Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Cimbalistka z novojičínské Základní umělecké školy má světové zlato a účast v rekordu

Žákyně novojičínské základní umělecké školy, Johana Demlová, se 10 let věnuje hře na cimbál. Za sebou má úspěchy na celostátní i mezinárodní úrovni. Teď v květnu zazářila na soutěži v Číně a stala se součástí zápisu do Guinessovy knihy rekordů.

Mega kvíz hrály ve velkém sále dvě stovky soutěživých Novojičíňáků

V sále Střediska volného času Fokus v Novém Jičíně se konala jedna z největších vědomostních soutěží v regionu. Otestovat své znalosti v různých oborech tu dorazilo na Mega kvíz dvě stě lidí.

Běžci na Skalkách podpořili nemocného Šimonka, rodiče doufají v genovou terapii

Na Skalkách se uskutečnil 3. ročník benefiční akce Krok za Šimonka. Běžeckého závodu se zúčastnili i hasiči, policisté a zdravotničtí záchranáři - konal se na podporou chlapce, který trpí vzácnou metabolickou nemocí.

Z Barcelony šli i pro handicapovanou Natálku pěšky 2 350 kilometrů

Dva kamarádi z Nového Jičína, kteří se rozhodli překonat sami sebe, vyrazili pěšky z Barcelony zpět domů. Teď už jsou v cíli. 2 350 kilometrů za 75 dní zdolali i pro handicapovanou Natálku.

Městská policie ocenila své nejlepší a věrné pracovníky za rok 2023

Městská policie ocenila své pracovníky za věrnou službu, tedy ty, kteří v uniformě se znakem Nového Jičína strávili 20, 25 a 30 let. Současně vyhlásila nejlepší zaměstnance za rok 2023.

Hravá angličtina otestovala žáky dvanácti základních škol

31. května 2024 16:55 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Rekordní počet dvanácti škol se zapojil do letošního ročníku soutěže v anglickém jazyce, kterou pořádá Základní škola Butovická. Jazykové znalosti v ní žáci prověřují zábavnou formou, včetně různých kvízů a křížovek.

Studénka hodlá chodníky zbavit uvolněných a propadlých dlaždic

31. května 2024 8:58 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Běžné drobnější opravy a údržbu chodníků zajistí pro Studénku externí firma, radnice s ní podepsala smlouvu na čtyři roky. První práce začnou počátkem června u Dělnického domu.

Žilinská snídaně může vyřešit třeba i sousedské spory

31. května 2024 7:41 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

První letošní sousedská snídaně na čerstvém vzduchu, pod přístřeškem v Žilině, se konala v sobotu 18. května. Do venkovního prostředí se přesunula z místního Spolkového domu.

Muzeum plní nové železniční modely, třeba i vagon na slivovici

30. května 2024 12:55 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Vagonářské muzeum návštěvníky láká na novinky, které se v expozicích objevují průběžně. Téměř každý měsíc tu něčím překvapí. V květnu je to například nová kolekce papírových a plastových modelů, nebo model kotlového vagonu na slivovici.

Ke stovce mají hasiči v Čeladné opravenou zbrojnici, časem bude i zbrusu nová budova

30. května 2024 11:50 | Čeladná | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

Sbor dobrovolných hasičů v Čeladné slaví letos 100. výročí založení. Oslava se bude konat v červnu. Dárek, opravené zázemí uvnitř hasičské zbrojnice, už převzali.

Komerční sdělení více

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.


Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Úleva pro zákazníky innogy zasažené povodní

Zákazníci innogy z řad domácností, kterým ničivá povodeň způsobila škody nebo poničila odběrné místo plynu nebo elektřiny, mohou zavolat na zákaznickou linku 800 11 33 55 nebo osobně přijít na nejbližší pobočku innogy, kde jim operátoři či pracovníci v zákaznických centrech pomohou s úpravou či přerušením plateb záloh za energie.

Více