Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Kuželkáři pořádali 2. Grand prix mládeže

22. března 2017 10:45 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Představit kuželky jako atraktivní sport i pro děti se snaží novojičínský oddíl, který je pořadatelem turnaje GRAND PRIX mládeže. Do letošního druhého ročníku se zapojilo 5 družstev z bývalého okresu. Malí sportovci ukázali soustředěnost a bojovnost o každou poraženou kuželku.

Nový Jičín ocenil nejlepší strážníky

21. března 2017 12:31 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Vedení novojičínské radnice ocenilo nejlepší pracovníky městské policie za rok 2016. Poděkování si převzali dva strážníci, a to ne za jeden výjimečný čin, ale město hodnotilo jejich dlouhodobý přístup k lidem a ochotu pomoci jim v každé situaci. Na ocenění nominovali své kolegy vedoucí jejich směn.

Novojičínský Ondrášek zpívá už půl století

20. března 2017 13:26 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V pěveckém sboru Ondrášek z Nového Jičína zpívají generace místních děti už 50 let. Kulaté výročí svého založení teď hudební těleso oslavilo dvěma koncerty před vyprodaným hledištěm Beskydského divadla. Za svou existenci sbor získal desítky prestižních ocenění doma i v zahraničí.

Město spustilo “klikací rozpočet”

19. března 2017 14:22 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín se připojil k několika dalším městům v kraji, která mají tak zvaný “klikací rozpočet”. Transparentnější zveřejňování informací o hospodaření města umožňuje v této verzi také “fulltextové vyhledávání”. To zásadním způsobem zjednodušuje orientaci v rozpočtu.

Radnice vybírá nového dopravce pro MHD

18. března 2017 14:21 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Městskou hromadnou dopravu už nebudou v Novém Jičíně provozovat technické služby. Radnice v těchto dnech vybírá nového externího dodavatele. Do užšího výběru se dostali dva dopravci působící na severu Moravy. Oba slibují zachování stávajících linek i výše jízdného.

Aktuálně z Nového Jičína

17. března 2017 19:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město se i letos zapojí do Hodiny Země - celosvětové kampaně na podporu životního prostředí a zejména klimatu. Akce připadne na sobotu 25. března, kdy se od půl deváté do půl desáté večer symbolicky částečně vypne veřejné osvětlení a nasvícení památek a veřejných budov. * Městská knihovna pořádá v rámci března - měsíce knihy několik přednášek a besed. V úterý 21. března to bude vyprávění Tajemství pyramid v Bosně a o týden později, 28. března, přednáška k 300. výročí narození Marie Terezie v podání lektorky a spisovatelky Dany Šimková. Začátek akcí je v 18 hodin. * Basketbalisté Nového Jičína si v play out připsali první výhru. Na palubovce pražského celku GBA zvítězili 100:77. Na domácí zápas zvou tuto neděli od 16 hodiny, kdy přivítají tým Vysočiny.

Novojičíňák překonal Atlantský oceán

17. března 2017 14:05 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičíňák Jaromír Radkovský přeplul na plachetnici Atlantský oceán. Splnil si tak svůj dávný sen, ke kterému přidal i nechtěnou zkušenost “muže přes palubu”. Na moři strávil 26 dnů a překonal 6 tisíc kilometrů.

Hájov řeší chybějící obchod prodejnou na kolech

17. března 2017 10:31 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V Hájově, místní části Příbora na Novojičínsku, ukončil provoz jediný místní obchod. Osadní výbor vyjednal, že do obce bude dojíždět pojízdná prodejna. Ta se tu ale zastavila jednou a víckrát už nepřijela. Důvod byl prostý - malý zájem. Přesto se tu snaží situaci dále řešit jednáním s dalšími obchodníky.

Mladí mechanici soutěžili ve výrobě pantu

16. března 2017 14:04 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Regionální kolo soutěže KOVO Junior hostila druhým rokem po sobě Střední škola technická a zemědělská v Novém Jičíně. K pracovním stolům se postavilo 9 účastníků, mezi nimi i jedna dívka Tito soutěžící představují nejšikovnější učně oboru strojní mechanik v rámci kraje.

Klikací rozpočet v NJ má “fulltextové vyhledávání”

16. března 2017 10:31 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Nový Jičín se připojil k několika dalším městům v kraji, která mají tak zvaný “klikací rozpočet”. Transparentnější zveřejňování informací o hospodaření města umožňuje v této verzi také “fulltextové vyhledávání”. To zásadním způsobem zjednodušuje orientaci v rozpočtu.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více