Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Poštovní ulice by s nadsázkou mohla být elektronická

7. června 2024 8:10 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Z budovy bývalé pekárny ve Studénce, která roky chátrala, je výrobní hala pro elektroniku. Společnost, která ji zrekonstruovala, už dříve opravila a začala využívat i další dva opuštěné objekty na Poštovní ulici.

Muzeum Novojičínska popsalo cestu našich předků ke chlebu

6. června 2024 19:12 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Žerotínský zámek voněl celý týden čerstvým chlebem a plackami. Pracovníci Muzea Novojičínska tu připravili edukační program, ve kterém popsali cestu ke chlebu, od sklizně obilí po jeho pečení.

“Srdce” Straníku získalo čističku odpadních vod, další bude u fotbalového hřiště

6. června 2024 10:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Dva objekty v části Straník, které jsou ve vlastnictví města, letos získají domovní čističky odpadních vod. Ty nahradí dosavadní septiky. Jednou z těchto budov je i ta, ve které mají zázemí místní hasiči a senioři.

Loni brambora, letos získali novojičínští školáci republikové stříbro

Loni bramborová medaile, teď už vzácný kov. Družstvo z novojičínské Základní školy Jubilejní se podruhé po sobě probojovalo do republikového finále turnaje ve vybíjené. Letos našlo jediného přemožitele a vybojovalo stříbro.

Fokus dětem otevřel své herny, podkroví i ředitelnu

Velký den dětí opět otevřel návštěvníkům všechny prostory budovy Fokusu. Kluci a holky si tu mohli pohrát, objevit nové kroužky volnočasového centra a poptat se na letní tábory.

Cimbalistka přivezla z Číny Zlaté pásmo, podílela se na zápisu do Guinnessovy knihy rekordů

Žákyně novojičínské základní umělecké školy, Johana Demlová, se 10 let věnuje hře na cimbál. Za sebou má úspěchy na celostátní i mezinárodní úrovni. Teď v květnu zazářila na soutěži v Číně a stala se součástí zápisu do Guinessovy knihy rekordů.

Den dětí se ve Studénce konal “trochu jinak”, řídilo ho počasí

5. června 2024 18:17 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Dětský den s podtitulem “trochu jinak” připravili ve Studénce u sportovního centra. A trochu “jinak” se nakonec oslava i odehrála. Narušil ji vydatný déšť a pořadatelé museli improvizovat.

Olympijské hry zvládli novojičínští senioři s parťáky ze školy

Letos se konají letní olympijské hry a staly se inspirací i pro jednu z aktivit denního stacionáře Domovinka v Novém Jičíně. Senioři si tu v dresech s pěti kruhy vyzkoušeli různé disciplíny, sparing partnery jim byli druháci ze školy Jubilejní.

Absolventi fotokurzu prezentují svou tvorbu výstavou na Staré poště

Absolventi kurzu fotografování, který pořádá městské kulturní středisko, ukončili svou několikaměsíční práci výstavou na Staré poště. Na čtveřici snímků tu prezentují své pokroky. Řada z nich se do kurzu vrátila opakovaně.

Cimbalistka z novojičínské Základní umělecké školy má světové zlato a účast v rekordu

Žákyně novojičínské základní umělecké školy, Johana Demlová, se 10 let věnuje hře na cimbál. Za sebou má úspěchy na celostátní i mezinárodní úrovni. Teď v květnu zazářila na soutěži v Číně a stala se součástí zápisu do Guinessovy knihy rekordů.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více