Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Cesta ke školce Revoluční bude bezpečnější

4. března 2017 14:28 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Cesta autem k mateřské škole Revoluční bude bezpečnější a pohodlnější. Úzkou příjezdovou komunikaci město rozšíří a také zde vzniknou nová parkovací místa. K dopravě do školky, která je v okrajové části města, využívá auto velká většina rodičů.

Výstava Fokusu přivolává jaro

3. března 2017 14:27 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Galerie Stará pošta připravila ve spolupráci se Střediskem volného času Fokus výstavu, která přivolává jaro. K vidění jsou zde práce z výtvarných a keramických kroužků. Nejmladšímu autorovi jsou 3 roky, věk nejstaršího zasahuje do seniorské generace.

Kostel v Žilině pomůže opravit sbírka a koncert

3. března 2017 14:26 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Počátky kostela sv. Mikuláše v Žilině u Nového Jičína se datují do období gotiky a je tak nejstarším na území bývalého okresu. Tato kulturní památka prochází už několik let restaurátorským procesem. Sbírku na její opravu teď podpoří benefiční koncert. Zahraje na něm i ministr zemědělství Marian Jurečka.

Hückelovy vily v NJ pohledem studentů architektury

3. března 2017 14:09 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V aule novojičínské radnice proběhlo představení prací studentů architektury, kteří navrhli nové využití místních Hückelových vil. Oba památkově chráněné objekty jsou ve zchátralém stavu a město hledá koncept jejich dalšího rozvoje. Budoucí architekti připravili pro inspiraci devět studií.

Ve Štramberku vzniká nové muzeum pravěku

2. března 2017 10:59 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Ve Štramberku na Novojičínsku vzniká nové muzeum pravěku. Expozice nabídne geologické a archeologické poklady této lokality, která je nejstarším objeveným sídlem člověka na území Česka. Lákadlem pro turisty bude zejména replika slavné jeskyně Šipka. Muzeum tak pravděpodobně ponese název po této světoznámé jeskyni.

Ozbrojený lupič přepadl poštu na Novojičínsku

1. března 2017 14:53 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Dnes před polednem přepadl neznámý lupič pobočku pošty ve Veřovicích na Novojičínsku. Byl ozbrojen, pravděpodobně nožem. Policii okamžitě zalarmovali pracovníci sousedního obchodu, kteří uslyšeli křik. Na místě nebyl nikdo zraněn.

Nejstarší kostel na Novojičínsku prochází obnovou

28. února 2017 12:22 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Počátky kostela Sv. Mikuláše v Žilině u Nového Jičína se datují do období gotiky a je tak nejstarším na území bývalého okresu. Tato kulturní památka prochází už několik let restaurátorským procesem. Sbírku na její opravu teď podpoří benefiční koncert. Zahraje na něm i ministr zemědělství Marian Jurečka.

Letošní aktivity zahájili v Žilině karnevalem

28. února 2017 11:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Plán svých aktivit pro letošní rok začal plnit osadní výbor v Žilině. Z bohatého kalendáře chystaných událostí tu už mohou zaškrtnout karneval pro děti. Následovat budou další kulturně-společenské akce. V přípravě je také několik investičních projektů, zejména poslední etapa dostavby chodníku.

Závod na Svinci podpořil zraněnou lyžařku

27. února 2017 18:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V lyžařském areálu na Svinci se konal veřejný závod neregistrovaných ve slalomu. Na start se postavili děti od pěti let let i veteráni, kteří už oslavili šedesátku. Součástí závodu byla také charitativní sbírka pro Veroniku Fojtíkovou. Lyžařku novojičínského klubu, která zůstala po úraze na vozíku.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více