Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Dvojvstupenka pro fanoušky hokeje a fotbalu

5. září 2017 12:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Fandíme spolu - pod tímto sloganem vstupují do nových sezon dva nejrozšířenější sporty v Novém Jičíně - fotbal a hokej. Pro své fanoušky vytvořili společnou vstupenku. Chtějí tak nejen zvýšit počet diváků v ochozech, ale také ukázat vzájemnou podporu a spolupráci.

Den sociálních služeb bude varovat i před rakovinou

4. září 2017 21:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na jediný den v roce se opět na jednom místě - na Masarykově náměstí - sejdou organizace, které poskytují pomoc lidem v obtížných životních situacích. 8. ročník Dne sociálních služeb bude letos spojen s výstavou Ligy proti rakovině. Součástí bude také vyhlášení Dobrovolníka roku.

Koncert pod podloubím

4. září 2017 17:01 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Piano pod podloubím rozeznívá Masarykovo náměstí od konce července. S nápadem přišli dva Novojičíňáci a město souhlasilo. Veřejný klavír teď inspiruje i další místní muzikanty a počátkem září se tu odehrál “Hudební večer pod podloubím”. Vystoupilo na něm akustické duo SoundMates, které si přizvalo i další hosty, například klavíristu Patrika Kačo. Umístěním hudebního nástroje na veřejném prostranství se město zapojilo do projektu Piano na ulici. Veřejnosti bude nástroj k dispozici do konce října.

Nový Jičín nasvěcují nové lampy

4. září 2017 13:11 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Ulice Nového Jičína postupně nasvěcují úspornější a efektivnější LED lampy. Do rekonstrukce veřejných světel dá letos město téměř 5 milionů korun. Nového osvětlení se na podzim dočkají také některé místní části. Například lampu u autobusové zastávky v Kojetíně bude napájet solární panel.

Zelené město zaměstnalo v létě 45 studentů

2. září 2017 18:18 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Radnice opět umožnila studentům vydělat si v létě nějakou tu korunu. V ekologicko-výchovném projektu Zelené město získalo brigádu 45 mladých lidí. Pracovali zejména ve veřejné zeleni, podíleli se na údržbě hřbitova a městských záhonů. Pomáhali ale také třeba v areálu technických služeb.

Open Mic fest nabídl i nevšední nástroje

1. září 2017 18:16 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Novém Jičíně se konal 1. ročník Open Mic festu. Na této dvoudenní kulturní akci dostala prostor zejména folková scéna. Vystoupili zde neznámí amatérští autoři vedle profesionálních písničkářů. Návštěvníci festivalu se také mohli zaposlouchat do zvuku nevšedních hudebních nástrojů.

Hokejisté jsou v plné přípravě na novou sezonu

1. září 2017 18:15 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Po individuální letní přípravě už novojičínští hokejisté vyrazili také na led. Ze série pěti přípravných utkání jim zbývá odehrát jediné, a to 5. září proti prvoligovému Přerovu. Naposledy porazili tento týden Bobry Valašské Meziříčí 3:1.

Na hokej a fotbal v NJ s jednou vstupenkou

1. září 2017 11:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Fandíme spolu - pod tímto sloganem vstupují do nových sezon dva nejrozšířenější sporty v Novém Jičíně - fotbalisté a hokejisté. Pro své fanoušky vytvořili společnou vstupenku. Chtějí tak nejen zvýšit počet diváků v ochozu, ale také ukázat vzájemnou podporu a spolupráci.

V nemocnici proběhlo třetí medobraní

31. srpna 2017 22:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Kuchyni novojičínské nemocnice opět po roce provoněl med, který tu stočili z vlastních včel. Přímo ve zdravotnickém areálu jsou dva úly a proběhlo zde historicky třetí medobraní. Přineslo snůšku 35 kilogramů sladké pochoutky.

Nízkoprah Bunkr slaví v Novém Jičíně 5 let

31. srpna 2017 11:02 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nízkoprahový Klub Bunkr funguje v Novém Jičíně 5 let. Tato preventivní sociální služba je zaměřena na děti a mládež, kteří zde mohou trávit čas a také tu najdou prostor pro řešení svých problémů. Za dobu fungování prošlo klubem více než 130 mladých lidí.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více