Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Stopy po požáru ve studénecké škole jsou téměř pryč, 2. září tu děti přivítají

Základní škola Butovická ve Studénce, kterou v červnu zasáhl požár, už je na začátek nového školního roku téměř připravena. Nicméně některé práce budou ještě pokračovat i v září. Škoda je v tuto chvíli odhadována na 15 milionů korun.

Z prázdninového tvoření odcházely děti s originální taškou

21. srpna 2024 12:30 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Součástí dětských programů Letního festivalu jsou během letošních prázdnin i dvě kreativní dílny. Ta první byla pro všechny, kdo rádi kreslí - ozdobit si mohli barevnou tašku.

Nový Jičín příští rok zaplatí za energie zhruba o čtvrtinu méně

Novému Jičínu se podařilo dosáhnout levnějších dodávek energií pro město a jeho příspěvkové organizace na rok 2025. Příznivější ceny elektřiny a plynu si zajistil nákupem na komoditní burze.

Novojičínská kapela Pinkiwi chce, aby jí lidé rozuměli

Novojičínské kulturní léto netvoří jen profesionální muzikanti, ale prostor na pódiu na náměstí dostávají i místní hudebníci. Jeden z pátečních večerů tu zahrála kapela Pinkiwi.

Škola v Čeladné rozšířila družinu, její dílenskou část využijí i dospělí

20. srpna 2024 11:10 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Prázdniny v základní škole v Čeladné jsou ve znamení stavebního ruchu. Ve starých dílnách tu vzniká nové oddělení družiny. Multifunkční prostor, jehož součástí bude nadále třeba keramická nebo šicí dílna, umožní i mimoškolní aktivity.

Bramborový salát, smažený kapr a stromeček v létě? Proč ne

Dát si kapra s bramborovým salátem a zazpívat koledy u vánočního stromu. To vše ve třicetistupňovém dni. Vánoce v létě uspořádala v Novém Jičíně skupina lidí, kteří se rádi baví a dobrou náladu chtějí šířit i ve svém okolí

Novojičíňáci zkouší slavit Vánoce i v létě, třicet stupňů venku není překážkou

Dát si kapra s bramborovým salátem a zazpívat koledy u vánočního stromu. To vše ve třicetistupňovém dni. Vánoce v létě uspořádala v Novém Jičíně skupina lidí, kteří se rádi baví a dobrou náladu chtějí šířit i ve svém okolí.

Děti z Čeladné sestavily slovníky výrazů v místním nářečí

18. srpna 2024 9:09 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Základní škola Čeladná žila několik měsíců mezigeneračním projektem s názvem Jaro s babi a dědou. Jeho jedním z dílčích úkolů bylo, aby děti se svými prarodiči sestavili slovníky výrazů v místním nářečí.

Běžecká liga přidala do své série letní závod mezi vilami

Nový atraktivní závod absolvovaly děti během prázdnin v rámci Novojičínské běžecké ligy. Konal se 1. ročník běhu mezi Hückelovými vilami.

Připravuje se zadání studie kulturního domu Nové Slunce, dialog s památkovou péčí bude nezbytný

Město pokračuje v přípravách realizace budoucího kulturního domu v objektu Nového Slunce. Majitelem areálu se oficiálně stane na přelomu roku. Teď radní schválili zadání studie využití.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více