Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Laudon na jeden den otevřel Radniční sklípek

15. září 2017 23:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Postava maršála Laudona a jeho 300. výročí narození - to byly hlavní symboly letošní městské slavnosti. Vojevůdce ožil také v netradičním prostoru legendárního Radničního sklípku. Ten se veřejnosti na jeden otevřel po více jak deseti letech.

“Fokus expres” rozjíždí novou sezonu kroužků

15. září 2017 13:49 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Středisko volného času Fokus rozjíždí zájmové kroužky pro nový školní rok. Děti, mládež i dospělí mohou vybírat z téměř 90 aktivit - pohybových, technických, hudebních a výtvarných. Přihlášky jsou k dispozici online na webu Fokusu.

Přátelství s Épinalem symbolizuje jeřáb oskeruše

14. září 2017 23:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Ve městě roste nový Strom partnerství, který připomíná 10 let od podpisu smlouvy mezi Novým Jičínem a francouzským Épinalem. V parku pod gymnáziem ho zasadili starosta Épinalu spolu se členy místní radnice. Výročí navázaného přátelství také dokumentuje výstava fotografií a novinových článků.

Laudon na koni je největší 3D socha v republice

14. září 2017 18:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín má zápis v České knize rekordů, a to díky největšímu sousoší vytvořenému 3D tiskem. Jedná se o vyobrazení generála Laudona sedícího na koni v životní velikosti. Lidé si ho mohou přijít prohlédnout do expozice v Návštěvnickém centru.

Den sociálních služeb v NJ představil i Mobilní salaš

14. září 2017 11:22 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V jednom dni a na jednom místě se v Novém Jičíně představilo 25 organizací, které na území města nabízí sociální a zdravotnické služby. 8. ročník Dne sociálních služeb měl za cíl ukázat lidem, že ve složitých životních situacích nejsou sami. Novinkou letošní prezentace byl projekt Mobilního salaše.

Nový Jičín byl jednou ze zastávek Recyklojízdy

13. září 2017 13:18 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín se stal jednou ze zastávek týmu Recyklojízdy, který projíždí Českou republiku od Aše až po její nejvýchodnější část. Na trasu dlouhou 700 kilometrů vyrazili podpořit třídění baterií jezdci na elektrokolech. Na novojičínském náměstí s lidmi hovořili o recyklaci a rozdávali jim sběrné boxy na baterie.

Sousoší v Novém Jičíně je zapsáno v knize rekordů

12. září 2017 11:36 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín má zápis v České knize rekordů, a to díky největšímu sousoší vytvořenému 3D tiskem. Jedná se o vyobrazení generála Laudona sedícího na koni v životní velikosti. Lidé si ho mohou přijít prohlédnout do expozice v Návštěvnickém centru.

24. slavnost vzdala hold Laudonovi

11. září 2017 22:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Pocta maršálu Laudonovi, ale také potěšení a pobavení Novojičíňáků a jejich přátel. Taková byla letošní 24. městská slavnost. Program nabídl bitevní ukázku na Bochetě, vojenskou přehlídku, výstavy a celou řadu vystoupení a koncertů.

Aktuálně z Nového Jičína

11. září 2017 16:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Středisko volného času Fokus zveřejnilo nabídku kroužků pro nový školní rok. Děti, mládež i dospělí mohou vybírat z více než 60 aktivit - pohybových, technických, hudebních a výtvarných. Přihlášky jsou k dispozici online na webu Fokusu. * Na terasu amfiteátru na Skalkách jsou v sobotu 16. záři zváni příznivci rockové muziky. Proběhne zde další ročníku festivalu Oldies rock. Nabídne vystoupení zejména místních kapel, Kliky NJ blues, Věšáku, Dr. Hecto, Demos a vsetínského Iron Maiden revivalu. Akce začíná v 18 hodin.

Partnerství s Épinalem připomíná v NJ strom

11. září 2017 12:48 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Novém Jičíně roste Strom partnerství, který připomíná 10 let od podpisu smlouvy mezi Novým Jičínem a francouzským Épinalem. V parku pod gymnáziem ho zasadili starosta Épinalu spolu se členy místní radnice. Výročí navázaného přátelství také dokumentuje výstava fotografií a novinových článků.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více