Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Duha z NJ získala certifikát bazální stimulace

10. března 2017 12:25 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Domov Duha v Novém Jičíně, který pečuje o seniory, získal certifikát Institutu bazální stimulace. Smyslem práce s tímto konceptem je zachovat lidskost a důstojnost zejména nepohyblivých a duševně nemocných lidí. A také jim maximálně připomínat dřívější zájmy a to, co měli v životě rádi.

Fokus chystá 15 letních táborů

10. března 2017 11:30 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Středisko volného času Fokus už zveřejnilo nabídku táborů na letní prázdniny. Připravilo 6 pobytových a 9 příměstských turnusů orientovaných tématicky například na sport, dobrodružství, kreativitu a tanec. Úplnou novinkou je tábor zaměřený na judo.

V novojičínské školce čtou dětem rodiče

9. března 2017 11:45 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Zájem o psanou podobu jazyka se snaží netradičním způsobem rozvíjet v Mateřské škole Karla Čapka v Novém Jičíně. Dva týdny v měsíci březnu tu chodí dětem před spaním číst pohádky, místo paní učitelky, rodiče a prarodiče. Společně si tak připomínají téma tohoto měsíce, který je stále považován za svátek knihy.

Nejúspěšnější sportovci roku 2016

9. března 2017 10:46 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Město Nový Jičín ocenilo v Beskydském divadle své nejúspěšnější sportovce za rok 2016. Jejich výkony ohodnotilo v kategoriích jednotlivec, kolektiv a trenér. Celkem si ocenění převzalo 15 týmů a individuálních sportovních osobností.

Na město dohlíží 18 kamer

8. března 2017 10:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Kamerový systém pomáhá zajistit bezpečnost v mnoha městech, v Novém Jičíně jsou kamery rozmístěny v ulicích už 20 let. Obsluhuje je městská policie a ukazuje se, že jsou dobrým pomocníkem. Nedávno například posloužily při pátrání po nemocném muži, který se ztratil.

V Novém Jičíně sladí terasu s divadlem

8. března 2017 9:40 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Terasa Beskydského divadla v Novém Jičíně projde rekonstrukcí a získá novou podobu. Svým vzhledem bude více sladěna s objektem, který byl postaven na konci 19. století. Zábradlí terasy navíc ozdobí balustráda. Poslední velká rekonstrukce divadla skončila před čtvrt stoletím.

Hokejisté v play off narazili na Porubu

7. března 2017 18:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Druholigoví hokejisté Nového Jičína ukončili základní část na 7. místě a v play off tak narazili na druhou Porubu.Tu hned v úvodním střetnutí na ostravském ledě zaskočili a ujali se vedení série 1:0. Nicméně zázrak se nekonal a souboj nakonec skončil pro Novojičínské definitivně tuto neděli. Sérii prohráli 1:4.

Budoucí architekti navrhli oživení Hückelových vil

7. března 2017 14:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V aule radnice proběhlo představení prací studentů architektury, kteří navrhli nové využití Hückelových vil. Oba památkově chráněné objekty jsou ve zchátralém stavu a město hledá koncept jejich dalšího rozvoje. Budoucí architekti připravili pro inspiraci devět studií.

Dívky se ve Fokusu připravují na soutěž krásy

7. března 2017 9:23 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Ve Středisku volného času Fokus se v těchto dnech připravuje deset děvčat pro základní kolo celostátní soutěže Dívka roku 2017. Slečny ve věku 13 až 15 let předvedou v soutěži nejen svůj půvab, ale také postřeh, vtip a schopnost komunikace.

Efektivitu kamer v NJ ukazují konkrétní případy

6. března 2017 12:15 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Kamerový systém pomáhá zajistit bezpečnost v mnoha městech Moravskoslezského kraje. Například v Novém Jičíně jsou kamery rozmístěny v ulicích už 20 let. Obsluhuje je městská policie a ukazuje se, že jsou dobrým pomocníkem. Nedávno dobře posloužily při pátrání po nemocném muži, který se ztratil.

Komerční sdělení více

Lékaři FN Ostrava používají unikátní metodu na odstraňování plicní embolie

Lékaři Interní a kardiologické kliniky FN Ostrava jako jediní v Moravskoslezském kraji používají unikátní metodu u rizikových pacientů s plicní embolií. Jde o lokální katetrovou trombolýzu, díky níž cíleně rozpustí krevní sraženiny v plicích. FN Ostrava je jedno z osmi pracovišť v Česku, které pacienty tímto způsobem léčí.

Prověřte po povodních kvalitu vody ve studni! Mimořádně s 20% slevou

Po odeznění povodňové situace odborníci z vodárenských laboratoří společnosti Vodotech důrazně doporučují pečlivou, a především odbornou kontrolu studní. Během záplav dochází k průniku znečištěné vody do studní a rovněž samotný zdroj podzemní vody je většinou silně kontaminován. S ohledem na mimořádnou situaci připravila společnost pro zákazníky speciální nabídku, kdy nabízí laboratorní rozbory vody ze studní s 20% slevou.

Karlovice před katastrofou zachránila suchá nádrž Jelení

Ničivá povodeň v Jeseníkách byla na některých místech odhadnuta na tisíciletou vodu. Proti takové síle není žádná ochrana a obrana. Zcela devastujícím způsobem zasáhla oblast řeky Bělé, Staříče a Vidnávky, kde byl prakticky zničen veškerý vodohospodářský majetek, který je odhadován v řádech stovek miliónů korun. Dobrou zprávou je, že všechny nově vybudované suché nádrže státního podniku Povodí Odry fungovaly bez problémů a pomohly transformovat extrémní povodňovou vlnu a zmírnit povodňové škody.


NDM se raduje ze tří cen Thálie. Dvě za muzikál Chicago a jedna pro činoherečku do 33 let

Celkem tři Ceny Thálie si dnes z pražského Národního divadla odnesli umělci působící v Národním divadle moravskoslezském. Skvělý úspěch muzikálu NDM a činohry! Dvojitou Thálii si připsal muzikál Chicago: Lukáš Vlček má cenu za roli právníka Billyho Flynna a Markéta Schimmerová Procházková převzala Thálii za postavu vražedkyně Velmy Kelly. Muzikál Johna Kandera, Freda Ebba a Boba Fosse režírovala Gabriela Petráková, hudebně nastudoval Jakub Žídek, premiéra byla letos v únoru a inscenace se těší velkému zájmu diváků – máme stále vyprodáno!

Na zámku v Bravanticích se uskuteční křest dětské knihy Myšák Kryštof

V sobotu 12. října se na zámku v Bravanticích na Novojičínsku uskuteční od 14 do 16 hodin akce pro děti Z pohádky do pohádky. Její součástí bude i křest dětské knihy Myšák Kryštof a Hořící klenot, která tak bude pokřtěna přímo v místě, kde autorka Iva Hoňková ukotvila děj svého pohádkového příběhu.

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.

Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

Více