Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Odbahnění jezera v zámeckém parku v Karviné pokračuje

23. září 2023 13:54 | Karviná | Monika Danková

V polovině srpna začala 2. etapa čištění jezera v zámeckém parku ve Fryštátě. Samotná realizace, která zahrnuje i úpravy břehů jezera a zvětšení plochy jednoho z ostrovů, potrvá do příštího roku.

Havířovskou nemocnici navštívily stovky lidí v rámci Dne zdraví, nahlédly i na patologii

22. září 2023 13:57 | Havířov | Monika Danková

Nemocnice v Havířově uspořádala pro širokou veřejnost velkou akci plnou preventivních vyšetření nazvanou Den zdraví. Nově se lidé mohli poradit třeba s dentálními hygienisty nebo podstoupit ultrazvuk štítné žlázy. Velký zájem byl i o prohlídku patologie.

Havířovskou nemocnici navštívily stovky lidí v rámci Dne zdraví

21. září 2023 16:57 | Celý MS kraj | Monika Danková

Nemocnice v Havířově uspořádala pro širokou veřejnost velkou akci plnou preventivních vyšetření nazvanou Den zdraví. Nově se lidé mohli poradit třeba s dentálními hygienisty nebo podstoupit ultrazvuk štítné žlázy. Velký zájem byl i o prohlídku patologie.

SVČ Juventus rozšiřuje nabídku kroužků pro děti

19. září 2023 17:31 | Karviná | Monika Danková

Na chvíli nahlédneme do Střediska volného času Juventus, které nabízí pestrou škálu nejrůznějších kroužků pro děti. Několik nových se také v tomto školním roce otevírá, podívejte se na reportáž.

Oprava ulice Rudé Armády v Karviné finišuje, silnice bude dvoupruhová

18. září 2023 13:12 | Karviná | Monika Danková

Moravskoslezský kraj a Správa silnic Moravskoslezského kraje modernizuje silnici II/475 ul. Rudé armády v Karviné v délce 1335 metrů. Vodorovné a svislé dopravní značení bude po dokončení jiné, řidiči by se měli na změnu připravit.

Lázně Darkov otevřely odborný léčebný ústav pro děti s pohybovými a neurologickými problémy

18. září 2023 11:23 | Karviná | Monika Danková

Děti s pohybovými a neurologickými problémy se mohou nově léčit v karvinských Lázních Darkov v Odborném léčebném ústavu pro děti. Nabízí nejmodernější metody včetně špičkové robotické rehabilitace.

Oprava ulice Rudé Armády v Karviné pomalu končí, řidiči pozor, silnice bude dvoupruhová

18. září 2023 11:12 | Celý MS kraj | Monika Danková

Moravskoslezský kraj a Správa silnic Moravskoslezského kraje modernizuje silnici II/475 ul. Rudé armády v Karviné v délce 1335 metrů. Vodorovné a svislé dopravní značení bude po dokončení jiné, řidiči by se měli na změnu připravit.

Pozvánka na Svatováclavský koncert symfonického dechového orchestru Májovák

16. září 2023 17:17 | Karviná | Monika Danková

Symfonický dechový orchestr Májovák Karviná vás zve na Svatováclavský koncert.

Nemocnice Karviná-Ráj uspořádala na Lodičkách Rodinný meeting

16. září 2023 16:23 | Karviná | Monika Danková

Nemocnice Karviná-Ráj uspořádala pro širokou veřejnost velkou akci na Lodičkách nazvanou Rodinný meeting. Obsahoval přednášky a povídání na různá témata včetně bohatého doprovodného programu.

Pozvánka na tradiční akci Barevný podzim. Koná se 21. září na Lodičkách

16. září 2023 15:49 | Karviná | Monika Danková

Široká veřejnost je zvána na tradiční akci nazvanou Barevný podzim, kterou pořádá každoročně statutární město Karviná u příležitosti Světového dne zvířat.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více