Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Zkrotit jehlu a nit se učí novojičínské ženy v kurzu

24. ledna 2020 12:23 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Vzít do ruky jehlu a nit, přišít knoflík nebo zvládnout složitější krejčovinu. Dovednosti, které dříve ovládaly ženy v mnoha domácnostech, se dnes učí v kurzu. O lekce pro začínající švadlenky je v Novém Jičíně nebývalý zájem.

Bezpečnost je důležitá na hřišti i na internetu

23. ledna 2020 12:17 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Městská policie s novým rokem zahájila i další kolo preventivních programů. Aktuálně se věnuje školákům z prvního stupně. Některé třídy si pozvala i přímo na svou služebnu.

Kulturní dům v Novém Jičíně do konce roku nebude, město reviduje drahý projekt

23. ledna 2020 12:05 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Do konce tohoto roku měl mít Nový Jičín hotov kulturní dům, který vzniká rekonstrukcí přístavy Hotelu Praha. Nicméně velké náklady na tuto investici přiměly vedení radnice projekt přehodnotit. Dokončení kulturního stánku se tak posouvá do roku 2022.

Podle novojičínského veterináře jsou čipy bez centrálního registru k ničemu

22. ledna 2020 12:01 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Všichni psi v České republice už musí mít ve svém těle mikročip. Nařizuje to novela zákona. Podle novojičínského veterináře Milana Šturma se ovšem jedná o paskvil. Čip bez jednotné databáze je podle něj k ničemu.

Novojičínští strážníci si mezi třeťáky hledají své nástupce

21. ledna 2020 11:55 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Městská policie v Novém Jičíně si hledá své nástupce. Do své služebny pozvala žáky třetích ročníků základních škol a ukázala jim, co práce strážníků obnáší.

Tříkrálová sbírka pomůže postavit dětská hřiště u azylových domů

20. ledna 2020 12:20 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Letošní Tříkrálová sbírka skončila. Novojičínská Charita už zná její výsledek. Vybrané peníze mimo jiné pomůžou postavit dětská hřiště u azylových domů.

Kontejnery na oleje nebudou, stačí separační dvůr

20. ledna 2020 12:15 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Obce a města mají od ledna novou povinnost - zajistit místa, kde lze ukládat použité jedlé oleje a tuky z domácností. Samosprávy se s tímto úkolem smí vypořádat několika způsoby. V Novém Jičíně mohou lidé odevzdávat oleje na sběrných dvorech.

Galerka jde proti nudě zimních večerů

18. ledna 2020 14:36 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Klub Galerka na Staré poště bojuje proti nudě dlouhých zimních večerů nabídkou koncertů zaměřených na různé hudební žánry i generace. Novou sezonu tu na konci ledna zahájí kapela Cwrkot a jazz klub.

Do nemocnice lze vstoupit jen hlavní bránou, negativní reakci veřejnosti se její vedení snaží zmírnit změnami v parkování

17. ledna 2020 17:14 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nemocnice v Novém Jičíně uzavřela spodní vchod do svého areálu. Pacienti a návštěvníci tak musí využít pouze hlavní vstup u vrátnice. Důvodem opatření je podle vedení zdravotnického zařízení zvýšení bezpečnosti pacientů a zaměstnanců.

Kontejnery na oleje v Novém Jičíně nebudou, stačí separační dvůr

17. ledna 2020 12:29 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Jak jsme už včera informovali, obce a města mají novou povinnost - zajistit místa, kde lze ukládat použité jedlé oleje a tuky z domácností. Samosprávy se s tímto úkolem smí vypořádat několika způsoby. Například v Novém Jičíně mohou lidé odevzdávat oleje na sběrných dvorech.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více