přístav vynesla přes 108 tisíc

24. dubna 2024 19:38 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Charitativní dražba originálních červených dresů opavských basketbalistů s logem Opava 800 vynesla více než 108 tisíc korun. Dražilo se na Aukru a peníze pomohou mobilnímu hospici Pokojný přístav Charity Opava.

Na náměstí Osvoboditelů v Opavě vyvrcholily oslavy Dne Země

24. dubna 2024 19:26 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

V Opavě si hned několika akcemi připomněli Den Země. Lidé se mohli zapojit třeba do úklidu svého okolí, prohlédnout si čističku odpadních vod, nebo vyrazit za obojživelníky na Raduňský mokřad a za ptáky do Městských sadů. Vše vyvrcholilo oslavou Dne Země na náměstí Osvoboditelů.

Opavským basketbalistům se v play-off zatím nedaří. S Ostravou prohrávají 1:3 na zápasy

24. dubna 2024 19:04 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Opavským basketbalistům se v play-off zatím nedaří. Do čtvrtfinále vstoupili s týmem NH Ostrava, který porazili jen v prvním utkání na domácí palubovce. Stav série, která se hraje na 4 vítězná utkání je 3:1.

Mendelovo gymnázium v Opavě má nový Almanach. Vznikl ke 140. výročí jeho vzniku

24. dubna 2024 11:06 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

Mendelovo gymnázium v Opavě slavnostně pokřtilo novou publikaci. Almanach 140, který vznikl ke 140. výročí vzniku prvního českého gymnázia na Opavsku. Křest měl charitativní podtext.

V DK Poklad se předávaly moravskoslezské Ceny Jantar. Umělci si odnesli celkem 15 skleněných sošek

V kulturním domě Poklad v Ostravě-Porubě se slavnostně předávaly moravskoslezské umělecké Ceny Jantar za rok 2023. Na sedmém ročníku bylo ve všech kategoriích rozdáno celkem čtrnáct cen a také dvě ceny za celoživotní přínos.

Komerční sdělení více

Taháky letošní Ladné Čeladné jsou Monkey Business, Tata Bojs a Lenny

Festival Ladná Čeladná uvede Monkey Business, Tata Bojs, Lenny i další oblíbené české kapely. Hudební program doprovodí rozmanité aktivity pro malé návštěvníky, pro které bude připravena dětská zóna s atrakcemi, tělocvična i odpočinková zóna. V areálu základní školy se festival koná již podeváté, letošní ročník připadá na 2. a 3. srpna.

Huisman Czech Republic vyrábí přechodové lávky pro námořní průmysl

Společnost Huisman Czech Republic vyrábí a testuje přechodové lávky pro společnost SMST, která se specializuje na návrh a výrobu zařízení pro námořní průmysl. Tyto lávky (tzv. gangways) jsou vybaveny špičkovou technologií, která zajišťuje bezpečný a pohodlný přesun osob a nákladu mezi plavidlem a offshore plošinou i za náročných podmínek.

OKD modernizuje porubový dopravník za 43 milionů korun

Těžební společnost OKD dokončuje modernizaci jednoho z hřeblových dopravníků, sloužících v porubech Dolu ČSM k dopravě vytěženého uhlí s hlušinou. Na nejrozsáhlejší modernizaci letošního roku vynaložila 43 milionů korun.


Na zámku v Bravanticích se chystá Pálení čarodějnic i prvomájová prohlídka zámku

V sobotu 27. dubna se v areálu zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční 3. ročník Pálení čarodějnic, který pořádá Zámecký spolek Bravantice, z. s., ve spolupráci s klubem rodičů při zdejší základní škole. Chybět nebudou ani komentované prohlídky, díky nimž lze po objednání zámek navštívit také o víkendech, nebo na 1. máje. Prohlídky se konají vždy ve 14 hodin.

HSF System bude součástí 58. ročníku MFF Karlovy Vary. Přiveze „udržitelnou“ modulární scénu

Spolupráce stavební skupiny HSF System a Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary pokračuje. I v letošním roce bude realizována výstavba multifunkčního prostoru KVIFF.TV Park, který obdržel prestižní cenu Grand Prix Architektů 2023. Tento prostor slouží jako udržitelné a inovativní řešení pro festivalové zázemí. Po skončení festivalu se modulární stavba demontuje a může být znovu využita na jiných projektech.

Více