Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Novojičíňáci mohou rozhodovat o využití části rozpočtu. Na své nápady mají 200 tisíc

9. ledna 2020 8:54 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín patří k městům, která dávají obyvatelům šanci zasáhnout do jeho investičních akcí, a to prostřednictvím participativního rozpočtu. Zdejší radnice jej vyhlašuje letos potřetí. Z loňského ročníku je ve fázi přípravy například čítárna v parku.

Mohly zabít psa nebo jiné zvíře. Pejskař našel nastražený sýr se zapíchnutými hřebíky

8. ledna 2020 11:49 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Pohozené kousky sýra se zapíchnutými hřebíky našel pejskař u rybníka Lamberk v Novém Jičíně. Nebezpečnou návnadu zlikvidoval a o události informoval na sociálních sítích.

Jako první Novojičíňačka roku 2020 přišla ve zdejší porodnici na svět Patricie

7. ledna 2020 11:01 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Prvním novojičínským občánkem narozeným v roce 2020 v místní porodnici je dívka Patricie. Na svět přišla 3. ledna. Hodně štěstí a zdraví ji i mamince popřál také starosta města.

Nový Jičín přivítal královský průvod, který ohlásil 20. ročník dobročinné sbírky

7. ledna 2020 10:21 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

První dny nového roku jsou spojeny s tradiční Tříkrálovou sbírkou, letos se koná už její 20. ročník. Při této příležitosti prošly některými městy kostýmované královské průvody. Vzácná návštěva dorazila například i do Nového Jičína.

Ohňostroj oslavil nový rok 2020 a definitivně uzavřel stánky adventního jarmarku

6. ledna 2020 12:02 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičíňáci přivítali nový rok tradičně 1. ledna slavnostním ohňostrojem. Na Masarykově náměstí si světelnou podívanou nenechaly ujít stovky lidí.

Rok 2019 byl pro Čeladnou plný pozitiv, podařilo se dokončit zásadní investiční akce

1. ledna 2020 9:00 | Čeladná | Petra Dorazilová

Příchod nového roku je časem, kdy lidé bilancují události uplynulých dnů a přemýšlí nad obsahem těch, které přijdou. O novoroční rekapitulaci jsem požádali i představitele obce Čeladná.

Vánoční koncert v Novém Jičíně měl 400 účinkujících

27. prosince 2019 11:27 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Vánoční koncert v podání téměř čtyř stovek účinkujících připravila v Novém Jičíně základní umělecká škola. Zapojili se do něj zpěváci, muzikanti, tanečníci i výtvarný obor.

Novojičínské muzeum chrání minulost už 130 let

27. prosince 2019 11:23 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínské muzeum se poprvé otevřelo veřejnosti před 130 lety na svatého Štěpána. Dnes je to instituce, která nejen uchovává artefakty minulosti, ale je také nositelem kulturního a společenského života.

Na pekaře v Novém Jičíně dohlížel mistr Štramberských uší

27. prosince 2019 11:16 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V době příprav na vánoční svátky je pečení obvyklou aktivitou v mnoha domácnostech. Kdo chtěl získat dobrou radu, jak na to, a nebo si vyzkoušet práci pod vedením zkušeného pekaře, mohl zavítat na workshop do novojičínského Návštěvnického centra.

Děti z domova v Čeladné se učí hospodařit ve startovacím bytě

25. prosince 2019 8:57 | Čeladná | Petra Dorazilová

Spočítat si, kolik měsíčně stojí potraviny a jaké jsou další nezbytné výdaje potřebné k životu. To se učí mladí lidé v Dětském domově v Čeladné, kteří už dosáhli 18 let, a žijí zde ve startovacím bytě. Jedním z nich je dvacetiletá Pavlína.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více