Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Hasiči ve Stonavě ženám k svátku navařili a napekli

11. března 2019 10:33 | Stonava | Petra Dorazilová

Mezinárodní den žen - svátek, který byl v dobách minulého režimu znevážený, se opět dostává na výsluní. Například hasiči ve Stonavě pro své ženy navařili, napekli a celé odpoledne je obsluhovali.

Mlýnské kameny na zahradě připomínají historii Oderska

11. března 2019 7:23 | Celý MS kraj | Petra Dorazilová

Město Odry s přibližně sedmi tisíci obyvateli se může pyšnit čtyřmi muzei. Mezi nimi je také jedno, které se nachází na zahradě soukromého sběratele. Jedná se o Muzeum mlýnských kamenů.

Provoz ve městě omezí tři zásadní opravy silnic

8. března 2019 14:18 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

S dopravními komplikacemi budou muset počítat řidiči i chodci v Novém Jičíně. Ředitelství silnic a dálnic zahájí opravu pěti okružních křižovatek. Kromě toho připravuje i další rekonstrukce, které se dotknou provozu ve městě.

V Novém Jičíně lidé putovali od Masaryka ke Krylovi

8. března 2019 11:15 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Lidé v Novém Jičíně si putováním od pamětní desky ke kamennému pomníčku připomněli výročí dvou osobnosti. Narození Tomáše Garrigue Masaryka a úmrtí Karla Kryla, jehož život byl spjat i s tímto městem.

Respitní centrum pomůže rodičům postižených dětí

7. března 2019 11:35 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Do spektra sociální péče na Novojičínsku přibyla nová odlehčovací služba. Pomoci má rodičům, kteří pečují o děti s poruchou autistického spektra a s dalšími handicapy.

Stavbě psího útulku v Novém Jičíně definitivně odzvonilo

6. března 2019 12:22 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín definitivně zastavil budování psího útulku. Důvodem je sousedící vojenská střelnice, kvůli které by jeho kolaudaci neschválila veterinární správa. Ukončení projektu teď posvětilo i zastupitelstvo.

Nový Jičín čekají opravy pěti kruhových křižovatek

5. března 2019 12:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

S dopravními komplikacemi budou muset počítat řidiči v Novém Jičíně. Ředitelství silnic a dálnic připravuje opravu pět okružních křižovatek na hlavním tahu městem. Začít by měla zhruba v polovině března.

Nové rodinné domy budou v NJ stát v Žilině a na Bochetě

5. března 2019 8:23 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín pokračuje v přípravě území pro výstavbu nových rodinných domů. Ve dvou lokalitách by mohlo být lidem k dispozici téměř padesát parcel.

Lidé mohou přijít uctít Masaryka i Kryla

27. února 2019 11:10 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínská otevřená společnost připravuje na březen další veřejné setkání. Lidé si mohou přijít připomenout narození Tomáše Garrigue Masaryka - a současně výročí úmrtí Karla Kryla

Zámek Nová Horka se lidem otevře v roce 2020

27. února 2019 9:26 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zámek Nová Horka na Novojičínsku byl ještě před třemi lety chátrajícím opuštěným objektem. Teď se postupně mění v jeden z barokních klenotů Moravskoslezského kraje.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více