Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Školu života navštívili historičtí vojáci

4. dubna 2017 9:02 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Škola života, což je denní stacionář pro dospělé lidi s mentálními a kombinovanými handicapy, je v Novém Jičíně v provozu už 20 let. Standardní péči se tu snaží rozvíjet a inovovat nevšedními zážitky. Teď to byla například návštěva vojáků z historického klubu Greif.

Projekt NJ školy spojil angličtinu s ekologií

3. dubna 2017 12:06 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Spojení anglického jazyka a ekologie - to je hlavní záměr projektu Erasmus, do kterého je zapojena novojičínská základní škola Komenského 66. Právě na své půdě teď v rámci předposlední fáze programu hostila žáky ze 6 škol z různých zemí Evropy. Tématem bádání byla voda.

Podívaná nabídla 5 dětských divadel

1. dubna 2017 14:05 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Beskydském divadle se konal 5. ročník oblastní přehlídky dětských divadel s názvem Podívaná. Na pódiu se vystřídalo na 150 malých herců. Repertoár přehlídky byl neomezený a fantazie dětí tak dostala naprosto volný průchod.

Veletrh Novojičínska oslaví plnoletost

31. března 2017 14:04 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Podnikatelé z města a okolí mohou také letos prezentovat své nápady, služby a zručnost na Veletrhu Novojičínska. Ten se v prostorách zimního stadionu koná již po 18té. Součástí veletrhu bude opět Velký dětský den a novinkou soutěž hasičů.

Zámek Kunín zahájil sezónu slavnostní promocí

31. března 2017 12:22 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Podpora vzdělávání vedoucích pracovníků je jednou z priorit ostravského magistrátu. Desítka úředníků teď absolvovala postgraduální studium, které zakončila promocí. Slavností ceremoniál proběhl v barokním Zámku Kunín na Novojičínsku a jeho součástí byla první prohlídka zámeckých komnat v této sezóně.

Exhibice ukončila krasobruslařskou sezónu

31. března 2017 9:03 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Slavnostní exhibicí ukončil novojičínský oddíl krasobruslení svou druhou sezónu. Kromě domácích dívek mohli návštěvníci sledovat také výkony zkušenější krasobruslařek z partnerského kopřivnického oddílu. Ozdobou ledu byla mistryně České republiky Klára Štěpánová.

Akrobatky soutěžily o titul Pole Princess

30. března 2017 14:03 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínské studio pole dance bylo vůbec prvním v republice, které začalo učit akrobacii na tyči malé děti. Proto se také rozhodlo být i prvním organizátorem soutěže v této disciplíně věnované pouze dětským kategoriím. Na 2. ročník Pole Princess se teď do Nového Jičína sjelo více než 80 akrobatek.

Život postižených v NJ zpestřili historičtí vojáci

30. března 2017 10:04 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Škola života - denní stacionář pro dospělé lidi s mentálními a kombinovanými handicapy, je v Novém Jičíně v provozu už 20 let. Standardní péči se tu snaží rozvíjet a inovovat nevšedními zážitky. Teď to byla návštěva vojáků z historického klubu Greif.

Vytříděné plasty už nekončí v zemi

29. března 2017 16:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Na území města je rozmístěno přes 300 kontejnerů na papír, sklo a plast. Právě na třídění umělohmotného odpadu je kladen asi největší důraz. Více než 10 let funguje v areálu technických služeb také lisovací linka plastů. Vytřídí se jich tu průměrně asi 40 tun ročně, které lze následně recyklovat.

Nový Jičín myslí ekologicky

28. března 2017 11:08 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město Nový Jičín, také prostřednictvím projektu “zdravé město”, podporuje pravidelně ekologické aktivity. Aktuálně je to například kampaň “Do práce na kole”, nebo 8. dubna opět “Ukliďme svět, ukliďme Česko” a celostátní akce na podporu klimatu “Hodina Země”

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více