Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Otýlie Tobolová

Festyn szkolny w Stonawie

29. června 2016 19:37 | Stonava | Otýlie Tobolová

Czerwiec to także na Zaolziu czas szkolnych festynów. W Stonawie jest festyn od wielu lat wspólną imprezą kół Macierzy Szkolnej i Polskiego Związku Kulturalno-Oświatowego.

Dzieci mamom, mamy dzieciom

22. června 2016 9:46 | Stonava | Otýlie Tobolová

Własna pociecha w roli małego recytatora, śpiewaka czy tancerza to chyba dla jego mamy w dniu jej święta najmilszy prezent.

Muzyczne przedstawienie o miłości w Scenie Polskiej

15. června 2016 19:36 | Stonava | Otýlie Tobolová

Powróćmy jak za dawnych lat to tytuł przedstawienia, w którym aktorzy Sceny Polskiej Teatru Cieszyńskiego przenoszą widzów w dawno minony świat przedwojennego polskiego kina.

Rajdowcy katyńscy w Stonawie

8. června 2016 15:41 | Stonava | Otýlie Tobolová

Do Stonawy przyjechali motocykliści ze Stowarzyszenia Rajd Katyński, by uczcić pamięć polskich żołnierzy poległych i pomordowanych w czesko-polskiej wojnie o przynależność państwową Śląska Cieszyńskiego.

Wanda Michałek w roli reżysera

1. června 2016 19:50 | Stonava | Otýlie Tobolová

Jak jeden malarz chciał namalować szczęśliwego motyla - to tytuł ostatniej w tym sezonie premiery Teatru Bajka.

Zaproszenie na Gróm Rockfest 2016

1. června 2016 19:48 | Stonava | Otýlie Tobolová

Kultuwa śląska formacja TSA z Markiem Piekarczykiem czy inna legenda haevy metalu, ostrawski Citrón, to główne gwiazdy 7. edycji Dolańskiego Gróm Rockfestu. Organizatorzy - MK PZKO Karwina-Frysztat - wrócili z imprezą na przystań do parku Bożeny Niemcowej. Oprócz dobrej muzyki będzie więc też sporo atrakcji dla dzieci, jako że Gróm Rockfest 2016 został pomyślany ponownie jako rodzinne spotkania przy dobrej muzyce. A jej wysoki poziom gwarantują także bardzo obiecujące zespoły z krótszym stażem muzycznym: Oberschlesien porównywany do niemieckiego Rammsteinu, zespół Black Bee, o którego muzyce mówi się, że to czysty rock' n' roll bez offów czy zespół Coria z wokalistą Tomaszem Mrozkiem. Impreza odbędzie się w sobotę 18 czerwca, początek o godzinie 16,00.

Stonawa i Lira koncertowały w Pradze

25. května 2016 16:15 | Stonava | Otýlie Tobolová

Chóry Stonawa i darkowska Lira koncertowały na zaproszenie Klubu Polskiego w Pradze.

Koncert charytatywny Dobre Serce

25. května 2016 16:14 | Stonava | Otýlie Tobolová

Mają niewiele lat, ale już chcą pomagać innym. Parlament PSP w Karwinie-Frysztacie zorganizował drugą edycję koncertu charytatywnego Dobre Serce.

Seniorzy odwiedzili uczniów PSP w Stonawie

18. května 2016 16:11 | Stonava | Otýlie Tobolová

W ramach wspólnego projektu Diakonii Śląskiej i klas niższego stopnia szkoły w Stonawie klienci tutejszego Domu z Opieką Społeczną ELIM złożyli tym razem wizytę swoim małym przyjaciołom w szkole na Hołkowicach.

Święto Pieśni

11. května 2016 16:23 | Stonava | Otýlie Tobolová

Dom Polski koła PZKO Frysztat gościł wielką rodzinę miłośników pieśni chóralnej z Karwiny i okolicy. Imprezę pod nazwą „Święto Pieśni” zorganizował tu chór mieszany Lira Darków z Tadeuszem Koniecznym w roli prowadzącego.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více