Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Rok 2019 připomene zejména výročí průmyslu

2. února 2019 10:07 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový rok s devítkou na konci bude v Novém Jičíně plný významných událostí. Týkat se budou především průmyslových továren. Výčet kulatých jubileí byl obsahem přednášky v klubu rodáků.

Klempíř vystavuje realistické obrazy

1. února 2019 11:03 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Skrytou múzu v sobě může objevit kdokoliv. Třeba klempíř, který se před dvěma lety začal věnovat výtvarnému umění. Teď jeho realistické kresby vystavuje Beskydské divadlo.

Největší investiční projekty zveřejnil Nový Jičín na webu

1. února 2019 10:51 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město Nový Jičín vytvořilo ucelenou prezentaci zásadních investičních záměrů v nadcházejících letech. Dokument s informacemi o projektu, cenách a dalších podrobnostech zveřejnilo na webu.

Horolezci zdolávali umělou stěnu

31. ledna 2019 15:59 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Příznivci adrenalinových disciplín se sešli na lezeckých závodech. Nezdolávali ovšem skutečnou horu, ale umělou stěnu. Lezectví je v tomto městě populárním sportem s výraznými vzory.

Nový Jičín se podělil o zkušenosti s cyklodopravou

31. ledna 2019 12:19 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zástupci Nového Jičína se zúčastnili 25. konference Národní sítě Zdravých měst. V rámci programu předali ostatním své zkušenosti z oblasti cyklodopravy.

Na Blecha cupu zaskákala i mistryně světa

30. ledna 2019 15:13 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V hale na bazéně se konal další ročník Blecha cupu, tedy soutěže v rychlostním skákání přes švihadlo. Vzácným hostem byla několikanásobná mistryně světa v této disciplíně.

Pátky jsou na novojičínském úřadu jen pro objednané

30. ledna 2019 13:02 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Městský úřad v Novém Jičíně spustil nový rezervační systém a upravil úřední hodiny pro veřejnost. Pátek bude nově vyhrazen pouze pro klienty, kteří se dopředu objednají.

Když je málo sněhu, kácí technické služby stromy

29. ledna 2019 17:09 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Technické služby v lednu příliš nezaměstnávala sněhová nadílka. V mrazivém počasí se proto věnovaly údržbě zeleně. Kácely stromy, které už ztrácejí vitalitu a mají špatný zdravotní stav.

Klempíř z Nového Jičína se oddal realistické kresbě

29. ledna 2019 13:06 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Skrytou múzu v sobě může objevit kdokoliv. Třeba klempíř z Nového Jičína, který se před dvěma lety začal věnovat výtvarnému umění. Teď jeho realistické kresby vystavuje Beskydské divadlo.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více