Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Zprávy redaktora: Petra Dorazilová

Vánoční stromky poslouží v městské zeleni

26. ledna 2017 12:33 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Vánoční stromky, kterých se lidé v lednových dnech postupně zbavují, poslouží v městské zeleni. Kmeny a větve jehličnanů se drtí a vzniklá hmota se vysypává jako mulčovací kůra v záhonech. Technické služby se o svoz a likvidaci stromků budou starat až do konce února.

Hasiči loni zasahovali u dvou stovek požárů

24. ledna 2017 18:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Pomoc profesionálních hasičů potřebovali v roce 2016 na Novojičínsku lidé v téměř devatenácti set případech. Hasiči se potýkali se zhruba dvěma stovkami požárů. Nejčastěji ovšem jednotky vyjíždějí k zásahům technického typu.

Lidé ve sbírce darovali přes 300 tisíc korun

23. ledna 2017 20:34 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Tříkrálová sbírka skončila a také letos překonala očekávání Charity. V Novém Jičíně a jeho místních částech byli lidé velice štědří. Darovali přes 300 tisíc korun. Peníze pomohou nemocným a také chudým. Dětem ze sociálně vyloučených rodin zaplatí kroužky.

Aktuálně z Nového Jičína

23. ledna 2017 12:34 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V nabídce společenských akcí na počátku roku nechybí ani letos Reprezentační ples města. Koná se v pátek 27. ledna v Kavárně a hotelu Praha. K tanci bude hrát skupina Kvatro. O zpestření večera se postarají zpěvačka Martina Konvičková a mistr České republiky v latinskoamerických tancích Marek Dědík s partnerkou Terezou Stařičnou. Předprodej vstupenek je v Hotelu Praha. * Rodiče a děti, kteří se letos chystají na zápisy do školy, si na tento významný okamžik ještě dva měsíce počkají. Novelou školského zákona se mění jejich termín, respektive v Novém Jičíně se posouvá až na 6. dubna. Zápisy do mateřských škol se uskuteční 4. května. I zde jsou určité novinky - a to je povinné předškolní vzdělávání. Pro školní rok 2017/2018 je proto nutné přihlásit do školky dítě, které do letošního 31. srpna dosáhne 5 let. * Klub rodáků a přátel města zve příznivce na přednášku, která připomene všechna důležitá výročí týkající se roku 2017 a Nového Jičína. Beseda se uskuteční v klubových prostorách na baště v úterý 24. ledna od půl páté odpoledne. S přehledem kulatých výročí seznámí veřejnost Karel Chobot. * Basketbalová hala hostí v sobotu 28. ledna ropeskippingovou soutěž v rychlostním skákání přes švihadlo jednotlivců a družstev. Pořadatelem 3. ročníku Blecha cupu, který potrvá celý den od 9 až do 18 hodin, je SVČ Fokus.

Hokejisté bez asistenta a hráče Dreslera

21. ledna 2017 20:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Novojičínští hokejisté citelně oslabili. Z týmu odešel zkušený obránce Jan Dresler, který posílil Poruby. Trenérskou dvojici navíc po dohodě s klubem opustil asistent Robin Bacul. Tomu se nedařilo skloubit své podnikání s časově náročnými tréninky a zápasy.

Aktuálně z Nového Jičína

20. ledna 2017 23:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

V parku pod gymnáziem vzniklo nové workoutové hřiště. Město za veřejné sportoviště pod širým nebem zaplatilo 450 tisíc korun. V jarních měsících radnice ve spolupráci se sportovními nadšenci workout představí veřejnosti, a to ukázkou aktivit, které lze na konstrukcích provozovat. * Město připravuje Kalendář kulturních akcí na rok 2017. Spolky, organizace a sdružení, které mají zájem o zařazení své události do tohoto kalendáře, mohou zaslat informaci do 27. ledna na níže uvedenou e-mailovou adresu odboru školství, kultury a sportu. ipollakova@novy-jicin-town.cz * Středisko volného času Fokus připravilo na jarní prázdniny dva příměstské tábory. Od 13. do 15. února je termín rezervován pro příznivce florbalu. Druhá polovina týdne bude zaměřena na taneční workshopy. Podrobné informace a přihlášky najdete na fokusáckém webu. * Jazz klub Galerka má na konci ledna na programu koncert ve swingovém stylu. Poslední pátek v měsíce se zde od 20 hodin představí Jakub Zomer Quartet. * Nováček první ligy, basketbalisté Nového Jičína, mají za sebou drama se šťastným koncem, když v posledním utkání na domácí palubovce porazili Ostravu 75:70. Přitom v průběhu třetí čtvrtiny prohrávali už o 21 bodů, aby díky neskutečné poslední části, ve které přidali 31 bodů, slavili nakonec pátou výhru v sezoně.

Cwrkot zahájil novou sezónu Galerky

20. ledna 2017 22:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Prvním koncertem letošního roku v hudebním klubu Galerka bylo vystoupení bluegrassové kapely Cwrkot. Skupina působí na hudební scéně už 26 let. Jejími zakladateli jsou bratři Petr a Pavel Brandejsovi z Nového Jičína.

Tříkrálová sbírka v Novém Jičíně je sečtena

20. ledna 2017 12:31 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Tříkrálová sbírka skončila - Charita počítá peníze. V rámci ostravsko-opavské diecéze, která působí v Moravskoslezském kraji, je zatím sečteno asi 60 procent vybrané částky. To v tuto chvíli představuje necelých 10 milionů korun. Například v Novém Jičíně už znají přesný výsledek - lidé byli štědří a darovali rekordních více než 300 tisíc.

Návštěvnické centrum chystá jarmarky i Pivobraní

19. ledna 2017 20:00 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Návštěvnické centrum také v letošním roce naváže na sérii jarmarků, které se konaly na náměstí. Ten první bude už v únoru a tématicky připomene dobu Masopustu. Kromě toho zopakuje také průvodcovské programy Tajuplný Laudonův dům a připravuje 5. ročník Pivobraní.

Polovina lidí má ještě staré parkovací karty

19. ledna 2017 17:41 | Nový Jičín | Petra Dorazilová

Asi polovina majitelů parkovacích karet si ještě nevyměnila tu starou za novou letošní. Při tom loňské potvrzení už je neplatné. Výměnu karty provádí na počkání v informačním centru na náměstí. Městská policie upozorňuje, že staré povolenky bude tolerovat jen do konce ledna.

Komerční sdělení více

NDM uvádí operu Šarlatán v režii Ondřeje Havelky

Operu Pavla Haase (1899–1944) ŠARLATÁN uvede v novodobé české premiéře Národní divadlo moravskoslezské 10. října. V režii Ondřeje Havelky a hudebním nastudování Jakuba Kleckera tragikomické dílo uvidí publikum v rámci volného cyklu Opery terezínských skladatelů. Na výpravné podívané mají zásluhu také kostýmní výtvarnice Kateřina Štefková a scénograf Jakub Kopecký.


Horníci z OKD si nechají zkontrolovat zdravotní stav a zaměří se na zdravý životní styl

Po čtyři říjnové čtvrtky budou mít zaměstnanci těžební společnosti OKD příležitost udělat něco pro své zdraví a tělesnou kondici. Přímo v prostorách Dolu ČSM mohou absolvovat preventivní vyšetření zraku i znamének, nechat si zanalyzovat složení těla, zkontrolovat chodidla, změřit krevní tlak, cévní věk, tělesnou kondici či hladinu PSA, která vypovídá o zdraví prostaty, zkonzultovat se specialisty výživu a spánek nebo se poradit s psychologem.

ArcelorMittal Tubular Products Karviná chce vstoupit na trh tepelných rozvodů

ArcelorMittal Tubular Products Karviná, přední výrobce ocelových tenkostěnných profilů a trubek pod značkou JÄKL, realizoval významnou inovaci provozu Rourovny. Nově zprovozněná linka umožní výrobu trubek v délkách až 12 metrů, které najdou uplatnění zejména v oblasti tepelných rozvodů. Společnost díky této investici posiluje svou pozici na trhu a otevírá si nové obchodní příležitosti.

Podcast FNO: Nástroje umělé inteligence jsou v hlavní roli mezinárodní konference

Multifunkční hala GONG v Dolních VÍTKOVICÍCH bude v prvních dubnových dnech hostit premiérovou konferenci, zaměřenou na využití umělé inteligence a inovativních technologií nejen v medicíně. Autorem myšlenky a hlavním organizátorem akce je doc. MUDr. Ondřej Volný, Ph.D., FESO z Neurologické kliniky FN Ostrava a LF OU. V podcastu mimo jiné vysvětluje, proč bude konference otevřená nejen odborníkům, ale také laikům a pacientským organizacím.

Více