Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Novojičínská ZUŠka proměnila městský park ve velké pódium

Novojičínské Smetanovy sady obsadili hudebníci, tanečníci, zpěváci a výtvarníci ze základní umělecké školy. Touto přírodní uměleckou scénou se připojili k celorepublikovému festivalu ZUŠ Open.

Tamburaši zazářili na jarním koncertu v Dělnickém domě

24. května 2024 7:40 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Sál Dělnického domu zaplnili příznivci hudby, která se line z drnkacích nástrojů. Konal se tu tradiční jarní koncert Tamburašského souboru Brač. Ten ve Studénce funguje více než 110 let.

Studénka má tým mladých proškolených záchranářů

Zavázat rozbité koleno, ošetřit popáleninu a další základy první pomoci se v rodinném centru ve Studénce učily děti ve věku od pěti let. Proškolení této jednotky malých záchranářů trvalo téměř dvě hodiny.

Novojičínští školáci doplnili svými reportážemi svědectví paměti národa

Čtyři novojičínské základní školy se zapojily do projektu společnosti Post Bellum “Příběhy našich sousedů”. Žáci vyzpovídali pamětníky moderních dějin a z jejich vzpomínek vytvořili rozhlasovou reportáž. Tu prezentovali v aule radnice.

Rukama restaurátorů prochází další pětice čestných hrobů, je mezi nimi i kulturní památka

22. května 2024 15:46 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Začala druhá etapa sanace čestných hrobů na místním hřbitově. Restaurátorská firma obnoví náhrobky rodin, které v minulosti významně zasáhly do rozvoje města. Mnohé z hrobů jsou zdařilými uměleckými díly.

Škola Sjednocení slaví kulaté jubileum, k výročí uspořádala akademii v Dělnickém domě

22. května 2024 12:30 | Studénka | Petra Dorazilová | Expres Studénky

Základní škola Sjednocení letos slaví 60. výročí založení. Tuto událost si v průběhu roku připomíná různými akcemi. Vrcholem oslav byla akademie v Dělnickém domě.

Prašný ovál u novojičínských Komenského škol je minulostí

Začala revitalizace hřiště u Komenského ulice v Novém Jičíně, které slouží dvěma základním školám. Zastaralý antukový ovál nahradí atletická dráha s moderním povrchem, uprostřed bude umělý fotbalový trávník.

Tanec Fokus ve větším formátu obsadil zimní stadion

21. května 2024 10:57 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Skvělá atmosféra provázela letošní 9. ročník akce Tanec Fokus, která se poprvé konala v prostorách zimního stadionu. Na ploše se předvedla více než tisícovka tanečníků v celkem 85 choreografiích nejrůznějších tanečních stylů. To vše probíhalo pod dohledem téměř 1 500 diváků.

Další čestné hroby v Novém Jičíně jsou v péči restaurátorů

Začala druhá etapa sanace čestných hrobů na novojičínském hřbitově. Restaurátorská firma obnoví náhrobky rodin, které v minulosti významně zasáhly do rozvoje města. Mnohé z hrobů jsou zdařilými uměleckými díly.

Senioři na přednášce rozplétali záludnosti sociálních sítí

20. května 2024 8:10 | Nový Jičín | Petra Dorazilová | Novojičínský expres

Zorientovat se v nárůstu informací, které nás atakují prostřednictvím sociálních sítí. To je cíl přednášek, které se konají v novojičínské městské knihovně. Zacíleny jsou na seniory. Pomohly jim například rozklíčovat, jak se tyto informace šíří.

Komerční sdělení více

NDL uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Pavelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více