Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Inline hokejisté na vrchol extraligy nedosáhli

20. června 2018 9:41 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Inline hokejisté v letošní sezoně uspěli jako pořadatelé mistrovství světa veteránů. Ovšem na poli sportovním jim sezona ideálně nevyšla. Vypadli už ve čtvrtfinále.

Příjezd Masaryka připomněl stovkové výročí

20. června 2018 9:29 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín si připomněl letošní 100. výročí vzniku Československa. Celodenní akci na náměstí dominoval divadelní výjev s příjezdem prezidenta osvoboditele Tomáše Garrique Masaryka.

Chráněnci Effathy vyrábějí léčivé masti

19. června 2018 8:15 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Chráněné dílny v Novém Jičína rozšířily terapeutické aktivity. Začaly s výrobou léčivých mastí a marmelád. Byliny a ovoce, které používají, si také pěstují sami jejich zdravotně postižení klienti.

Hokejová plocha bez ledu slouží jiným sportům

19. června 2018 8:13 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Plocha zimního stadionu je po skončení hokejové sezony bez ledu. Na tři měsíce se tak stává multifunkčním útočištěm pro další druhy sportu.

Nový Jičín byl cílovou stanicí cyklojízdy stomiků

19. června 2018 8:10 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínské náměstí bylo závěrečnou metou cyklojízdy s názvem Překonej své hranice. Pořádalo ji sdružení stomiků. Jízda přes celou republiku ukázala, že i lidé s tímto handicapem, s vývodem ze střev, mohou žít naplno.

Zastupitelé řešili alkohol, bezpečnost a dotace

18. června 2018 16:35 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na mapě města přibylo nové místo, kde platí zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti. Zastupitelé schválili aktualizovanou vyhlášku na svém předposledním jednání v tomto volebním období. Řešili ale také zprávu o bezpečnosti a dotace.

Bazén s novými sportovišti zahájil letní sezonu

18. června 2018 16:34 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Venkovní bazén zahájil letní sezonu. Návštěvníci se uvnitř areálu mohou těšit na několik nových sportovišť a přibyly zde také hrací zóny pro děti.

Do Nového Jičína přijel Masaryk

18. června 2018 12:54 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín si připomněl letošní 100. výročí vzniku Československa. Celodenní akci na náměstí dominoval divadelní výjev s příjezdem prezidenta osvoboditele Tomáše Garrique Masaryka.

Nový Jičín rozšířil zákaz konzumace alkoholu

15. června 2018 9:42 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na mapě Nového Jičína přibylo nové místo, kde platí zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti. Zastupitelé schválili aktualizovanou vyhlášku na svém předposledním jednání v tomto volebním období.

Chráněné dílny v Novém Jičíně vyrábí i léčivé masti

14. června 2018 13:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Chráněné dílny v Novém Jičína rozšířily terapeutické aktivity. Začaly s výrobou léčivých mastí a marmelád. Byliny a ovoce, které používají, si klienti sami pěstují.

Komerční sdělení více

Kompletní průvodce dovolenou v Turecku: Nechte se okouzlit Orientem

Turecko je jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou, a to z dobrého důvodu. Tato země nabízí fascinující směs východních a západních vlivů, bohatou historii, nádherné pláže a jedinečnou kuchyni, která vás nadchne. Pokud plánujete svou dovolenou v Turecku (nebo o ní jen přemýšlíte), tento komplexní průvodce vám poskytne všechny informace, které potřebujete pro nezapomenutelný zážitek.

Dětskou kliniku FNO ovládli Pokémoni

Vestibul Kliniky dětského lékařství FN Ostrava se na jedno dopoledne změnil v ráj Pokémonů. Organizátoři z neziskové organizace Haima Ostrava, která při klinice funguje a dlouhodobě pomáhá vážně nemocným dětem a jejich rodinám, připravili návštěvníkům ze všech dětských oddělení fakultní nemocnice pestrý program s názvem Tvoř, hraj a bojuj.


Důležité informace o údolní nádrži Nové Heřminovy ve světle povodně 2024

Rozhodnutí Vlády ČR v roce 2008 o protipovodňové ochraně na horním toku řeky Opavy předcházela skoro stovka odborných studií, výpočtů expertů a prověření všech možných variant. V roce 2012 obdržel projekt kladné stanovisko posouzení záměru „Nádrže Nové Heřminovy, úprav Opavy a související opatření“, na životní prostředí, tzv. EIA. EIA nepozbyla nikdy platnosti a byla Ministerstvem životního prostředí v letošním roce prodloužena. Byly zhotoveny dílčí stavební objekty, jejichž funkce není podmíněna vodní nádrží Nové Heřminovy.

FNO: Podporujeme kampaň, která upozorňuje na závažnost trombózy a její prevenci

Fakultní nemocnice Ostrava se letos poprvé připojí k hnutí Světového dne trombózy, který připadá na neděli 13. října. Preventivní kampaň propaguje i akce Horská Virchowova triáda, v jejímž rámci účastníci vystoupají na jednu ze tří hor v České republice. Cílem je upozornit na závažnost tromboembolické nemoci a na skutečnost, že jí lze dobře předcházet.

Hvězdou pátečního programu festivalu Japonské dny v Ostravě bude polské Anime Symphony

Anime Symphony čerpá inspiraci z bohatého dědictví anime hudby a vzdává hold tvůrcům a skladatelům, kteří dali emocionální sílu mnoha nezapomenutelným scénám z oblíbených titulů. Nové a exkluzivní orchestrální aranže, stejně jako jejich živé provedení, zdůrazní jedinečný zvuk a krásu ikonických melodií. Jedná se o poměrně mladý projekt, který však stojí na pevných základech s dlouhou tradicí.

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Více