Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

Bezplatnou občanskou poradnu využívá v Karviné ročně až pět set lidí

30. září 2023 18:58 | Karviná | Monika Danková

Už 22 let mohou lidé z Karviné využívat služby Občanské poradny Slezské diakonie. Pro bezplatné poradenství a první právní rady sem přichází až pět set lidí ročně.

Do základních škol míří policejní Majáček v podobě sešitů. Seznamuje děti s nástrahami

30. září 2023 16:57 | Karviná | Monika Danková

Moravskoslezští policisté přichází do škol s novým preventivním programem nazvaným Majáček. Prostřednictvím vyobrazených situací na sešitech seznamuje děti nástrahami, které je v životě mohou potkat.

Zážitkové čtení v nově otevřené druhé přípravné třídě ZŠ Družby

30. září 2023 15:28 | Karviná | Monika Danková

Na ZŠ Družby otevřeli v tomto školním roce druhou přípravnou třídu. Je určena pro děti s odkladem školní docházky a také pro děti předškolního věku ze sociokulturně znevýhodněného prostředí.

Aktuálně z Karviné: Pozvánka na Noc vědců a miniveletrh sociálních služeb

30. září 2023 14:23 | Karviná | Monika Danková

Obyvatelé města jsou zváni na Miniveletrh sociálních služeb, který se uskuteční na Centrální tržnici 5. října od 10 do 17 hodin. Obchodně podnikatelská fakulta zve všechny příznivce vědy, vzdělávání i zábavy z řad dětí i dospělých na další ročník akce nazvané Noc vědců. Z důvodu rekonstrukce je do konce roku uzavřeno Středisko hudby a umění a Středisko polské literatury v Karviné-Fryštátě.

Na karvinské ZŠ Družby připravili pro děti z přípravné třídy zážitkové čtení

29. září 2023 15:28 | Celý MS kraj | Monika Danková

Na ZŠ Družby v Karviné otevřeli v tomto školním roce druhou přípravnou třídu. Je určena pro děti s odkladem školní docházky a také pro děti předškolního věku ze sociokulturně znevýhodněného prostředí. Hned ze startu školního roku děti navštívili autoři dobrodružné dětské knihy.

První právní poradenství a rady dostávají lidé v Karviné bezplatně už 22 let

27. září 2023 17:58 | Celý MS kraj | Monika Danková

Už 22 let mohou lidé z Karviné využívat služby Občanské poradny Slezské diakonie. Pro bezplatné poradenství a první právní rady sem přichází až pět set lidí ročně.

Konalo se 7. zasedání Zastupitelstva města Karviné, zastupitelé zamítli změnu názvu ulice

26. září 2023 16:52 | Karviná | Monika Danková

Zastupitelé Karviné se sešli v sále OPF, aby projednali a schváli několik důležitých bodů.

Gymnázium Karviná oslavilo velkolepě své 70. výročí. Dojemných setkání byla spousta

26. září 2023 16:15 | Karviná | Monika Danková

Gymnázium Karviná oslavilo se svými studenty, absolventy a současnými i bývalými pedagogy své jubilejní 70. výročí.

ZŠ F. Hrubína v Havířově má nové elektrorozvody, město bude v investicích do škol pokračovat

26. září 2023 10:56 | Havířov | Monika Danková

Kvůli kompletní rekonstrukci elektroinstalace a výměně datových rozvodů musela ZŠ Františka Hrubína otevřít své brány v novém školním roce 2023/2024 až o 14 dní později, ale vyplatilo se.

Nenechte si ujít výstavu karvinského rodáka Jakuba Špaňhela

25. září 2023 14:09 | Karviná | Monika Danková

V Galerii města Karviné a také ve výstavních prostorách zámku Fryštát jsou v současné době k vidění díla v Česku i zahraničí uznávaného umělce, karvinského rodáka, Jakuba Španhěla. Jeho výstava nese název Šikmý kostel pod skalou.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více