Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Zahrada dětského domova bude diskrétní i užitečná

16. července 2019 7:33 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Dětský domov sídlí 50 let v jedné z historických vily rodiny Hückelů. Dům je zrekonstruovaný a v dobrém stavu. Vizí jeho obyvatel je ale nová funkční zahrada.

Z dotace na památky Nový Jičín částečně opraví radnici

15. července 2019 11:58 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město Nový Jičín získalo dotaci z ministerstva kultury na regeneraci svého historického centra. Prostředky využije na restaurování kamenných prvků a schodiště budovy radnice.

Město rozhodlo, které nápady z fóra podpoří

15. července 2019 7:31 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Radní schválili vítězné projekty, které vzešly z diskuzního Veřejného fóra. Jasným vítězem je potřeba nové sportovní haly. Ovšem lidé se také vyslovili i pro podporu prvků na zadržování vody.

Rodí se plán na záchranu žilinských varhan

14. července 2019 7:26 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Dvě stě let staré varhany žilinského kostela jsou napadeny červotočem. Místní se je snaží zachránit a shání na jejich opravu peníze. První vlaštovkou byl benefiční koncert. Následně oslovili město i kraj.

Turistické noviny napoví, kam vyrazit

13. července 2019 7:29 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Návštěvnické centrum začalo vydávat Turistické noviny. Vycházet budou čtyřikrát do roka. Cílem je uceleně informovat o zdejších zajímavostech a akcích pro veřejnost konaných ve městě a okolí.

Novojičínští zastupitelé se na koupi lyžařské chaty nedohodli

12. července 2019 11:04 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Lyžařský klub v Novém Jičíně prodává turistickou chatu na kopci Svinec. Jako první ji nabídl městu. Zastupitelé ale o koupi nemovitosti nerozhodli.

Novojičínští rodáci znovu objevili zmizelou bustu významného rodáka

11. července 2019 11:55 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Do Nového Jičína se vrátí busta jednoho ze zakladatelů slavné kloboučnické firmy Augustina Hückela. Z parčíku před továrnou Tonak, která je pokračovatelem této značky, byla odstraněna v 50tých letech.

Oprava školky v Novém Jičíně vystěhuje děti do družiny

10. července 2019 11:51 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nástup prázdnin spustil velké údržbové práce na mnoha školách. Například v Novém Jičíně je největším stavebním zásahem rekonstrukce jedné z mateřských škol. Protáhne se do podzimu a děti se musí přestěhovat.

Muzeum představilo práci včelařů

10. července 2019 10:17 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Muzeu Novojičínska byla do poloviny srpna prodloužen výstava Společenský život hmyzu. Expozici ze světa drobných živočichů zpestřil i workshop včelařů. Návštěvníci si mohli zblízka prohlédnout včelí královnu.

Kostel slavil vysvěcení koncertem Hradišťanu

10. července 2019 9:59 | Čeladná | Petra Dorazilová

Prostory kostela sv. Jana Nepomuckého v Čeladné rozezněly tóny Hradišťanu. Sváteční koncert v podvečer 6. července zahájil oslavy připomínající 230 let, které uplynuly od dokončení a vysvěcení tohoto chrámu.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více