Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Pavel Straka

Vedení města poděkovalo hasičům z Orlové-Poruby za celoroční práci

13. prosince 2011 17:46 | Orlová | Pavel Straka

Dobrovolní hasiči z Orlové-Poruby pomáhají ve svém volném čase po celý rok lidem z města i okolí při nejrůznějších událostech. Za jejich celoroční práci jim nyní přijelo poděkovat i vedení našeho města.

V Dolní Lutyni se našla nevybuchlá letecká americká puma

13. prosince 2011 17:34 | Orlová | Pavel Straka

Nález, který je v našem regionu spíše raritou. Nevybuchlou americkou leteckou pumu našli v pátek pracovníci pískovny v Dolní Lutyni. Puma naštěstí nikoho neohrozila a vzápětí ji odborně zlikvidovali a odvezli policejní pyrotechnici.

Mikuláš skončil v Polsku na lavici obžalovaných

13. prosince 2011 16:09 | Stonava | Pavel Straka

V aule Gymnázia v Marklowicích to opět žilo. Polští i čeští studenti totiž zažili netradiční Mikulášské setkání. A jak už to na této škole bývá dobrým zvykem, Poláci dokázali opět pobavit i rozněžnit.

Libor Lepka z Karviné vystavuje v Mánesově síni

13. prosince 2011 14:45 | Karviná | Pavel Straka

V Mánesově síni městského domu kultury právě vystavuje karvinský malíř Libor Lepka. My vás teď na jeho výstavu pozveme a prozradíme vám něco ze života tohoto malíře.

Vedení Karviné má jasno v požadavcích týkajících se případného rozšíření těžby pod Karvinou

13. prosince 2011 14:44 | Karviná | Pavel Straka

Před nedávnem požádala společnost OKD vedení Karviné o rozšíření těžby pod Karvinou, konkrétně pod Starým Rájem, Darkovem a Starým Městem. I když jednání stále pokračují, vedení Karviné zamítlo těžbu pod Darkovem a Starým Rájem. Pokud by se těžilo pod Starým městem, pak pouze za podmínek, které vedení města těžařům předložilo.

V Karviné ocenili další dárce krve

13. prosince 2011 14:33 | Karviná | Pavel Straka

V koncertním sále ZUŠ B. Smetany se konalo slavnostní ocenění dárců krve za účasti představitelů města, zástupců zdravotních pojišťoven, transfůzní stanice a členů vedení Oblastního spolku Českého červeného kříže a Klubu dárců krve.

Polscy parlamentarzyści z Zaolzia - Polští zákonodárci z českého Těšínska

13. prosince 2011 13:35 | Stonava | Pavel Straka

Wystawa i seminarium na ten temat odbyły się w sobotę w Czeskim Cieszynie, w przygotowaniu jest książka. - Výstavy a semináře o polských zákonodarcích ze Zaolží se zúčastnili rovněž součastní čeští zákonodárci.  

Sukces w konkursie recytacji - Úspěch v recitační soutěži

13. prosince 2011 13:20 | Stonava | Pavel Straka

Do finału konkursu recytacji polskich szkół w Gnojniku przeszli trzej stonawianie, dwaj zdobyli nagrody. - Ve finále recitační soutěže polských škol z českého Těšínska žáci ze Stonavy získali první a druhé místo.

Mikołaj na Hołkowicach - Mikuláš ve Stonavě-Holkovicích

12. prosince 2011 13:40 | Stonava | Pavel Straka


W dzień swoich imienin św. Mikołaj odwiedził również dzieci polskiej szkoły i przedszkola w Stonawie.- Také letos Mikuláš rozdával dárky dětem polské školy a mateřské školky ve Stonavě.

Aktuálně z Orlové 9. 12. 2011

9. prosince 2011 20:07 | Orlová | Pavel Straka

1. Orlovský školák Martin Spiridonov je letos jeden z nominovaných na prestižní cenu Michala Velíška 2. Týden lidských práv v klubu Futra

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více