Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Monika Danková

V Třinci staví chodník u nemocnice Podlesí, od července bude úsek úplně uzavřen

6. června 2023 16:32 | Celý MS kraj | Monika Danková

Kvůli větší bezpečnosti chodců se v současné době staví nový chodník u nemocnice v Třinci-Podlesí. Městu se po dlouhých letech, kdy naráželo především na odpor majitelů některých pozemků, podařilo připravit podklady a podat žádost o dotaci.

Poslední práce na stavbě krytého bazénu v Karviné

6. června 2023 16:17 | Karviná | Monika Danková

Práce na stavbě krytého bazénu opět pokročily. Všechny bazénové vany jsou již napuštěny a momentálně se dodělávají poslední úpravy. Na stavbu postupně přichází také hygienici a hasiči, aby mohla být stavba zkolaudována.

Anna Karenina ožívá v podání Těšínského divadla

6. června 2023 14:35 | Celý MS kraj | Monika Danková

Česká scéna si pro diváky připravila inscenaci známého románu Lva Nikolajeviče Tolstého Anna Karenina.

Nenechte si ujít interaktivní výstavu, seznámíte se s obrazy i vynálezy Leonarda da Vinci

6. června 2023 12:48 | Havířov | Monika Danková

Obyvatelé Havířova a především rodiny s dětmi jsou zváni na zážitkovou interaktivní výstavu, která souvisí se životem slavného renesančního umělce Leonarda da Vinci.

Podívejte se na tu atmosféru! Havířov opět po roce ožil folklorem

6. června 2023 12:24 | Celý MS kraj | Monika Danková

Milovníci folkloru si po roce opět přišli na své, a to při čtvrtém ročníku (NE)Festu, který se konal v Havířově pod letním kinem. Na pódiu se vystřídalo na osm folklorních souborů.

Házenkář Martin Galia motivoval ke sportu žáky ZŠ Školská

6. června 2023 11:00 | Karviná | Monika Danková

Žáky Základní školy Školská navštívil úspěšný házenkář Martin Galia. Čekaly na něho zvídavé dotazy týkající se jeho dětství i kariéry.

Před karvinskou regionální knihovnou roste nový strom. Vysazen byl na počest 100. výročí

3. června 2023 17:12 | Karviná | Monika Danková

Karvinská regionální knihovna slaví v letošním roce krásné jubileum - sté výročí svého vzniku. U této příležitosti byl před knihovnou vysazen nový strom a ke zhlédnutí stojí i výstava týkající se historie této nepostradatelné instituce.

Havířov podpořil projekt Na kole dětem pomáhající dětským onkologickým pacientům

3. června 2023 15:52 | Havířov | Monika Danková

Havířov se stal jednou ze zastávek cyklistů v rámci projektu Na kole dětem, který před 14 lety založil Josef Zimovčák, několikanásobný mistr světa i ČR v jízdě na vysokém kole. Cyklotour má za cíl finančně pomoci onkologicky nemocným dětem.

Májový den v Havířově se vydařil, pobavit se přišly stovky lidí

3. června 2023 15:29 | Havířov | Monika Danková

Pro obyvatele i návštěvníky Havířova se po roce konala velká májová akce plná zábavy, hudebních i tanečních vystoupení a také prezentace volnočasových aktivit.

Karvinská kapela Allskapones oslaví 20. narozeniny na Lodičkách

3. června 2023 13:33 | Karviná | Monika Danková

Karvinská kapela Allskapones oslaví na Lodičkách příští sobotu 20. výročí svého působení na hudební scéně. Prozatím odehráli přes 400 koncertů po celé zemi. Seznamte se s kapelou prostřednictvím naší reportáže a přijměte pozvání na jejich narozeninový koncert.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více