Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Z veřejného fóra vzešlo 10 priorit

29. června 2018 12:51 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Druhé veřejné fórum, které se konalo v květnu, zná svých deset favorizovaných priorit pro Nový Jičín. Diskutující veřejnost ve SVČ Fokusu zformulovala množství námětů, z nichž bylo vybráno 15 témat. Z těchto lidé následně v anketě na webu města zvolili 10 konkrétních návrhů. Nejvíce hlasů získal projekt Napojení cyklostezky přes viadukt směrem na Straník a Čerťák, na druhém místě je zapracovat do revitalizace Čerťáku zázemí pro uživatele Čertových stezek a na třetím rozšíření zeleně ve městě. Naopak nezaujalo třeba vybudování parkovacích boxů pro kola a zajištění studentských stáží u podnikatelů.

Bludička zachraňuje plemeno ovce valaška

29. června 2018 12:50 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Stáj Bludička v Bludovicích letos prožívá výjimečný rok. Slaví 20 let založení chovu původní valašské ovce. Podstatou záměru je záchrana tohoto plemene pro další generace a také jeho využití v sociálním zemědělství.

Letní tábor pro seniory z Domovinky

29. června 2018 12:48 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Senioři z denního stacionáře Domovinka prožili několik dní na příměstském táboře. Terapeutický pobyt probíhal na statku Bludička, kde se mohli vrátit do doby svého mládí.

Mladí lidé navrhli, jak zpestřit dění ve městě

29. června 2018 12:47 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Celorepublikový program Mládež kraji letos poprvé oslovil také mladé lidi v Novém Jičíně. Vytvořili několik úspěšných projektů, kterými chtějí zpestřit život ve městě.

Osudové osmičky propojilo muzeum v jedné výstavě

29. června 2018 12:45 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Letošní osmičková výročí propojilo Muzeum Novojičínska do jedné výstavy. Expozice s názvem “Od císaře pána k bolševikovi” ukazuje milníky českých dějin v souvislostech s regionálním děním.

Město ocenilo šikovné školáky

29. června 2018 12:44 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město ocenilo nadané a úspěšné žáky základních škol. Na slavnostní ceremoniál do auly radnice se dostali ti, kteří uspěli ve vědomostních soutěžích, a také talentovaní sportovci.

Festival zlatavého moku nabídl 100 druhů piv

29. června 2018 12:43 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Centrum města obsadily opět po roce pivovary. Festival zlatavého moku nabídl přes 100 druhů piv, které navařili sládci v regionálních i zahraničních pivovarech.

Nová sezona pro hokejisty dozná změn

29. června 2018 12:42 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Hokejisty čeká v následujícím ročníku soutěže změna systému 2. ligy. Nový model nabídne oživení, a to díky prolínání skupin a většímu množství soupeřů.

Studie pro novojičínské Hückelovy vily jsou hotovy

29. června 2018 9:23 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Studie na první etapu záchrany novojičínských Hückelových vil jsou hotovy. Své vize rekonstrukce a využití památkově chráněných objektů zpracovali přední architekti. Komise teď vybere tu, podle které vznikne projektová dokumentace.

Senioři z Nového Jičína tráví léto na táboře

28. června 2018 11:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Senioři z denního stacionáře Domovinka v Novém Jičíně prožívají několik dní na příměstském táboře. Terapeutický pobyt probíhá na statku Bludička, kde se mohou vrátit do doby svého mládí.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více