Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Nová divadelní sezona klepe na dveře, začne programem v rámci slavností

Beskydské divadlo se připravuje na další sezonu. Opět sestavilo oblíbené předplatitelské skupiny, pokračovat budou nově zavedená Batolária a svůj prostor dostane i Růžový salonek.

Běžecký závod startoval mezi novojičínskými kulturními památkami

Atraktivní závod absolvovaly děti v Novém Jičíně. Konal se tu 1. ročník běhu mezi Hückelovými vilami. Tento sportovní počin v areálu památkově chráněných objektů byl zařazen do série Novojičínské běžecké ligy.

Nový Jičín připravuje zadání pro kulturní dům, důraz je kladen na kapacitu sálu

Nový Jičín pokračuje v přípravách realizace budoucího kulturního domu v objektu Nového Slunce, který už v minulosti společenským účelům sloužil. Majitelem areálu se oficiálně stane na přelomu roku. Teď radní schválili zadání studie využití.

Koštovačka je i výzvou pro studénecké pekařky

15. srpna 2024 9:18 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Vrcholem letních akcí ve Studénce bývá “koštovačka”. Tento menší gastrofestival se bude letos u sportovního centra konat potřetí. Jeho součástí bude soutěž O nejlepší studénecký koláček.

Obřadní síň v zámku se vrátí o desítky let zpátky

14. srpna 2024 9:46 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Ještě v létě začnou restaurátorské práce v další části studéneckého zámku. Do původní historické podoby se vrátí místnosti, které dnes slouží jako obřadní síň.

Restaurátoři obnovují kamenné prvky a balkon na budově radnice

Novojičínská radnice prochází částečnou renovací. Na budově z 16. století restaurátoři opraví kamenné prvky. Téměř půl milionem korun podpoří tyto práce dotace z Ministerstva kultury.

Z workshopu si ženy odnášely vlastní mechový obraz

8. srpna 2024 9:26 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Vytvořit si svůj vlastní mechový obraz mohli zájemci, kteří se zúčastnili letního kreativního workshopu ve Studénce. Zelenou dekoraci měli hotovou zhruba za hodinu, vydrží jim až deset let.

Charitní šatník je vždy plný užitečných věcí i spokojených lidí

7. srpna 2024 10:22 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Šatník je nejdéle fungující službou Charity ve Studénce. V provozuje je zejména díky pomoci dobrovolnic, které léta zajišťují jeho činnost, třídí oblečení, ale i nádobí nebo hračky.

Studie vytipovala dalších 180 míst na parkování ve Studénce

5. srpna 2024 8:16 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Studénka pracuje na tvorbě studie parkování ve městě. V ideálním případě by tu mohlo přibýt 180 parkovacích míst. Na realizaci všech by byla potřeba částka zhruba 20 milionů korun.

Lidé na vylepšení města odevzdali tři nápady, hlasovat bude veřejnost v říjnu

Do letošního ročníku výzvy participativního rozpočtu předložili Novojičíňáci tři projekty. Do finálního hlasování veřejnosti postoupily dva, multigenerační hřiště a veřejná griloviště.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více