Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Knihovna ve Straníku je opravená a větší. obsadila bývalý rozhlas

31. ledna 2020 10:47 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

I knihovna pro 60 čtenářů má smysl. Jsou o tom přesvědčeni v Novém Jičíně a proto již léta funguje také malá pobočka ve Straníku. Nedávno prošla rekonstrukcí a podařilo se rozšířit její stísněné prostory.

O Památku roku se za kraj uchází jediný objekt: Měšťanský dům s duší č. p. 38 v Příboře

30. ledna 2020 12:21 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Moravskoslezský kraj bude v letošním ročníku soutěže Památka roku reprezentovat měšťanský dům v Příboře. Tento objekt je jedinou obnovenou památkou, která je v rámci regionu přihlášena.

Charita děkovala pohádkou a informacemi

29. ledna 2020 11:51 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Tečkou za letošní 20. Tříkrálovou sbírkou bylo v Novém Jičíně poděkování koledníkům. Charita je pozvala na pohádku do kina. Přišli i ti, kteří za dobu existence sbírky nevynechali jediný ročník.

Maškarní karneval s filosofií ekologie

28. ledna 2020 12:20 | Čeladná | Petra Dorazilová

Včelky, motýli, tygříci a další zástupci říše zvířat i světa fantazie zaplnili sportovní halu, která byla místem konání maškarního karnevalu Mateřské školy Čeladenská Beruška. Vůbec nejvíce se to tu ale pochopitelně hemžilo právě beruškami.

I knihovna ve Straníku pro 60 čtenářů má smysl

28. ledna 2020 11:54 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

I knihovna pro 60 čtenářů má smysl. Jsou o tom přesvědčeni v Novém Jičíně a proto již léta funguje také malá pobočka v místní části Straníku. Nedávno prošla rekonstrukcí a podařilo se rozšířit její stísněné prostory.

Nový Jičín chce nižší cenu tepla, investuje do kotelen

27. ledna 2020 11:53 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín investuje desítky milionů korun do tepelného hospodářství. Městské kotelny jsou zastaralé a dosluhuje i potrubí. Modernizace má vést k větší efektivitě provozu a ke snížení ceny tepla.

Město zreviduje náklady a účel kulturního domu

27. ledna 2020 11:39 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Do konce tohoto roku mělo mít město kulturní dům, který vzniká rekonstrukcí přístavy Hotelu Praha. Nicméně velké náklady na tuto investici přiměly vedení radnice projekt přehodnotit. Dokončení kulturního stánku se tak posouvá do roku 2022.

Sirény hasičů se častěji rozezněly kvůli akutní pomoci

27. ledna 2020 11:33 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Sirény novojičínských hasičů se v loňském roce rozezněly o něco méně často, než v roce předchozím. Nicméně stoupl počet závažných akutních výjezdů. O statistikách roku 2019 informoval ředitel hasičů Petr Adamus.

O nový kurz městského kulturního střediska je nebývalý zájem

27. ledna 2020 11:28 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Vzít do ruky jehlu a nit, přišít knoflík nebo zvládnout složitější krejčovinu. Dovednosti, které dříve ovládaly ženy v mnoha domácnostech, se dnes učí v kurzu. O lekce pro začínající švadlenky je v Novém Jičíně nebývalý zájem.

Čipy v tělech psů jsou jen číslem, bez jednotné databáze nic neříkají

27. ledna 2020 11:23 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Všichni psi v České republice už musí mít ve svém těle mikročip. Nařizuje to novela zákona. Podle novojičínského veterináře Milana Šturma se ovšem jedná o paskvil. Čip bez jednotné databáze je podle něj k ničemu.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více