Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Zdravotní sestra pomohla dětem soutěží

6. června 2019 15:07 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zdravotní sestře v novojičínské diabetologické poradně nebyly lhostejné špatné výsledky kontrol dětí s cukrovkou. Rozhodla se je proto motivovat k dodržování správného jídelníčku vyhlášením soutěže.

Sportovní halu ABC obsadila stavební firma

6. června 2019 15:05 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Sportovci se dočkali rekonstrukce haly ABC. Objekt, který je využíván míčovými sporty, je majetkem tělovýchovné jednoty. Jeho opravu ale finančně podpořilo i město.

Happening ZUŠ Open & Cirkulum na cestách

6. června 2019 15:02 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínská základní umělecká škola se připojila k celostátnímu happeningu ZUŠ Open. Na den plný hudebních a tanečních vystoupení odpoledne navázal projekt pouličních cirkusových umělců.

Konference zdůraznila propojení vzdělání a praxe

6. června 2019 14:59 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na půdě střední školy Educa se konal další ročník konference Rozvoj Novojičínska. Diskuze odborné veřejnosti se tentokrát nesla v duchu podpory výraznějšího propojení vzdělání a praxe.

Nový Jičín obdržel třetího Elektrooskara

6. června 2019 14:56 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Hotelu Praha se odehrálo vyhlášení krajských výsledků soutěže na podporu třídění odpadu. Nový Jičín už potřetí získal pomyslného Oskara za separaci elektrozařízení.

Sportovci opět vzdali hold průkopníkovi zápasu

6. června 2019 14:53 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Hala ABC byla dějištěm dalšího ročníku zápasnického Memoriálu Miroslava Rešla. Ve volném stylu se utkali sportovci ze tří zemí.

Jarní slavnost v ladném pohybu

5. června 2019 15:23 | Čeladná | Petra Dorazilová

Čeladná v ladném pohybu - to je výstižný název akademie žáků zdejší školy, která se odehrávala ve znamení tance, sportu a zpěvu. Zapojily se do ní děti od předškolního věku až po deváťáky.

Studenti NJ gymnázia připravili charitativní snídani

5. června 2019 10:22 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Studenti novojičínského gymnázia pořádali v parku charitativní snídani. Výtěžek dobročinné akce věnovali spolku Vzduchoplavci, který pořádá tábory pro děti s různým typem postižení.

Novojičínská hala ABC se stává staveništěm

3. června 2019 11:55 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Sportovci se v Novém Jičíně dočkají kompletní rekonstrukce haly ABC. Objekt, který je využíván míčovými sporty, je majetkem tělovýchovné jednoty. Jeho opravu ale finančně podpořilo i město.

Školáci se v GALAXII starají o kuřecí líheň

2. června 2019 11:43 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Základní škola Galaxie připravila projekt, ve kterém si žáci vyzkouší několik řemesel. Například z třeťáků se stali farmáři, přímo ve třídě se starají o kuřecí líheň.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více