Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Pavel Straka

Zápisy do 1. tříd probíhaly také na havířovské ZŠ Na Nábřeží

17. ledna 2012 15:59 | Havířov | Pavel Straka

Děti z posledního ročníku havířovských mateřských škol už mají za sebou zápis do prvních tříd. Tento velký den proběhl i na ZŠ Na Nábřeží.

Orlovská nemocnice využívá nový přístroj

13. ledna 2012 14:50 | Orlová | Pavel Straka

Orlovská část karvinské nemocnice začala využívat nový přístroj pro zákroky při léčbě dýchacích cest. Přístroj slouží jak na operačních sálech, tak i při akutní péči.

Úřady práce začaly v lednu nově vyřizovat některé druhy sociálních dávek

13. ledna 2012 14:50 | Orlová | Pavel Straka

Několik druhů sociálních dávek již od ledna nevyřizuje sociální odbor orlovské radnice, tak jak tomu bylo dosud. V rámci takzvané sociální reformy přešla tato agendu v celé České republice pod Úřady práce. V následující reportáži se dozvíte, kterých dávek se přesun týká a jak začal nový systém fungovat.

Aktuálně z Orlové 13. 1. 2012

13. ledna 2012 14:17 | Orlová | Pavel Straka

1. první letošní vydání orlovských novin
2. den otevřených dveří v orlovských školách

Na orlovském gymnáziu se daří matematickým talentům

11. ledna 2012 10:07 | Orlová | Pavel Straka

Naše televize dává čas od času prostor také mladým zájemcům, kteří si chtějí vyzkoušet práci televizních reportérů. Několik jich navštěvuje také místní gymnázium a ti si pro nás připravili vlastní reportáž o úspěších tamních matematických talentů.

Katolický farář Martin Pastrnák oslavil 40 let

10. ledna 2012 18:59 | Orlová | Pavel Straka

Netradičně působila sobotní mše svatá v orlovském kostele Narození Panny Marie. Přítomní věřící i hosté z města a z řad farářů okolních měst a obcí gratulovali orlovskému faráři Martinu Pastrňákovi k jeho 40. narozeninám. Na slavnostní mši nechyběli ani biskup Diecéze ostravsko-opavské František Lobkowicz a velmistr a generál Rytířského řádu Křižovníků s červenou hvězdou Josef Šedivý.

Město Orlová přispěje na ozdravné pobyty dětí

10. ledna 2012 17:49 | Orlová | Pavel Straka

Město Orlová letos přispěje rodičům dětí s dýchacími a aspiračními problémy a s alergiemi na ozdravné pobyty v Beskydech. Rodiče, kteří mají o tyto pobyty zájem, mohou své žádosti vyřizovat do konce února.

Policie v Orlové pátrá po zlodějce

6. ledna 2012 18:49 | Orlová | Pavel Straka

Policie opět žádá orlovské obyvatele o pomoc při pátrání po zlodějce, kterou zachytily průmyslové kamery jednoho ze zdejších obchodů. Případů, k jejichž vyřešení pomohou právě kamerové záběry, poslední dobou přibývá. A tyto záznamy tak pomáhají i v případech odcizených bankovních karet a mnohých dalších.

Aktuálně z Orlové 6. 1. 2012

6. ledna 2012 18:24 | Orlová | Pavel Straka

1. Setkání seniorů v orlovské městské knihovně
2. Novoroční turnaj v holandském billiardu dětí
3. Pozvání na městský ples
4. Zahrádkářská univerzita

Orlovská městská policie pořádá kurzy sebeobrany

6. ledna 2012 17:49 | Orlová | Pavel Straka

Nejen pracovnice sociálního odboru a služeb, ale i někteří jiní zaměstnanci úřadu, mohou čas od času v práci řešit i méně příjemné a konfliktní situace. Právě pro ně jsou tak určené kurzy právního minima a základů sebeobrany, které pořádá orlovská městská policie.

Komerční sdělení více

Třetí den Beats for Love: Poklona fanouškům, charita i nekonečná party pod taktovkou Brazilce Aloka

Festival Beats for Love má za sebou tři ze čtyř dnů jubilejního 10. ročníku. A nálada fanoušků v areálu jako by odpovídala pohledu do kalendáře – byla totiž sváteční. Atmosféra gradovala až do nočního vystoupení 4. nejlepšího DJ planety Brazilce Aloka, poté se dav přesunul na ostatní scény. Návštěvníci navíc dál štědře podporovali v rámci projektu Beats for Charity i devítiletou Isabel a sedmiměsíčního Doriana.

Taneční hudba odehnala mraky. V Ostravě začal 10. ročník festivalu Beats for Love

Že ostravské publikum na Beats for Love umí divy, je dobře známé. Při prvním dnu letošního 10. ročníku se ale návštěvníkům dokonce podařilo porazit počasí. Těsně před otevřením bran totiž na areál v Dolních Vítkovicích dopadaly kapky deště, postupně se ale oblačnost roztrhala. A jeden z headlinerů festivalu belgický DJ Lost Frequencies si mohl užívat pohled nejen na tančící fanoušky, ale i na západ slunce.


Největší český festival otevírá své brány! Beats for Love slaví 10. narozeniny

Přepište dějiny! Parafráze slavné hlášky komentátora Roberta Záruby je namístě. Beats for Love totiž slaví jubilejní 10. ročník a právě dnes, 3. července otevírá své brány. První kulaté narozeniny budou velkolepé – s nejnašlapanějším programem v historii v čele s francouzskou superhvězdou Davidem Guettou, novou podobou některých scén, spuštěním bezhotovostního systému plateb i výraznými změnami v areálu.

Od bolesti ruky pomohla muži neuromodulace v oblasti krční páteře

Lékaři z Centra pro léčbu bolesti spolu s neurochirurgy FN Ostrava provedli první neuromodulaci v oblasti krční páteře. Dvaapadesátiletý muž trpěl nesnesitelnými bolestmi ruky a ramene. Všechny dosavadní formy léčby pomocí léků a dalších technik tlumících bolest měly jen krátkodobý účinek. Neuromodulace proběhla úspěšně, ataky bolesti nyní pacientovi tlumí jemné elektrické pulsy.

HSF System postavilo v Ostravě inovativní venkovní coworkingové centrum

Obyvatelé Ostravy získali nový ekologický coworkingový prostor. Ojedinělý komunitní modul vznikl z nápadu neziskové organizace Koutek světa pro děti na základě programu na revitalizaci veřejného prostoru TVOŘÍME PROSTOR města Ostravy, a hlavně díky stavební skupině HSF System z holdingu PURPOSIA Group.

Jak vytvořit parádní fotoknihu

V době, kdy jsou naše telefony přeplněny fotografiemi, se fotokniha stává skvělým řešením, jak krásné momenty uchovat v tištěné podobě. Fotokniha, může být nejen rodinným archivem, ale lze ji využít jako cestovatelský deník, umělecký projekt nebo marketingový nástroj k prezentaci produktů.

Více