Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Muzeum Novojičínska propojilo osmičky v jedné výstavě

27. června 2018 12:35 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Letošní osmičková výročí propojilo Muzeum Novojičínska do jedné výstavy. Expozice s názvem “Od císaře pána k bolševikovi” ukazuje milníky českých dějin v souvislostech s regionálním děním.

Program Mládež kraji zná v Novém Jičíně vítěze

26. června 2018 12:32 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Celorepublikový program Mládež kraji letos poprvé oslovil také mladé lidi v Novém Jičíně. Vytvořili několik úspěšných projektů, kterými chtějí zpestřit život ve městě.

Pivobraní v NJ spojilo domácí i zahraniční pivovary

25. června 2018 12:02 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Centrum Nového Jičína obsadily pivovary. Festival zlatavého moku nabídl přes 100 druhů piv, které navařili sládci v regionálních i zahraničních pivovarech

Aktuálně z Nového Jičína

24. června 2018 9:23 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město získalo od Moravskoslezského kraje čtyři miliony korun na záchranu Hückelových vil. Mimořádná dotace bude využita na likvidaci dřevomorky a další záchovné práce ve vile Augusta Hückela, která bude sloužit účelům města. Část prostředků půjde na úhradu zpracování studie a projektové dokumentace. * Cyklostezka Koleje se bude částečně rozšiřovat, a to v úseku zhruba 300 metrů v místní části Bludovice, poblíž budovy fojtství. Tato úprava umožní společný provoz chodců a cyklistů. Vznikne tak bezpečný přístup k autobusové zastávce. V současné době probíhají projekční práce a územní řízení. Stavba by se měla realizovat v příštím roce. * V pátek, kdy končí školní rok, proběhne na náměstí velká akce Vítání prázdnin. Program nabízí workshopy a koncerty, například rapera Lipo. Součástí bude vystoupení obřího pěveckého sboru složeného z dětí všech mateřských škol, který zazpívá písničky Jiřího Pavlici.

Literární klub poslal polibek na cestu

24. června 2018 9:22 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Literární klub představil na Staré poště verše Jaroslava Seiferta. Program s názvem “Polibek na cestu” byl také smybolickým rozloučením s Petrem Orságem. Ten je 30 let ředitelem městského kulturního střediska a ve funkci končí.

Nová sezona pro hokejisty dozná změn

24. června 2018 9:16 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Hokejisty čeká v následujícím ročníku soutěže změna systému 2. ligy. Nový model nabídne oživení, a to díky prolínání skupin a většímu množství soupeřů.

Kamenný amfiteátr přivítal Divadelní dílnu

24. června 2018 9:13 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Divadelní přehlídka pod širým nebem vdechla opět po roce život kamennému divadlu na Skalkách. Amfiteátr uprostřed lesa přivítal více než desítku souborů. Připraveny byly i taneční a loutkařské workshopy.

Nový Jičín má nová hřiště na sportovní vyžití

22. června 2018 12:45 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín otevřel několik nových hřišť na sportovní vyžití. Vybudována byla v rámci prostorného areálu venkovního bazénu.

Do břidlicového podzemí míří první turisté

21. června 2018 10:57 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na území Moravskoslezského kraje byl pro veřejnost otevřen nový historický důl. Nachází se na Opavsku u města Vítkov. Je prvním zpřístupněným břidlicovým podzemím v České republice.

Lesní divadlo v NJ přivítalo herce a tanečníky

20. června 2018 12:34 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Divadelní přehlídka pod širým nebem vdechla opět po roce život kamennému divadlu v Novém Jičíně. Amfiteátr uprostřed lesa přivítal více než desítku souborů. Připraveny byly i taneční a loutkařské workshopy.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Společně do hor! Déšť – nedéšť pomoci chlapci s handicapem!

Vodaři pomáhají. Voda nevoda, déšť nedéšť. Téměř 70 zaměstnanců SmVaK Ostrava vyrazilo v sobotu 5. října na ikonický lašský kopec Čupek mezi Baškou a Metylovicemi na Frýdecko-Místecku. Druhý ročník akce Společně do hor! musel být kvůli povodňové situaci odložen, a nakonec se konal v deštivém počasí, i když nepršelo s takovou intenzitou jako v původně plánovaném termínu. A vysoká účast pomohla dobré věci!

Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Více